Téli olimpia: Pulai nem adja fel, szkeletonra váltana

Vágólapra másolva!
2014.02.26. 11:56
Bár a Nemzetközi Szánkószövetség visszavonta tőle a szocsi indulás jogát, Pulai Imre nem adja fel. A 2000-es nyári olimpián Novák Ferenccel együtt kenuban (C–2, 500 méter) aranyérmet nyerő sportoló négy év múlva is megpróbál kijutni a téli olimpiára, Pjongcsangban azonban már szkeletonban versenyezne – írja az mno.hu.
„Sportdiplomácia és persze pénz állt a döntés hátterében. Egy koreai versenyző indulhatott helyettem. Négy év múlva Dél-Koreában lesz a téli olimpia, Pjongcsangban új szánkópályát építenek forintban kifejezve milliárdokból. Ráadásul a koreaiak rendeltek a nemzetközi szövetséget uraló németektől húsz új szánkót, aminek darabja legalább tízezer euró” – idézi Pulait az mno.hu.

„Az én szánkóm, ami nem is rossz eszköz, hatezer euróba kerül, de a legjobbak olyannal versenyeznek, amelynek húszezer euró az ára. Két ilyen szánkó között egy pályán négy-öt másodperc a különbség, ami rengeteg abban a sportágban, ahol századok döntenek. A szkeletonok között nincs ekkora eltérés. Ezt a szert a szánkóhoz hasonlóan vállal és lábfejjel kell kormányozni, ez szerintem nem okoz gondot, nem én leszek az egyetlen, aki ezt az utat járja. A rajtot kell megtanulnom, mert a szkeletont nem berántani kell, hanem futásból kell ráfeküdni” – beszélt a döntése hátteréről Pulai, aki elmondta, még ezen a télen szeretné kipróbálni az új sportágat, és jövő héten tervei szerint kiutazik Rigába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik