Kazannyát! - Rubin-Spurs 1-0

Vágólapra másolva!
2011.11.05. 10:11
No, csak sikerült végre elveszítenünk egy EL-csoportmeccset. Nem volt egyszerű, sok energiát kellett gúzsba kötni hozzá, de azért megcsináltuk....

No, csak sikerült végre elveszítenünk egy EL-csoportmeccset. Nem volt egyszerű, sok energiát kellett gúzsba kötni hozzá, de azért megcsináltuk. Az iksz bőven bennevolt a Lane-en is a tatárok ellen, de talán már ott sem lett volna teljesen érdemtelen, ha győzelemmel térnek haza Kazanyba, csütörtökön azonban nem is volt kérdéses melyik csapat érdemelte meg a három pontot. Egyébként gondolom annyira azért nem szomorít el senkit a dolog. Sőt, a hátralévő csoportmeccsekre jó hatással lehet, hogy alighanem a gólkülönbségen fog múlni az első továbbjutó hely. (Már ha a Kazany idegenben megcsapja a PAOK-ot a hazai iksz után.) Eléggé biztos vagyok abban, hogy tavasszal mindent meg fogunk tenni a májusi bukaresti kirándulás megvalósítása érdekében. Ettől még persze elég lehangoló volt nézni ezt a legutóbbi cselekvés-pótló kilencven percet. Hajtás után csak pár szó.No, csak sikerült végre elveszítenünk egy EL-csoportmeccset. Nem volt egyszerű, sok energiát kellett gúzsba kötni hozzá, de azért megcsináltuk. Az iksz bőven bennevolt a Lane-en is a tatárok ellen, de talán már ott sem lett volna teljesen érdemtelen, ha győzelemmel térnek haza Kazanyba, csütörtökön azonban nem is volt kérdéses melyik csapat érdemelte meg a három pontot. Egyébként gondolom annyira azért nem szomorít el senkit a dolog. Sőt, a hátralévő csoportmeccsekre jó hatással lehet, hogy alighanem a gólkülönbségen fog múlni az első továbbjutó hely. (Már ha a Kazany idegenben megcsapja a PAOK-ot a hazai iksz után.) Eléggé biztos vagyok abban, hogy tavasszal mindent meg fogunk tenni a májusi bukaresti kirándulás megvalósítása érdekében. Ettől még persze elég lehangoló volt nézni ezt a legutóbbi cselekvés-pótló kilencven percet. Hajtás után csak pár szó.

A meccsre nem érdemes sok szót pazarolni. Cudicini azért megérdemli, hogy megdícsérjük - ahogy egymás után szállította a nagyobbnál nagyobb védéseket már-már elhitte az ember, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül. De aztán jött Bassong figyelmetlenége és buta szabálytalansága, amit Natcho ki is használt egy nagyon szépen kivitelezett szabival. Persze érdemes vetni egy pillantást a sorfalunkra, amiből egyedül Pavljucsenkó gondolta úgy, hogy talán érdemes lenne felugrani...:

Azért az oroszt nem nagyon ajnároznám, a csapat döntő többségével együtt nagyon gyér napot fogott ki (jogos volt a csere, mondjuk Kane sem váltotta meg a világot). Cudicinin kívül talán Gallas-t tudnám dícsérni, aki nagyon sokszor mentett vészhelyzetben mielőtt lecseréltük. Úgy tűnt mintha megsérült volna, de Carlo nyilatkozatában kiemelte milyen jó hír, hogy Gallas 70 percig pályán volt és nem érzett fájdalmat. Szóval lehet, hogy csak óvatosságból kapta le Bond. Ezt valószínűsíti az is, hogy Defoe és Bassong teljesen felhőtlenül röhögcséltek amikor Gallas lefelé menet odaadta a kameruninak a kapitányi karszalagot. (Mondjuk más ok is lett volna a legalább részben felhős hangulatra, elvileg vesztésre álltunk 20 perccel a vége előtt.)

A fiatalokat nem lenne fair dolog túlzottan kritizálni - egy kifejezetten energikus, profi csapattal kellett volna idegenben tartani a lépést. Nem volt meglepő, hogy Kaszajev és Gökdeniz akkor kerültek a szélsővédőink mögé amikor akartak. Különösen annak fényében, hogy Fredericks és Townsend is rendre próbálkoztak a támadások segítésével, tehát nem csak (vagy nem elsősorban...) a védekezésre koncentráltak.

Danesdzsu említette a kommentek között, hogy Carroll labda nélkül nagyon profin mozgott - amit nagyon köszönök, mert már ideje volt valami pozitívumot is írnom róla, magamtól meg az istennek sem látok semmit. Ami persze a laikus szememnek köszönhető, mert behívták a srácot az angol U-21-esekhez is 19 éves kora ellenére, szóval egyrészt jár a gratula Tommy-nak, másrészt akik értenek a focihoz azok látnak benne fantáziát.

Defoe időnként nagyon jól mímelte, hogy érdekli a meccs, volt egy pár szituáció amikor nagyon erőszakosan tartotta a labdát több tatár gyűrűjében, viszont ha jól emlékszem lövés nélkül sikerült lehoznia a meccset. (Javítsatok ki, ha tévednék.) Falqué-ról az maradt meg, hogy sokat futott, ill. az, hogy volt olyan kontránk ami nem miatta akadt meg. Ja, meg egy perccel a lefújás előtt kiegyenlítetett volna, amikor egy ívelés átjutott a hazai védőkön és a tök egyedül az ötös sarkán várakozó spanyol lábára hullott, de ő ahelyett, hogy kapásból kapura zúdította volna le akarta kezelni és ezzel nullázta is bármilyen számunkra kedvező végkimenetel esélyét. Livermore eléggé láthatatlan volt, de neki ugye ez bele is tartozik a munkaköri leírásába, meg középen nem is volt olyan veszélyes a Kazany.

Ki maradt még ki? Pienaar - annak lehet örülni, hogy sérülés nélkül lehozta a 90 percet, viszont a teljesítménye azt valószínűsíti, hogy még nincs 100%-os állapotban. Mindenesetre jelenleg nincs esélye, hogy a padra kerüljön egy bajnokin. Viszont a hátralévő EL-meccseken szerintem kezdeni fog - és talán valamennyire formába is tdja majd hozni magát. Ha másért nem, hát egy jó középcsapat januári/nyári ajánlatáért.

Most egyébként úgy tűnik, hogy Harry mégsem lesz ott a Craven Cottage-ben. Orvosi tanács, miegymás. Legalább kevésbé lesz kényelmetlen ahogy a vendég Spurs-szurkolók Martin Jol nevét skandálják.

Holnap meccselőzetes, addig is élvezzétek a szombatot. Ja, és van miért szurkolni ma is - öt olyan meccs is van ahol masszív meglepetésre lenne szükség ahhoz, hogy a közvetlen riválisaink a két manchesteri csapat pontot veszítsenek. Egyikükkel talán ki tud majd babrálni az esélytelenség mázsás terhe alatt rogyadozó pöttöm ellenfél.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik