Ligakupa #1: Spurs - Forest

Vágólapra másolva!
2014.09.24. 19:09
Amikor kisorsolták nekünk a Nottingham-et még mindkét csapat vezette saját bajnokságát - mi azóta megnyerő rutinnal, magabiztosan lépkedünk...

Amikor kisorsolták nekünk a Nottingham-et még mindkét csapat vezette saját bajnokságát - mi azóta megnyerő rutinnal, magabiztosan lépkedünk lefelé a tabellán, a Forest azonban még mindig a Championship élén áll. A Stuart Pearce edzette Vörösök ráadásul veretlenek a szezonban (nyolc bajnoki, két kupameccs), és tíz meccsen csak hét gólt kaptak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mi egy vállalhatatlan hazai vereség és egy idegenbeli North London Derby között fogadjuk őket, akkor bizony el kell ismerni, hogy benne van a meccsben egy újabb pofon. A Nottingham ráadásul a két csapat legutóbbi három Ligakupa-rendevúját sikerrel vette. A legfontosabb Forest elleni meccsünket viszont mi nyertük - a legutóbbi FA-kupa győzelmünk alkalmával őket vertük a döntőben, azon a meccsen pályára lépett a mostani edző is. Akkor még a legendásan eredményes Brian Clough vezette a csapatukat, és a Spurs győzelme azt jelentette, hogy az összes jelentős trófea közül egyedül az FA-kupa nem jött össze neki. (Csak a rend kedvéért Clough-fal egy bajnoki címet, két BEK-serleget és négy Ligakupát nyert a Nottingham.) Jó tíz éve ez lesz az első tétmeccse a két klubnak - legutóbb 2005-ben akasztottunk bajszot velük az FA-kupában. Akkor egy hazai 1-1-et (Defoe) követően idegenben harcoltuk ki a továbbjutást Pamarot, Keane és Mido góljaival (3-0).Amikor kisorsolták nekünk a Nottingham-et még mindkét csapat vezette saját bajnokságát - mi azóta megnyerő rutinnal, magabiztosan lépkedünk lefelé a tabellán, a Forest azonban még mindig a Championship élén áll. A Stuart Pearce edzette Vörösök ráadásul veretlenek a szezonban (nyolc bajnoki, két kupameccs), és tíz meccsen csak hét gólt kaptak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mi egy vállalhatatlan hazai vereség és egy idegenbeli North London Derby között fogadjuk őket, akkor bizony el kell ismerni, hogy benne van a meccsben egy újabb pofon. A Nottingham ráadásul a két csapat legutóbbi három Ligakupa-rendevúját sikerrel vette. A legfontosabb Forest elleni meccsünket viszont mi nyertük - a legutóbbi FA-kupa győzelmünk alkalmával őket vertük a döntőben, azon a meccsen pályára lépett a mostani edző is. Akkor még a legendásan eredményes Brian Clough vezette a csapatukat, és a Spurs győzelme azt jelentette, hogy az összes jelentős trófea közül egyedül az FA-kupa nem jött össze neki. (Csak a rend kedvéért Clough-fal egy bajnoki címet, két BEK-serleget és négy Ligakupát nyert a Nottingham.) Jó tíz éve ez lesz az első tétmeccse a két klubnak - legutóbb 2005-ben akasztottunk bajszot velük az FA-kupában. Akkor egy hazai 1-1-et (Defoe) követően idegenben harcoltuk ki a továbbjutást Pamarot, Keane és Mido góljaival (3-0).

CSAPATHÍREK

Egyelőre nehezen tudok elmenni Pochettinón, különösen a védelemben tud meglepni. De valami ilyesmire számítok:

Vorm

Naughton - Chiriches/Kaboul - Vertonghen - Davies

Bentaleb - Stambouli

Lennon - Paulinho - Kane/Townsend

Soldado.

Chiriches és Kaboul közül remélem, hogy egy ott lesz a kezdőben, mert ez azt jelentené, hogy valamelyiküket megúsznánk szombaton - és így a derby-n talán nem az elvladult káboulat jellemezné a védelmünket. (A büntető szóviccért az átkok 50%-át Velasco irányába szórjátok.) Townsend rendbe jött, de lehet, hogy csak csereként kap majd szerepet. Kétlem, hogy sok múlna rajta. Ha Kane és Soldado egyszerre lenne pályán, akkor szerintem gólveszélyesebbek lennénk. Ugye eleve nem csak egy kapura játszanánk.

Ugyanaz az ellenfél, másik kupa, más világ.

MILESZ?

A bajnoki statisztikák alapján a Forest jól védekezik, de nem bunkercsapat. Tizenhét gólnál járnak a Championshipben, és nem hiszem, hogy Pearce nálunk hirtelen átmenne Murinnyóba. A keretükben nem hemzsegnek az ismert nevek, de egy ex-Spur így is akad náluk: Andy Reid. Most kisebb sérülés miatt kihagyja a meccset, ahogy a cséká, a neve alapján echte Yiddo Chris Cohen is. Mellettük a legismertebb csatáruk, Matty Fryatt sem áll Psycho rendelkezésére. De úgy általában nem egyéniségekre épül a Forest, nincsenek sztárok, a csapatmunka az eddigi sikerek kulcsa.

A mieinktől agresszivitást és kezdeményező készséget várok - ha ezt látom, már boldog leszek. Persze a továbbjutás még kellene ahhoz, hogy könnyű álmom legyen. Most kevésbé vagyok biztos a sikerben, mint vasárnap voltam... de azért egy Soldado-duplával továbbmegyünk.

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik