Húszba vágyik a horvát bobosként induló magyar atléta

Vágólapra másolva!
2010.02.14. 13:50
null
Vancouverben újra száguld a horvát bob – immár egy magyarral az egységben (Fotó: Imago – archív)
A legjobb húsz közé kerülést célozta meg a téli olimpián Haklits András, a horvát színekben olimpiai 8. helyezett kalapácsvető, aki szomszédaink négyesbob-egységében indul.

„Torinóban még a tévében néztem az olimpiát, és úgy gondoltam, érdemes lenne kipróbálni a bobozást. Felhívtam a kapitány Ivan Solát, aki azt mondta, jöhetek, ha hajlandó vagyok keményen dolgozni és türelmes vagyok" – mesélte Haklits a European Athletics portálnak.

„Négy év telt el, és itt vagyok a téli olimpián. A cél a húsz közé kerülés, ami fantasztikus eredmény lenne a rendkívül erős mezőnyben. Sérülések nehezítik a dolgunkat, és a bobunk sincs teljesen rendben, de a versenyig remélhetőleg minden rendbe jön" – tette hozzá.

„Andrásnak félelmetes kezdősebessége és ereje van, ez pedig azt jelenti, hogy tolóként remekül használható" – mondta Haklits képességeiről egyetemi kalapácsvető trénere, Don Babbitt.

A kalapácsvető egy januári interjúban elmondta a Vas Népének: az atlétikai szövetség nem örült túlságosan a sokoldalúságának...

„A keretben öten vagyunk, hiszen kell egy tartalék. A selejtezők folyamán például én is kidőltem, megsérült a combközelítő izmom. De szerencsére a többiek nélkülem is jól teljesítettek. Nem örül mindenki annak, hogy bobozok, hiszen sérülésveszélyes, időigényes sportág – a horvát atlétikai szövetségnek például kifejezetten nem tetszett a választásom. Ám az eredmények hatására megenyhültek az illetékesek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik