Hearts 2.0? - Tottenham-Shamrock Rovers

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 12:09
Shamrock Rovers. Olyan ez, mintha a magyar bajnokot Pusztai Csikós FC-nek hívnák és még pluszban lenne a kezdőcsapatban Gulyás I és Gulyás II...

Shamrock Rovers. Olyan ez, mintha a magyar bajnokot Pusztai Csikós FC-nek hívnák és még pluszban lenne a kezdőcsapatban Gulyás I és Gulyás II is, a padról pedig Rubik Ernő dirigálna. Ennél sztereotipikusan írebb nem is lehetne mai ellenfelünk. Remélhetőleg annak a sztereotípiának is megfelelnek majd, hogy mint ír klubcsapat Európában eléggé haszontalanok. Természetesen nagy blama lenne otthon bármilyen, a magabiztos győzelemtől eltérő eredmény - ezt nem a Shamrock labdarúgóinak lebecsülése mondatja velem, hanem az a tény, hogy Modric kis (nagy) túlzással meg tudná venni az egész klubot stadionostól az éves prémiumából. Oké, hogy Modric nem fog ma szerepet kapni, de így is egészen biztosan lesz 6-7-8 válogatott játékos a kezdőnkben.Shamrock Rovers. Olyan ez, mintha a magyar bajnokot Pusztai Csikós FC-nek hívnák és még pluszban lenne a kezdőcsapatban Gulyás I és Gulyás II is, a padról pedig Rubik Ernő dirigálna. Ennél sztereotipikusan írebb nem is lehetne mai ellenfelünk. Remélhetőleg annak a sztereotípiának is megfelelnek majd, hogy mint ír klubcsapat Európában eléggé haszontalanok. Természetesen nagy blama lenne otthon bármilyen, a magabiztos győzelemtől eltérő eredmény - ezt nem a Shamrock labdarúgóinak lebecsülése mondatja velem, hanem az a tény, hogy Modric kis (nagy) túlzással meg tudná venni az egész klubot stadionostól az éves prémiumából. Oké, hogy Modric nem fog ma szerepet kapni, de így is egészen biztosan lesz 6-7-8 válogatott játékos a kezdőnkben.

CSAPATHÍREK

Merthogy Lennon (gangsta szemöldök nélkül!!!!!!), Niko és Pav is felépült kisebb sérüléséből Stevie Pienaar és Danny Rose pedig egy komolyabb kihagyás után kerülhet újra a csapatba. Gio standard kezdőnek számít immár az EL-ben, tehát őt is biztosan láthatjuk. Bassong és Horvát Charlie nem kaptak szerepet a wigani oroszlánfuttatóban tehát sanszos, hogy most megmozgathatják pihent csontjaikat. A kapuban Cudicini vagy Gomes kezd - kizárásos alapon sem mondhatunk ennél biztosabbat, mindenesetre sanszos, hogy olyan sok dolguk nem lesz. Mivel Corluka és Bassong játéka adja magát a védelem közepén, így Walker lesz megint a jobbhátvéd. (Hány meccset hagyott ki idén a fiú?) A középpálya lehet egy kicsit szellősebb, Niko és az egyenlőre eléggé szilárdnak tetsző Livermore mellett a zörgőcsontú Carroll és a villámléptű ámde gyakran villámgyorsan a mezőnybe olvadó Townsend kezdhet. Pienaar szerintem most még csak csere lesz. Valami ilyesmire számítok:

Gomes/Carlo

Walker, Charlie, Bassong, Rose

Kranjcar, Livermore, Carroll, Townsend

dos Santos

Pav

Azzal a kitétellel, hogy Niko és Gio helyet cserélgethetnek, ill. esetleg Pav és Kane is kezdhet együtt, és ebben az esetben dos Santos-nak a középpályán szoríthat helyet Harry. Ha a bírók netán észreveszik, hogy a 4-5-2 összege több mint a megengedett mezőnyjátékosok száma, akkor mondjuk Carroll helyére teheti Redknapp a fiatal mehikánót és Krankie-t középre tolhatja Livermore mellé.

No, még mielőtt továbbmennénk essünk túl pár lehangoló híren: Gallas a gyógyulás örömére újra lesérült (ezúttal a vádlijával van baj), de ami igazán aggasztó az Huddlestone állapota. Bokaműtétre van szüksége, és kezd ez a boka-probléma igazi krónikus jelleget ölteni... már talán egy-másfél éve egyfolytában vissza-visszatér. Reméljük az újabb operáció leveszi a rontást Big Tom-ról.

KELTA TIGRIS

A Shamrock csapatáról kábé semmit sem tudtam ezelőtt. A Wikipedia szerint Dublinból jönnek, 1901 óta művelik az ipart, hazai pályán Celtic mezben játszanak, a idegenben pedig gót kamaszokat megszégyenítő fekete-fekete-feketében szoktak pályára lépni. Nekik is megvan a saját stadionmizériájuk, sőt - tulajdonképpen több mint húsz éve ideiglenes pályákon tengetik a hazai meccseiket. Mi van még itt... aszongya nyertek 18 bajnoki címet és 24 kupát. Hoppá. Le a kalappal. Valóban a Köztársaság legsikeresebb klubjáról van szó.

Idén jutottak el először a BL-selejtezőig (ezelőtt '94-ben voltak legutóbb bajnokok), és az első kört sikerrel vették - a Flora Tallinn-t 1-0-ra alázták szét - de a Koppenhága megálljt parancsolt nekik (0-3). Mivel egy fordulót mentek ezért az EL utolsó selejtező-fordulójában találták magukat, ahol a szerb bajnok Partizánok várták őket. Nem éppen álomsorsolás, azonban az írek nem ijedtek meg és két 1-1-es döntetlen után a belgrádi visszavágó hosszabbításában lőtték tovább magukat. Maradjunk annyiban, hogy ez tiszteletet parancsoló tett. Első EL-csoportmeccsükön mondjuk a Rubin Kazany odavágott (0-3), de az ír bajnoknak olyan az EL-csoportkör mint a magyar bajnoknak. Már annak örülni kell, hogy ott lehetnek. Ezzel együtt hótt komolyan kell venni ezt a meccset, mert a biztos továbbjutáshoz minden hazai mérkőzésünket hoznunk kell. No, meg kinn lesz kábé 30.000 szurkoló akik szeretnének valami ünneplésre érdemeset látni.

TIPP

Nehéz ilyenkor olyan jóslatot tenni, hogy ne tűnjön arrogánsnak vagy kincstári pesszimistának az ember... de egy kettő-, esetleg háromnullal gondolom mindenki kiegyezne (megkockáztatom, hogy a vendégek is). Többet azért sem gondolom, hogy szerzünk mert azért a két alkalom amikor komolyan tartalékos csapatot küldtünk pályára összesen nulla szerzett (és nulla kapott) góllal zárult (Hearts a Lane-en, PAOK Hellászban). Most remélem Lennon és Kranjcar jelenléte kicsit több veszélyt visz a támadásainkba.

STADION

Hírek az új stadionról! Boris, a londoni májer tett egy egész szép ajánlatot, hogy a helyben maradásra ösztökélje a klubvezetést. Nem csillagászati összegekről beszélünk, de azt nem is várhatjuk el. 8.5 millió fontot ajánlott a városvezetés stadion környéki fejlesztésekre (tehát közvetlenül nem szállnak be a stadionba - ami helyes is) - ezeket eredetileg a klubbal szerették volna kifizettetni. Ezentúl a helyi Haringey tanács is kihúzott 8.5 millió fontnyi tételt arról a listáról amin a klubbal szembeni helyi infrastrukturális fejlesztási elvárásaik sorakoznak. Ez összesen 17 millió font. Elképesztő összeg a halandónak, viszont kissé csepp a tengerben hatást kelt, ha a projekt összköltségéhez képest nézzük. Levy nem mondott semmi biztosat, gondolom még bízik abban, hogy esetleg jobb feltételeket is ki lehet csikarni a városvezetésből - de erre most azért kevés esélyt látok. (Recesszió, társadalmi problémák városszerte, olimpiai költségek, miegymás.) Aztán persze az is lehet, hogy az október 17-i bírósági meghallgatást várja klubelnökünk amikor is az Olimpiai Stadion odaítélését vizsgálják meg még egyszer (talán utoljára).

MECCSNÉZÉS

Ha jól tudom nem adja magyar földön egyetlen adó sem a mai meccset, így maradnak az internet csörgedező csermelyei. Jobb esetben. A szokásos társadalmi célú felhívás most is él: amennyiben valaki talál használható stream-et akkor ne tartsa magában.

Eredményes keresést és jó szurkolást!

YID ARMEEEEEEEEEH!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik