RIGHT Choice? - Jobbhátvéd kérdés

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.05.26. 22:05
SZEZONÉRTÉKELŐ 2. RÉSZ: JOBBHÁTVÉDEK Négy játékosunk is játszott ebben az idényben ezen a poszton - vegyes sikerrel. Harry Redknapp vajon helyes...

SZEZONÉRTÉKELŐ 2. RÉSZ:SZEZONÉRTÉKELŐ 2. RÉSZ:

JOBBHÁTVÉDEK

Négy játékosunk is játszott ebben az idényben ezen a poszton - vegyes sikerrel.

Harry Redknapp vajon helyes döntést (right choice) hozott a poszttal kapcsolatban?

A négy játékos közül ki hogyan hálálta meg a bizalmat?

Ennek fogunk utánajárni az alábbiakban!


Alan HUTTON

A mérkőzések alapján ő volt a mester első számú választása!

Nyáron a Sunderlandből tért vissza kölcsönből és mondhatjuk, hogy jót tett neki a rendszeres játéklehetőség. Dinamikusan, jól lép be a támadásokba, de védekezésben rengeteg helyezkedési hibát vét!

26 meccse volt (21 bajnoki, 4 BL, 1 F.A. Cup), melyeken 2 gól és egy gólpasszt jegyzett, valamint vehemenssége ellenére csak 4 sárgalapot. Mindkét gólja (Bolton és Wolves) nagyon szép volt, de a szezonját jelentősen befolyásolta a Fulham elleni F.A. kupa fiaskó, amiben tevékeny részt vállalt magára és ezt Harry nem is rejtette véka alá! Ezzel a meccsel és a kritika "lereagálásával" (állítólag egymással üvöltöztek az öltőben) végleg elvágta magát.Ő az egyik célpontja az esetleges jobbhátvéd hiánnyal küszködő csapatoknak. Becsült ára 6,6 millió font és szerintem ennyiért el is adható!

Ítélet: Nem vállalok nagy kockázatot, ha azt mondom, hogy többet nem játszik a Spursben! Ha nem is kapjuk meg érte az általunk kifizetett 8 millió fontot, de kis ráfizetéssel túladunk rajta.

Vedran CORLUKA

Pár mérkőzéssel maradt el a skót vetélytárstól, de ő sem tudta megismételni a tavalyi teljesítményét. Ősszel hamar kegyvesztetté vállt és egy sérülés is hátráltatta, de a Hutton - Redknapp összecsapást követően újra alapemberré vált. 23 mérkőzéséből (15 bajnoki, 1 Ligakupa, 7 BL) kétségkívül a San Siro-i kirándulás maradt meg mindenkinek az emlékezetében (pedig ezen a meccsen nagyon jól játszott) "köszönhetően" Flamininak! A belépő után a csinos feleségén kívül is a szívéhez kapott minden vérmes Spurs szurkoló, de szerencsére pár héten belül felgyógyult. Ő maga durva játékosnak nem nevezhető, hiszen ebben a bajnoki szezonban összesen egyszer figyelmeztette a játékvezető. Huttonhoz képes kevésbé dinamikus, sőt kifejezetten lassú és lomha játékosnak tűnik, de ezt nagyszerűen kompenzálja a helyezkedésével. A németek szerint jelenleg a 25 éves horvát értéke 10 millió font.

Ítélet: Versenyben lesz a kezdő pozícióért egész évben és ha nem fogy el a türelme akkor még egy darabig remélhetőleg összejárnak a Modric családdal Londonban.


Younes KABOUL

Ő az egyik legjobb kiegészítő védekező embere Redknapp-nak! Bármilyen meglepő a rengeteg sérülése ellenére 24 meccses (21 bajnoki, 3 BL) szezont tudhat maga mögött! A két gólját 4 napon belül szerezte! Először az Emirates-ben fejelt győztes gól (ami minden Spurs játékos és szurkoló álma), majd a Bréma kapujába talált be. 2 sárga lapja volt és a Newcastle elleni hazai meccsen ki is állítatta magát.

Minden edző álma az a játékos, aki több poszton is megállja a helyét. Kaboul fiatal korában szinte kizárólag csak belső védőként szerepelt és ezen a poszton is lett francia utánpótlás válogatott. Dinamizmusa és állóképessége miatt viszont megállja a helyét a jobb oldalon is, de nem nevezném igazi jobb bekknek! Ugyan tavaly a City ellen pont az ő megindulásából és középre lövéséből szerezte Crouch a BL-t érő gólt, de nem ad be jól a szélről. Középső védőként nem elég magabiztos! Vannak nagyszerű megmozdulásai és hatalmas bakijai, ezért nem tudja magát kiteljesíteni a pálya középén. Nagyszerű fizikális képességekkel rendelkezik és még a kora alapján (25 éves) is fejlődhet! Ezúton is szeretnék gratulálni neki az első felnőtt válogatott behívójához! Jelenlegi értéke 6 millió font.

Ítélet: Harrynek esze ágában sincs eladni őt! Kíváncsian várom, hogy egy esetleges sérülésmenetes szezon során mennyit fejlődik!


Kyle WALKER

A fiatal védőnk tavasszal beverekedte magát az angol felnőtt válogatott keretébe, csak nem a Spursben mutatott játékával...

Ugyanis nálunk idén 4 azaz 4 percet játszott a Stoke elleni idegenbeli győzelem (2:1) alkalmával, mint taktikai csere! Ezt követően először a másodosztály bajnoka a QPR vette kölcsön, ahol 20 meccsen volt kezdő és 3-szor írta be a nevét a spori a kis könyvbe. Már ott olyan teljesítményt mutatott, hogy januárban az Aston Villa kopogtatott nálunk, hogy ők szeretnék kölcsönbe venni az egykori Sheffield United játékost. Anglia második legnagyobb városában töltött 5 hónap alatt 17-szer húzta magára a bordó-világoskék mezt (15 bajnoki, 2 F.A. Cup) és 2 gól mellett 3 gólpasszt jegyzett. Ezzel a teljesítménnyel felkeltette Capello érdeklődését is, aki azóta meghívta már több ízben is a nemzeti keretbe!!! Úgy gondolom, hogy nála ideje lenne frissíteni a németeknek, hiszen csupán 1,6 millió fontra értékelik!

Ítélet: Nem kérdéses, hogy egy angol válogatottat nem hagyhatunk parlagon!!! Tehetségként vettük meg, de úgy látszik gyorsabban fejlődik, mint ahogy a vezetők számítottak rá. A poszt jövő évi első számú várományosa!!!

MIT HOZ A NYÁR?

Ez számomra egyértelműbb, mint a kapus poszt! Walkert a csapatba és ha sérült, vagy formahanyatlása van, akkor jöhet Corluka. Huttonért még aránylag szép kis pénzt is kasszírozhatunk, szükségünk lesz rá...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik