Van csatárunk!!!!: Wolves - Spurs 0-2

Vágólapra másolva!
2011.09.11. 17:09
Tegnap a kommentek között már megfogalmazódott az a teljesen indolkolt vélemény, hogy a játékunk még messze van a meggyőzőtől, ill. hogy a...

Tegnap a kommentek között már megfogalmazódott az a teljesen indolkolt vélemény, hogy a játékunk még messze van a meggyőzőtől, ill. hogy a támadásaink eléggé esetleges képet tudnak mutatni - de még mielőtt belemennénk ezekbe örüljünk egy sort a győzelemnek és a pozitívumoknak! Először is: Adebayor, ha csak meg nem sérül, röhögve fogja szállitani a 20 gólt idén. Erről már a tegnapi 90 perc is elég volt, hogy meggyőzzön. Jól érzi a lukrafuttatásokat, okosan passzol és enyhén szólva nem pánikol a kapu előtt. Emellett egészen kivételes fizikuma van - a végefelé, amikor tartogattuk a labdát úgy pattogtak le róla a hazai középpályások, hogy öröm volt nézni, és a sebességével sincs semmi probléma, kiváltképp, hogy nem is volt ideális a felkészülése. A másik örömködésre okot adó tényező Ledley királyunk vendégjátéka volt - most is voltak ugyan kisebb bizonytalanságok a védelemben, de hogy nem a véletlen műve a clean sheet az biztos. A King-Gallas vetésforgó optimális megoldás lehet a védekezésbeli problémáinkra - hatalmas magabiztosság- és minőségbeli javulást hoz a jelenlétük, és bízom abban, hogy külön-külön összejön nekik a 20-20 szezonbeli bajnoki meccs. Ez azt gondolom nem túlzottan optimista elvárás.Tegnap a kommentek között már megfogalmazódott az a teljesen indolkolt vélemény, hogy a játékunk még messze van a meggyőzőtől, ill. hogy a támadásaink eléggé esetleges képet tudnak mutatni - de még mielőtt belemennénk ezekbe örüljünk egy sort a győzelemnek és a pozitívumoknak! Először is: Adebayor, ha csak meg nem sérül, röhögve fogja szállitani a 20 gólt idén. Erről már a tegnapi 90 perc is elég volt, hogy meggyőzzön. Jól érzi a lukrafuttatásokat, okosan passzol és enyhén szólva nem pánikol a kapu előtt. Emellett egészen kivételes fizikuma van - a végefelé, amikor tartogattuk a labdát úgy pattogtak le róla a hazai középpályások, hogy öröm volt nézni, és a sebességével sincs semmi probléma, kiváltképp, hogy nem is volt ideális a felkészülése. A másik örömködésre okot adó tényező Ledley királyunk vendégjátéka volt - most is voltak ugyan kisebb bizonytalanságok a védelemben, de hogy nem a véletlen műve a clean sheet az biztos. A King-Gallas vetésforgó optimális megoldás lehet a védekezésbeli problémáinkra - hatalmas magabiztosság- és minőségbeli javulást hoz a jelenlétük, és bízom abban, hogy külön-külön összejön nekik a 20-20 szezonbeli bajnoki meccs. Ez azt gondolom nem túlzottan optimista elvárás.

A másik friss igazolásunk érzésem szerint nem játszott különösebben jól. Az elején volt pár olyan klasszis labdaszerzése ami Palacios első North London Derby-jét juttatta az ember eszébe, de ahogy telt az idő bizony előfordult, hogy rosszhelyre passzolta a begyűjtött labdákat - de ami a legaggasztóbb volt, hogy sokszor egyáltalán nem tudott szabadulni a labdától, dajkálgatta amíg hárman körbe nem vették és elszedték tőle. Ez nem egyszer fordult elő - remélhetőleg szól neki majd valaki illetékes. Ami viszont pozitívum, hogy anélkül tud keménykedni, taktikai szabikat véteni, hogy durva lenne - ez nagyon hasznos tulajdonság a posztján. (Mondjuk tegnap speciel korábban is megkaphatta volna a sárgáját...) Az biztos, hogy nem volt tőle nyugta a hazai középpályásoknak - nem mindig vezetett eredményre a zaklatás, de mindjárt nehezebb támadást építeni, ha egy hiperaktív terrier liheg a nyakadon. Na és persze ott van az a mesteri assziszt is amit Adebayornak osztott. Szóval egyáltalán nem volt ez rossz bemutatkozás!

GÓLOK

Első találatunknál egészen hátulról, Friedeltől indult útjára a labda, Adebayor lefejelte a védőjét és a labda Parkerhez került, aki a felezővonalról előre és jobbra vitte, hogy Walkert hozza játékba, tőle Niko kérte el a labdát aki tökéletes labdát tett a magát üresre játszó Parker útjába. Angol válogatottunk félig estében tükéletesen pöckölte Adebayor elé a gólpasszt - a Múlt Nélküli Ember pedig, aki éppen nem volt lesen az átadás pillanatában, higgadtan átvette, higgadtan elhúzta Hennessey mellett, és végül higgadtan bepasszolta a kétségbeesetten bevetődő hátvéd előtt a vezetést jelentő gólt.

Második gólunk egy gyorsan elvégzett Modric szabadrúgásból indult - Bale ügyesen megszelidítette a lőtt passzt, majd Defoe továbbított Kranjcarhoz miközben már mutatta hova kéri majd vissza a labdát, Niko oda is tette, Defoe pedig a régi szép időket idézően vágta a hosszú alsóba a győzelmet bebiztosító találatot.

A Match of The Day összefoglalóját itt letölthetitek - a gólokon kívül látható benne Modric álompassza az első félidő legnagyobb Spurs-helyzete előtt (tényleg varázslatosan tette az előreviharzó Assou-Ekotto elé a labdát), valamint Friedel menetrendszerű bravúrja is (no, meg a szintén megszokott vonalon maradást is megcsodálhatjuk egy veszélyes Wolves-ívelés alkalmával, ha már danesdzsu felhívta rá a figyelmünket a posztjában).

Egyébként O'Harának voltak szép megmozdulásai - két jó kapuralövés mindkét félidőben, pár ihletett passz -, viszont majdnem lövetett egy gólt Defoe-val a szünet előtt egy buta labdavesztés útján. Mindazonáltal inkább felfelé lóg ki a Farkasok közül - a legjobbakat kívánjuk neki innen is, mert a Spurs mezében mindig kitette a lelkét is, nem az ő hibája, hogy mennie kellett.

A második félidőben elfáradtak a hazaiak, alig kerültek a kapunk közelébe, nem kellett annyit idegeskednünk mint a szünet előtt. Mindkét gól után voltak percek amikor Wolverhampton játékos a labda közelébe sem tudott kerülni (már említettem korábban is, hogy Adebayor milyen imponálóan tudja fedezni a labdát, ebben a periódusban mutatkozott ez meg talán legegyértelműbben).

Ja, és a 87. percben Giovani is beállt. Ez első látásra alázós cserének tűnik, de nekem inkább azt jelzi, hogy idén Harry talán ad majd neki egy-két meccset itt-ott. Ki tudja, még a végén talán élni fog a lehetőséggel...

ARSE' ÉS 'POOL

Két legközvetlenebb közvetlen riválisunkra felemás szemmel nézett a szerencse - szomszédéknak nagyon sokat tett a leggyengébb feljutó elleni hazai győzelembe, míg Dalglish-ék most talán számonkérhetnek egy jogos tizenegyest Clattenburg-ön, és egyébként is rengeteg lehetőségük volt, hogy ne csak egyenlítsenek, de meg is fordítsák a meccset (aztán egyik se sikerült persze). A Pool még mindig előttünk van az elmaradt meccsünket beszámítva is - míg az Arse a bemákolt három ponttal is lőtávolon belül maradt.

Egyébként ha megnézzük az eddig lejátszott bajnoki meccseink tavalyi megfelelőjét, akkor azt kell látnunk, hogy idén egy ponttal többet hoztunk össze rajtuk. (Tavaly is kikaptunk az Old Traffordon - emlékszünk a Gomes-Clattenburg bemutatóra -, míg a City Hartnak köszönhetően 0-0-ra nyert a Lane-en, Wolverhamptonban pedig egy őrült meccsen 3-3-ra kaptunk ki 2-0-ás és 3-2-es vezetés után. Sőt, ha jól emlékszem utóbbi meccsen Gomes-t a bíró mentette meg egy nagyon zavarbaejtő, ámde szabályos góltól.)

Elindult végre a szezon - tényleg olyan érzés mintha most kezdődne. Ugye az első forduló ugrott, utána pedig csupa olyan csapatokkal találkoztunk akik más bolygóról érkeztek (két manchesteri és a Hearts is ez a kategória, csak ellenkező előjellel). A Wolves-t idegenben megcsapni nagy szó - eddig csak egyszer sikerült ez nekünk a PL történetében, de a Molineux-ban elvérzett tavaly a bajnokcsapat is, ha jól emlékszem.

Szóval a "fel a fejjel" ideje lejárt, most már tartsuk egyenesben. Jövő hétvégén valódi erőfelmérő jön a Liverpool elleni hazai meccsel. Sorozatban háromszor 2-1-re vertük őket a Lane-en (azaz, becsúszott a három bajnoki közé egy ligakupás 4-2 is). Ez egy olyan hagyomány amit folytathatnánk - ha már az anfield-i legendás rossz sorozatot sikerült megtörnünk tavaly.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik