Szívtiprók: Hearts - Tottenham 0-5

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.08.19. 21:08
Ezer bocsánat a klisé címért, és főleg a képért, de most valóban alkalomhoz illő a kényszeres, sportújságírói stílusú giccs. Már-már...

Ezer bocsánat a klisé címért, és főleg a képért, de most valóban alkalomhoz illő a kényszeres, sportújságírói stílusú giccs. Már-már kellemetlen érzése volt az embernek tegnap a meccset nézve, lehetett volna 0-10 is az a 0-5 minden további nélkül. De ne feledjük el, hogy egy olyan csapatot vertünk pozdorjává amelynek éves költségvetését fél tucat játékosunk ki tudná pengetni a fizetéséből - és akkor lehet, hogy visszafogott voltam. Viszont az is igaz, hogy ugyanzt el lehet mondani a Hearts és a Pask viszonyában is fordított előjellel, és ha visszagondolunk a magyarországi meccsre, azért eléggé egyforma erők küzdelmét láthattuk. Szóval annyira ne sajnáljuk őket, ha úgy darálták volna végig a meccset ahogy a második félidő elején tették, akkor nem azzal a laza alázással zárul a meccs amivel. Egyébként a Eurosport magyar kommentátorának felkészületlensége biztos jele annak, hogy még mindig nem divatos csapat a Tottenham hazánkban - meddig tartott volna kideríteni, hogy (a speaker elmondásával ellentétben)Walker, Livermore és Townsend egyáltalán nem új igazolások, sőt utóbbi kettő echte Spurs-nevelésch?Ezer bocsánat a klisé címért, és főleg a képért, de most valóban alkalomhoz illő a kényszeres, sportújságírói stílusú giccs. Már-már kellemetlen érzése volt az embernek tegnap a meccset nézve, lehetett volna 0-10 is az a 0-5 minden további nélkül. De ne feledjük el, hogy egy olyan csapatot vertünk pozdorjává amelynek éves költségvetését fél tucat játékosunk ki tudná pengetni a fizetéséből - és akkor lehet, hogy visszafogott voltam. Viszont az is igaz, hogy ugyanzt el lehet mondani a Hearts és a Pask viszonyában is fordított előjellel, és ha visszagondolunk a magyarországi meccsre, azért eléggé egyforma erők küzdelmét láthattuk. Szóval annyira ne sajnáljuk őket, ha úgy darálták volna végig a meccset ahogy a második félidő elején tették, akkor nem azzal a laza alázással zárul a meccs amivel. Egyébként a Eurosport magyar kommentátorának felkészületlensége biztos jele annak, hogy még mindig nem divatos csapat a Tottenham hazánkban - meddig tartott volna kideríteni, hogy (a speaker elmondásával ellentétben)Walker, Livermore és Townsend egyáltalán nem új igazolások, sőt utóbbi kettő echte Spurs-nevelésch?

Nem lehet eléggé óvatosan kezelni a tegnapi bemutatót - borzasztó gyorsan eldöntöttük a továbbjutást és ezután (szó szerint) röhögve focizták végig a fiúk a második félidőt, és így bizony becsúszott pár koncentráció-hiányból adódó hiba is hátul, amelyekből Bebe is mesterhármast szerzett volna tegnap nemhogy Rooney vagy Berba. Viszont azt igaz, hogy a mieink az ellenfél kritikán aluli teljesítményétől függetlenül kifejezetten pofás dolgokat csináltak. Menjünk végig a gólokon mert ez mindig szívderítő clean-sheet idején.

5. perc - 0-1 VDV

Defoe-től indul az akció, aki a baloldalon melegített, majd elindult a labdával középre és VDV-tal valamint a skótok litván védőjével kombinálva el is jutottunk a ziccerhez, a bolygó hollandi holland csillag pedig magabiztosan elgurította a tavalyi szezonban a Hearts legjobbjának választott tót kapus mellett. Alighanem Rafa keze is benne volt a dologban, de olyan közelről bikázta rá a védő, hogy igazán nem tehetett róla. Ettől függetlenül persze lefújhatta volna a bíró, de ezúttal szerencsénk volt. Meg kell jegyezni, hogy a gólig kifejezetten fasza volt a hangulat a Tynecastle-ben, jófajta füttykoncert és fújolás fogadta a csapatot, ahogy egy skót-angol párharchoz illik (sajnos a hazai játékosok nem voltak partnerek a szurkolóknak). Jó volt látni VDV szokásosan őrült gólörömét, ez a srác tényleg szeret focizni.

13. perc - 0-2 Defoe

Újra Defoe-tól indult a dolog, a saját térfelünkön passzolt VDV-hez (eddig is ismerős), aki a baloldalra áthúzódott Lennont hozta játékba, előtte kettő Spurs-játékos tartózkodott ekkor Bale és Defoe személyében - utóbbit választotta, méghozzá egy valóban gyönyörű gyors lapos passzal. Defoe első labdaérintésével tisztára is játszotta magát és régi önmagát idézve vágta a labdát a rövidbe.

28. perc - 0-3 Livermore

Ezúttal BAE-tól indult a dolog (bár percekig zavartalanul passzolgatunk előtte is), aki VDV-hez passzolt, akitől az előrehúzódó Livermore kapta, ezután gyors kényszerítő Defoe-val és laza befejezés. Ez megint nagyon szemrevaló gól volt, bár Jake fiunknak bőven adtak időt, hogy eldöntse merre is rúgja el a kapus mellett. Livermore első gólja volt ez a csapat mezében tétmérkőzésen és ennek megfelelően majd kibújt a bőréből örömében, amit az ünneplés gyanánt bemutatottsoftcore homoerotikus mozdulatsor is tanúsít. (Valahogy így alakult a legutóbbi európai kupaselejtezőnk is, csak akkor mi szedtük befelé a gólokat.)

63. perc - 0-4 Bale

Ezt most Gomes kezdte - egy kivételesen pontos kidobás BAE-nek, aki egyből passzolta középre a frissen beállt Huddlestone-nak. Tommy Boy ihletetten löbbölte a tökéletes ütemben kiugró Bale bal lábfejére a labdát, aki szépen kijátszotta a kapust. Nagyon gyors és végtelenül egyszerű akció volt. Bale egész meccsen nagyon szeretett volna betalálni, és jópár ígéretes helyzetet el is cseszett amikor lövés helyett passzolnia kellett volna. A gól előtt volt még egy szitu ahol jobbal is nyugodtan ellőhette volna, de nem merte megkockáztatni, hogy az Északi-tengerben kössön ki a labda. Nem kritikaként mondom ezeket, mindannyian imádjuk Bale-t, de szerintem nem játszott kiemelkedően, remélem hétfőre tartogatta az igazi királyságot.

78. perc - 0-5 Lennon

Másik szélvész szélsőnk is meglőtte a magáét, mégpedig egy villámgyors kontra végén. A saját tizenhatosunkon kezdődött az egész, Lennon szerezte meg a lecsorgót, visszatette Townsendhez, aki nagyon ügyesen, küröltekintően és gyorsaaaaaaan hozta ki, majd egy Modric-hoz illő labdát tett Defoe elé, aki tökéletes ütemben és erővel lőtte középre, hogy Lennonnak csak bepasszolni kelljen. Igazi Spurs kontragól volt. Townsend szerepe tetszett az egészben a legjobban, remélem a visszavágón kezdeni fog.

(Egyébként a Guardian online közvetítésében született egy valóban gyönyörű, tömörleírás a Hearts védekezésével kapcsolatban: "The Centre of the Hearts Defence is a Miserable Disgrace" - egyhozzászóló szerint ezzel a címmel Leonard Cohen megírhatná minden idők legepikusabb romantikus balladáját, ami marha vicces és találóha akér csak felületesen isismeri az ember Mr. Cohen munkásságát.)

Itt vanmind az öt gól, kiváló képminőségben:

Egy párszor a szívbaj jött rám amikor a játékosaink közül páran földre kerültek - Walker, Kaboul, Kranjcar és Assou-Ekotto is úgy tűnt, hogy megsérül, aztán szerencsére egyiküket sem kellett lecserélni. Remélhetőleg semmi maradandó nyavaját nem szedtek össze, mert a sérültlistánk már így is kifejezetten impozáns.

Niko-t már nagyon rég látam utoljára ilyen jókedvűen focizni, szerintem nem igazol el ebben az ablakban. Defoe is jól mozgott, lőtt egy gólt, adott két asszisztot és az első gólunkban is benne volt, szóval mintha formában lenne... de ne szóljuk el a dolgot. Hétfőre amúgy már akár Diarra és Adebayor is Harry rendelkezésére állhat. Nem vicc, nagyon rebesgetik, hogy már csak a hivatalos bejelentés van hátra. Gondolom senki sincs oda Adebayor személyiségéért, de Harry sem a két őzbarna szeméért akarja idehozni, hanem azért, mert a 20 gólt nagyon reálisan el lehet várni tőle minden szezonban. Ha meg valóban kölcsönbe érkezik akkor a kockázat is minimális - az meg külön poén, hogy a madarak szerint a 185k-s fizujának több mint a felét a Shitty állná.

(Egyébként elnézést a kései posztért.)

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik