Keresd a rosszban is a jót!!! - Lennon sérülése

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.12.19. 15:12
  KERESD A ROSSZBAN IS A JÓT!!! - LENNON SÉRÜLÉSE Sokan valószínűleg megkérdőjelezik a józan elmémet, hogy mi jó lehet abban, hogy a csapat...

KERESD A ROSSZBAN IS A JÓT!!!

- LENNON SÉRÜLÉSE

Sokan valószínűleg megkérdőjelezik a józan elmémet, hogy mi jó lehet abban, hogy a csapat egyik legjobbja lesérül!

Még mielőtt valaki a felmenőimet kezdi emlegetni, leszögezem, hogy Lennont nagyon kedvelem és sokra tartom, de ha így alakult, akkor miért ne hajtsunk hasznot a hátrányból?!

Kezdjük ott, hogy Harry mágusunk (igaz nem Potter) mostanában nagyon kísérletezős kedvében van, lásd Stoke elleni második játékrész. A vasárnapi meccsünkből családi okokból kifolyólag csak az utolsó 20-25 percet láttam, de már itt is találtam a mondandómra utaló jeleket!

A MEGOLDÁS: 4-2-2-2!!!

Miért?

Egyrészt jön az ünnepi meccsdömping, ahol képtelenség állandó csapatot játszatni!

Másrészt tele vagyunk pályára kívánkozó játékosokkal!

Ennek a rendszernek az előnyei számunkra:

A Potters ellen 3 belső védővel játszottunk, ami ugye nálunk többnyire nem adott, Benny barátunk jelenleg csak keresi magát, de nem igazán találja (a beadásairól ne is beszéljünk), így a felfutó balhátvéd posztját meg tudja osztani Bale-lel esetleg Rose-zal.

Belső középpályán is vannak játékosaink szép számmal még a sérülések ellenére is. A két mélységi szerepkörbe elsősorban Sandro-nak és Parker-nak osztanék lapot, de képbe jön még Livermore és Modric is!

A két támadó középpályás posztra is van bőséggel alternatívánk:

A legjobb párosításnak egy Modric - VdV ígérkezne, de jelentkezik még Kranjcar és Dos Santos is (neki ez sokkal inkább a posztja, mint bármi más). Pienaar is majd ki esik a padból, de őt én inkább nem szólítom...

Defoe és Pav állandóan a távozás gondolatával foglalkozik, mert az Ade-VdV páros előnye velük szembe megkérdőjelezhetetlen, viszont így az Ade-Defoe-Pav hármasból kettő állandóan a pályán lehet.

Taktikai előnyök:

Sem Parker-től, sem Sandro-tól nem izzadnak le az ellen kapusai a meccs előtti éjszaka, viszont védekezni nagyon tudnak, így a két belső védővel hátul tudják stabilizálni a csapatot, még úgy is, hogy a szélső védők állandóan segítik a támadást!

A középpálya közepén létszámban és minőségben tudunk fölényt kialakítani az ellenfelekkel szemben, mint védekezésben, mint támadásban.

Elől megfelelő elmozgásokkal területet lehet nyitni a két kreatív érkező játékosnak és nem utolsó sorban itt tudnánk kamatoztatni leginkább VdV tehetségét!!!

Maga a játékrendszer nem újdonság. Elsősorban brazil csapatok játsszák már régóta, csak albionban nem túl elterjedt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik