Karácsonyi Boxolás: Villa-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.25. 13:12
Boxing Day, azaz december 26. az egyik legkellemesebb dátum a Tottenham legújabb kori futball-naptárában. 2003 óta nem kaptunk ki ezen a napon - a...

Boxing Day, azaz december 26. az egyik legkellemesebb dátum a Tottenham legújabb kori futball-naptárában. 2003 óta nem kaptunk ki ezen a napon - a Villa ezzel szemben 1999 óta nem nyert ha Karácsony másnapján kellett pályára lépnie. Nézzük ezt a meccset a hagyománytisztelet szempontjából tehát - olyannyira, hogy 1999 helyett stílszerűen tekintsünk vissza egészen a bibliai időkig. A római gazfickók szerepében a Villains - a Team Jesus képviseletében pedig a Yid Army! Nem kétséges, hogy ezúttal mi fogunk győzni! Ha Húsvét előtt járnánk talán lenne az emberben egy kis nyugtalanság - de hát végül akkor is minden idők legnagyobb fordításos győzelmével fejeződött be a meccs, mondhatni a sírból hozta vissza Jézus. Most meg, egy nappal a cséká szülinapja után, az alkohol- és nehéz kaja-mentes bulit követő feldobott állapotban csakis a magabiztos siker lehet a vasárnap esti Örömhír.Boxing Day, azaz december 26. az egyik legkellemesebb dátum a Tottenham legújabb kori futball-naptárában. 2003 óta nem kaptunk ki ezen a napon - a Villa ezzel szemben 1999 óta nem nyert ha Karácsony másnapján kellett pályára lépnie. Nézzük ezt a meccset a hagyománytisztelet szempontjából tehát - olyannyira, hogy 1999 helyett stílszerűen tekintsünk vissza egészen a bibliai időkig. A római gazfickók szerepében a Villains - a Team Jesus képviseletében pedig a Yid Army! Nem kétséges, hogy ezúttal mi fogunk győzni! Ha Húsvét előtt járnánk talán lenne az emberben egy kis nyugtalanság - de hát végül akkor is minden idők legnagyobb fordításos győzelmével fejeződött be a meccs, mondhatni a sírból hozta vissza Jézus. Most meg, egy nappal a cséká szülinapja után, az alkohol- és nehéz kaja-mentes bulit követő feldobott állapotban csakis a magabiztos siker lehet a vasárnap esti Örömhír.

Martin Atkinson lesz a bíró - a tétova, bizonytalan ceremóniamesternél alkalmasabb szereplőt nem is találhatnánk Poncius Pilátus lovagnak, Júdea Ötödik Helytartójának megformálására. A részrehajlás persze erősen felmerülhetne az esetében, de reméljük most is mossa kezeit és nem vállalkozik majd főszerepre. A partjelzők ellenben megtéveszthetik a főbírót és károsan befolyásolhatják a történéseket - kerettörténetünkben ők a Nagy Szanhedrin kevéssé megbízható tagjai.

Harry apánkat Mózes apánk szelleme lengi körül és remélhetőleg a nagy sivatagi navigátorhoz hasonló érzékkel vezeti el a mieinket a három pontot rejtő Kánaánba. Mózes lehetőségeihez képest nagy könnyebbítés lesz a három cserelehetőség - ellenben az égi mannát azóta tiltólistára tette a WADA.

CSAPATHÍREK

Jesus van der Christ visszatért sérüléséből - remélhetőleg végig bírja majd. A három bölcs középsővédő Gáspár King, Menyhért Woody és Boldizsár Gallas sajnos el sem utazhat Közép-Angliába - amúgy is sok felhőt jósolt a trancsírozott kecskemáj. Gallas filiszteus testvérét a nemrég még egy tengerparti csapatban játszó Góliát Kaboult viszont sikerült összedrótozni.

A védelem két szélén egy kelta és egy núbiai zsoldos kergeti majd a Villa római könnyűgyalogosait. Középen egy sok évvel ezelőtt Nottingham-ből dezertált sápadt angolszász harcos lesz Góliát párja - ha az óriás filiszteus talán mégsem lesz teljesen fitt, akkor van még egy kemény núbiai zsoldosunk a pótlására. A kapuban, mint általában, most is Péter Gomes fog azon filózni, hogy most akkor éppen kőszikla legyen-e amire egy tartósan erős csapatot lehet alapozni, vagy meccsenként háromszor áruljon el bennünket az éppen arra vetődő római csürhe nyomására.

Góliát egykori ellenfele, a mezőny legpöttömebb tagja, Dávid Lennon és baloldali kollégája, a Cumbriai Szélvész kicsattanó erőben és formában várja a meccset. A középpálya fő stratégája, Barabás Modric idén mutatott teljesítménye alapján szintén joggal várhatjuk, hogy a meccs alatti ténykedése a lefújást követően lázadást okoz majd a hazai öltözőben. Palacios, a Colosseumban edződött egykori gladiátor lehet Barabás segítője középen.

Legelől a bőség zavarával állunk szemben - és itt a zavaron a hangsúly, a bőség ugyanis középszerű emberanyagban mutakozik. Ébenfekete gyémántunk, a(z egyik) tékozló fiú Defoe klasszisteljesítményre is képes, ha jól jön ki neki a lépés - viszont mostanában túl gyakran megy át szürkébe a fekete. Országos haverja, Gólem Crouch inkább a kiszolgálásban jeleskedik - és JvdC személyében lesz partnere Defoe esetleges hiányában is. Pavljucsenkó egyértelműen Bálám orosz sztyeppéken legeltetett szamara - ha eltalálja a labdát akkor nagyot tud rúgni, viszont sokszor csak áll és bámul tanácstalanul. Jónás Keane-ről pedig már azt sem tudjuk az Óperenciás-tenger melyik szegletében rontja szegény cethal emésztését. (Még az is lehet, hogy januárban a vasárnapi meccsünk helyszínén rohad majd szét körülötte a partra vetett tengeri emlős teteme.)

Van még egy pár illír barbár az öltözőnkben - Corluka és Kranjcar is játékra kész ill. éhes. Lázár Jenas-t már többször eltemettük, viszont mindig vissza-visszatér a halálból, most is leküzdötte a bokáját kínzó nyavaját. Sámson Bentley viszont azóta gyengélkedik, hogy elkezdte zarándokként látogatni a főváros divatos fodrász-szalonjait.

Az ellenfél válogatott gazfickók gyülekezete, és egy Galliából szalasztott szentimentális légióparancsnok próbálja összetartani zilált soraikat. Fontos sérültjük nincs. Az ő kősziklájuk, Stilian Petrov is harcra kész, mint ahogy a viking óriás is csapatba kerülhet. Legveszélyesebb futójuk, Ashley Young nemrég még a hozzánk dezertálás gondolatával kacérkodott, de sajnos a kapzsiság győzött és maradt Birminghamben. Mutassuk meg neki, hogy mekkorát tévedett!

PRÓFÉCIA

Bibliai méretű csapást fogunk mérni A Második Város mihaszna védőire. A helyi meteorológiai előrejelzések kénesőről szólnak - foltokban béka is előfordulat.

MÁS

A World Soccer magazin év végi szavazásán klubunk két reprezentánsa is szép eredményt ért el. Harry apánk az évad hatodik legjobb edzője lett (többek között a duplázó Ancelotti előtt végezve). A szilur törzsek dicső sarját, Gareth Frank Bale-t pedig a harmadik legjobb fiatal játékosnak találták - csak két umlautos germán ifjonc, egy Özil és egy Müller nevezetű furakodott elejbe. Innen is gratulálunk!

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik