Új igazolások, EL-sors

Vágólapra másolva!
2011.08.26. 16:08
Naszóval! Tegnap a nehezen minősíthető színvonalon és intenzitáson csordogáló EL-formalitás alatt fű alatt bejelentett a klub két új igazolást....

Naszóval! Tegnap a nehezen minősíthető színvonalon és intenzitáson csordogáló EL-formalitás alatt fű alatt bejelentett a klub két új igazolást. Csak kölcsönügyletekről van szó, de az igazolás akkor igazolás, ne tessék fanyalogni! Egyikük, a fontosabb, a hiánypótló igazolás a PL-ben valaha megfordult leghibbantabb focisták egyike, bizonyos Emmanuel Adebayor. Nehéz lesz hozzászokni Spurs-mezben, de ha szállítja a gólokat, akkor nálam tiszta lappal indul. Persze az egyik legkönnyebben utálható játékosról van szó az már egyszer biztos... Viszont magas, erős, passzolni is megtanították a szomszédban, ismeri a bajnokságot és a Real Madrid is látott benne egy csipetke fantáziát (oké, a végleges leigazolásához nem eleget, de hozzánk is csak időlegesen jön [egyelőre]). Ami miatt leginkább aggódom az nem is az öltözőre gyakorolt esetleges negatív hatás (szerintem nincs az az ember aki komolyan veszi Adebayort), hanem a már az Arse-ban is megcsodált hajlama a lesen ragadásra. Ezen túl minősíthetetlenül nagy tapló tud lenni a srác - ezt bizonyította Arse és Shitty mezben is, reméljük nálunk végre lesz olyan ember az edzői stábban aki meg tudja nevelni (mert eddigi munkahelyein nyilvánvalóan nem volt senki). (Hajrá Joe Jordan!)Naszóval! Tegnap a nehezen minősíthető színvonalon és intenzitáson csordogáló EL-formalitás alatt fű alatt bejelentett a klub két új igazolást. Csak kölcsönügyletekről van szó, de az igazolás akkor igazolás, ne tessék fanyalogni! Egyikük, a fontosabb, a hiánypótló igazolás a PL-ben valaha megfordult leghibbantabb focisták egyike, bizonyos Emmanuel Adebayor. Nehéz lesz hozzászokni Spurs-mezben, de ha szállítja a gólokat, akkor nálam tiszta lappal indul. Persze az egyik legkönnyebben utálható játékosról van szó az már egyszer biztos... Viszont magas, erős, passzolni is megtanították a szomszédban, ismeri a bajnokságot és a Real Madrid is látott benne egy csipetke fantáziát (oké, a végleges leigazolásához nem eleget, de hozzánk is csak időlegesen jön [egyelőre]). Ami miatt leginkább aggódom az nem is az öltözőre gyakorolt esetleges negatív hatás (szerintem nincs az az ember aki komolyan veszi Adebayort), hanem a már az Arse-ban is megcsodált hajlama a lesen ragadásra. Ezen túl minősíthetetlenül nagy tapló tud lenni a srác - ezt bizonyította Arse és Shitty mezben is, reméljük nálunk végre lesz olyan ember az edzői stábban aki meg tudja nevelni (mert eddigi munkahelyein nyilvánvalóan nem volt senki). (Hajrá Joe Jordan!)

Aztán itt van még ez a Yago Falqué Silva nevű lelencgyerek. Gyerekkorában a Real ÉS a Barcelona korosztályos csapataiban is megfordult, aztán Spanyolországban a Barca B-ig, illetve a Villarreal B-ig vitte. A sárgáknál töltötte a múlt szezont és középpályásként 36 meccsen 11 gólt zsákolt be a spanyol másodosztályban. Anyaklubja 2008 óta a Juventus - náluk csak az ifiknél kapott eddig szerepet, amikor pedig kölcsönadták a Barinak a déliek az istennek se tették be a felnőtt csapatba, szóval inkább hamarabb hazahívták a torinóiak mint tervezték. Ezután jött a jóval sikeresebb fakósárga kiküldetés. Hogy mit várhatunk el tőle? Fogggggalmam sincs. Harry az EL-ről és a Ligakupáról beszélt, azt kötve hiszem, hogy esélye lenne bajnokin tapasztalatot szerezni. (Ez persze nem zár ki semmit.) Nem lennék meglepve, ha nem is neveznénk a 25 fős bajnoki keretbe. Drágák azok a helyek. Bár az ITV újságírója már azt vizionálja, hogy pár év múlva úgy kujtorog majd utána a Barcelona mint Ferikéért tette...

Mára is ígértek érkezőket - és annak ellenére, hogy semmit nem jelentettek be a klub honlapján, lehet, hogy van új igazolás. Ha ugyanis ma délig sikerült regisztrálni egy új embert, akkor az illető pályára léphet vasárnap a Shitty ellen. (Természetesen ez nem vonatkozik az éppen Szarváriéktól kölcsönben lévő Adebayorra.) Parker érkezését nem lehet kizárni, egyre több szó esik róla az újságokban és a fórumokon is - ha Diarrát nem tudjuk valami oknál fogva megszerezni, úgy nagyon hasznos kis igazolás lehetne a Kalapácsos kapitány (aki mellesleg állítólag Tottenham-szurkoló is egyben [skizofrén állapot lehet]).

Sorsolás is volt ma! (A tegnapi meccsről inkább hallgatok, büntetően unalmas affér volt. A fiatalok persze gondolom [remélem] élvezték, hogy félkomoly meccsen a felnőtt csapatban találták magukat egy többé-kevésbé megtelt White Hart Lane-en.) Nem volt hozzánk különösebben kegyes a sors - a lehető legtávolabbi ellenfelet is megkaptuk az egyébként is kellemetlen Rubin Kazany formájában. Rajtuk kívül van még egy szintén komolyabb parasztköpésnyi túra Szalonikibe (PAOK), és, hogy ne csak panaszkodjunk, a szomszéd, még zöldebb szigeten is lesz jelenésünk a Shamrock Rovers vendégeként. A menetrend: PAOK (i), Lóherék (o), Kazany (o), Kazany (i), PAOK (o), Koboldok (i). A Rubin igencsak emberes ellenfél lesz, de azért meglepetés lenne, ha nem csoportelsőként állnánk az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt. Még akkor is, ha a garantálható lájtos csapatösszeállítással kalkulálunk.

Szerintem simázható a továbbjutás ha a hazai meccsekre viszonlag erős csapatot állítunk ki, idegenbe meg küldhetjük a fakót/ifit néhány húzóemberrel kiegészítve, és így talán a bajnokság sem látná kárát az időzónáknak.

Vasárnap nagyon komoly meccs jön. Jelenleg viszont nem vagyunk sokkal jobb állapotban mint a trafford-beli kiruccanás idején. Modric-ot hadba kell fogni, és nagyon nagy segítség lenne/lett volna, ha egy olyan új arcot is igazoltunk volna a nevezési határidő előtt, aki pályára léphet a Shitty ellen is... még mindig bízom abban, hogy csak a hivatalos bejelentés késik és teszemazt Diarra vasárnap a Lane gyepén találja magát.

Addig is kellemes hétvégét - és remélhetőleg felfrissülést!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik