Red Alert: Tottenham-Liverpool

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.11.28. 09:11
Félelmetesen jó előjelekkel készülhetünk a Liverpool idei vendégül látására. Az utóbbi két évben legyőztük a vörösöket a Lane-en - két...

Félelmetesen jó előjelekkel készülhetünk a Liverpool idei vendégül látására. Az utóbbi két évben legyőztük a vörösöket a Lane-en - két éve ez azt jelentette, hogy nagy mázlival verte a tabella utolsó helyezettje a listavezetőt (ld. tök alsó üti a tök felsőt), tavaly pedig a szezon nyitómeccsén nyertünk nagyon simán. Minden valamirevaló jós Mark Lawrensontól pötéig a mi sikerünket várja. Heroikus derby-győzelemmel és kocogós BL-továbbjutással hangoltunk, Defoe teljesen rendbe és formába jött, Dawson újra teljes edzésmunkát végez és a Liverpoolból hiányozni fog Captain Dive.Félelmetesen jó előjelekkel készülhetünk a Liverpool idei vendégül látására. Az utóbbi két évben legyőztük a vörösöket a Lane-en - két éve ez azt jelentette, hogy nagy mázlival verte a tabella utolsó helyezettje a listavezetőt (ld. tök alsó üti a tök felsőt), tavaly pedig a szezon nyitómeccsén nyertünk nagyon simán. Minden valamirevaló jós Mark Lawrensontól pötéig a mi sikerünket várja. Heroikus derby-győzelemmel és kocogós BL-továbbjutással hangoltunk, Defoe teljesen rendbe és formába jött, Dawson újra teljes edzésmunkát végez és a Liverpoolból hiányozni fog Captain Dive.

Persze a törpök élete nem játék és mese - hallottatok arról, hogy van der Vaart szereplésére csak 50%-ot adott Harry? Bezony. Remélhetőleg csak egy Ferguson-féle hazugságról van szó, de azért a frászt még ráhozza az emberre. Az egy dolog, hogy a fogatlan Werder ellen bőven elég volt nélküle is a középpálya, de a feltámadni készülő Liverpool sokkal szívósabb ellenfél.

A klub honlapján kábé mindenki lenyilatkozta, hogy nem szabad elszállni a derby-győzelem és a BL-továbbjutás miatt, és hogy a hét csak akkor lehet teljes, ha Liverpool-veréssel fejezzük be. Ehhez megincsak legalább kettő gólt kell szereznünk majd (de inkább hármat), mert egy újabb clean sheet hatalmas meglepetés lenne.

CSAPATHÍREK

King, Woody, dos Santos, O'Hara és Huddlestone hosszabb távon sérültek. Az 50%-os valószínűséggel bevethető játékosok: a már említett van der Vaart, Dawson és Jenas.

A Liverpoolnál Gerrard, Agger és Spearing sérült, míg Joe Cole sanszos, hogy visszatérhet.

Huddlestone és Jenas sérülése krízisközeli helyzetet alakított ki a védekező középpályás poszton. Sandro még nagyon nincs kész egy ekkora meccsre, Palacios pedig - annak ellenére, hogy a Werder ellen jól mozgott és a becsúszásai is nagyon jó százalékkal sikerültek - még mindig nem érte el egy évvel ezelőtti formáját. Otthon legtöbbször 4-4-2-vel lépünk pályára - ez most Rafa esetleges kidőlésével és Defoe visszatértével megint sanszos.

Gomes - Hutton, Gallas, Kaboul, BAE - Lennon, Palacios, Modric, Bale - Defoe, Crouch

Talán ez a legvalószínűbb kezdőcsapat. Ha nem megy a góllövés akkor Keane és Pav is ott lesz a kispadon (bár ettől nem fogja összeszarni magát egy pool-drukker sem), és talán Rafát is odaülteti Redknapp. (Carraghertől pedig talán számíthatunk arra, hogy a nekünk szerzett három öngólját megtoldja még eggyel...)

Amikor legutóbb játszottunk a Gerrard nélkül fellépő Poollal, 2-0-ra kikaptunk az Anfield Road-on. Persze a bíró akkor 1-0-nál elvett tőlünk egy jogosnak tűnő gólt (Naniénál mindenesetre kevésbbé lett volna vérforraló), de nem lehet azt mondani, hogy a játék képe alapján annyira igazságtalan eredmény született volna. Akkor Gerrard hiányában Kuyt tűnt a csapat vezérének és most is tőle tartok elsősorban - Assou-Ekotto kissé hanyatlőban lévő formáját tekintve meg pláne. Maxi Rodriguez is kifejezetten jó játékos, annak ellenére amit eddig Angliában láthattunk tőle, meg aztán Meirelesben is benne van egy-egy távoli bombagól és Kirjakosz is kedvére fejeli a gólokat idén. És akkor Torres-t még meg sem említettük...

Egyszóval nehéz. Nehéz lesz. De nem is lehet másképp: elvégre a negyedik helyért folytatott harc egyik favoritja érkezik a másikhoz. A hodgsoni Liverpool idegenbeli formája (és hozzáállása) ellenére látványos mérkőzést várok. Főleg abból kifolyólag, hogy mi alighanem szét fogjuk támadni az egész meccset és ezáltal területet nyitunk a vörösök kontráinak is. Ezekből legalább egy gólt kapni is fogunk - a támadóinkra tehát nagy teher hárul majd: két gól a minimum, ha pontot akarunk szerezni. Márpedig akarunk, nem is egyet. A győzelemmel tartani tudnánk a lépést az Arse-Manure-Chelski fogattal, míg a Shitty-t két pontra közelítenénk meg. Az iksz végső soron nem lenne nagy tragédia (azért persze a Boltont nem ártana már valamikor megelőzni), a vereség viszont akár még azt is eredményezheti, hogy a Liverpool beelőz... Ugye erre még gondolni is rossz.

Nyerni kell, nincs mese. A szokásosnál optimistább leszek és egygólos győzelem helyett 3-1-es Yiddo sikert várok, rengeteg izgalommal és élvezetes játékkal.

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik