God save the KING!

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.05.29. 19:05
SZEZONÉRTÉKELŐ 3. RÉSZ: KÖZÉPSŐ VÉDŐK A túl a sövényen egyik legjobb beszólása jut eszembe: "mert a chupa chipsből a sok sosem elég"...

SZEZONÉRTÉKELŐSZEZONÉRTÉKELŐ

3. RÉSZ:

KÖZÉPSŐ VÉDŐK

A túl a sövényen egyik legjobb beszólása jut eszembe: "mert a chupa chipsből a sok sosem elég", így vagyunk mi is a középső védőinkkel!

Jelen pillanatban jobban örülnék annak, ha Angliának királya lenne és nem királynője, mert akkor minden himnuszt éneklő torkából imádság szólna a mindenhatóhoz és a mi KIRÁLYUNK is kevesebbet lenne talán sérült!

William GALLAS

Finoman fogalmazok ha azt mondom, hogy a Spurs szurkolók jelentős többsége elég szkeptikusan fogadta a nyári érkezését! Magam is úgy voltam vele, hogy minek nekünk egy halmozottan hátrányos helyzetű (33 éves, Francia, volt Chelsea-s, volt Arsenalos) védő?! Ami az elfogadás mellett döntött az elején az a nemzetközi rutinja volt és az, hogy ingyen érkezett!

Szezon közben jelentősen változott a véleményem!!! Ma már mondhatom, hogy az egyik kedvencemmé vált a jelenlegi keretből! MIÉRT? Ő volt az aki sosem adta fel és szinte szó szerint szétszakadt a pályán, komolyan úgy küzdött, mit egy saját nevelésű angol játékos, aki gyerekkori kedvenc csapatában játszik. Több meccsen is döbbenten néztem, hogy már járni is alig tudott, de a szíve vitte előre. Igazi példaképévé vált a fiatalabb játékosoknak!

A 36 mérkőzést (27 bajnoki, 8 BL, 1 F.A. kupa) európai mércével mérve is kimagaslóan játszotta le. Összesen 5 alkalommal mutatták fel neki a sárga kártyát, ami elhanyagolható egy belső védő esetében. Itt van az egyik legnagyobb mentése, ami egyben az egyik legfontosabb is volt. Becsült ára közel 34 évesen sem nevezhető kevésnek (6 millió font), de Harry nem azért hosszabbított vele, hogy eladja!

Ítélet: Biztos vagyok benne, hogy nyártól nem esik vissza a teljesítménye és jövőre is oszlopos tagja lesz a csapatnak.


Michael DAWSON

Ő is jegyet váltott idén az élet hullámvasútára! Jó volt, de ez nem az ő szezonja volt...

Nagyon jól sikerült a tavalyi éve, nyáron bemutatkozhatott a válogatottban! Szeptember elején a Bolgárok elleni EB selejtezőn sérült meg súlyosan, ami 3 hónap kényszerpihenővel járt! Ennek ellenére idén 31 alkalommal lépett pályára (24 bajnoki, 5 BL, 2 F.A. kupa), melyeken 6 sárga lapot kapott és a Fulham (F.A. kupa) ellen állították ki. Idén csak egy gólt fejelt (Sunderland ellen idegenben), ami ebben a videóban is látható. Jellemzően akkor játszik jól, ha egy tapasztalt öreg róka (King, Woodgate, Gallas) a társa középen! Bassonggal párt alkotva szenved és idén ennek a legszembetűnőbb példája a fent említett kupakiesés volt. Legjobb mérkőzése szerintem az Anfielden lehozott gólnélküli meccs volt! Jelenlegi értéke 9 millió font.

Ítélet: Reményeink szerint a következő szezonban végig egészséges lesz és a hátán viszi a csapatot!

Ledley KING

Elérkeztünk a védelem legfontosabb tagjához!!! A legnagyobb elismerést szerintem akkor kapta, amikor Henry lenyilatkozta, hogy nála jobb védő ellen nem játszott soha, hiszen mindig tisztán szereli!!! Saját nevelésű csapatkapitányunk 13 szezon alatt 293-szor húzta fel a kakasos mezt (átlagban 22,5 meccs/szezon).

Egy sikeresebb szezonhoz mindenféleképpen az ő játéka szükséges! Tavaly 21 mérkőzést játszott, melyeken 37 pontot szereztünk (11 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 59% teljesítmény), míg idén csak 9 meccsen lépett pályára (6 bajnoki, 3 BL) amiken 20 pontot gyűjtöttünk (6 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 74% teljesítmény). A számok magukért beszélnek... Amikor a pályán van igazi vezérként irányítja a csapatot és biztonságot sugároz! A németek csupán 5 millió fontra taksálják, de nekünk megfizethetetlen!!! Lojalitásával a klub történetének egyik kiemelkedő alakjává vált!

Ítélet: Ha Levy kifogná az aranyhalat, a három kívánságából valószínű az egyik az lenne, hogy a mi királyunk ne legyen sérült többé! Levy! Go fishing!!!

Jonathan WOODGATE

Ezer sebből vérzik! Idén mindössze 31 percet töltött a pályán a San Siroban lejátszott győztes meccsen...

Tehetsége alapján fényesebb karrierje lehetett volna, de sajnos "üvegből" van. A Chelsea elleni Ligakupa döntőbeli teljesítményével azonban véglegesen beírta magát a klub nagykönyvébe!

Ítélet: Betöltötte a 31. évét, lejárt a szerződése és tőlünk elköszön. Én kívánom neki, hogy valahogy kapjon egy "pay as you play" szerződést!

Sebastien BASSONG

A párizsi születésű kameruni sem sírja vissza az idei bajnoki évet!

20 mérkőzésen vett részt (12 bajnoki, 5 BL, 2 F.A. kupa, 1 Ligakupa) 1 alkalommal figyelmeztették és két gólt ért el (Young Boys és a Birmingham ellen idegenben).

Amikor pályán volt kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott és a vetélytársak sérüléshulláma ellenére sem tudta biztosítani a helyét a kezdőben. A sajtóban is hangot adott annak, hogy több játéklehetőséget érdemel, de ez Harryt nem hatotta meg! Jelenlegi ára 6 millió font.

Ítélet: A klub várja az ajánlatokat és remélhetőleg 5 millió font környékén megszabadulunk tőle!

Bongani KHUMALO

Őt még nem láttuk játszani!

Miután télen hozzánk került kölcsönadtuk a Prestonnak, ahol a 6. meccsén megsérült!

Ítélet: Teljesen zsákbamacska. Felépülése után valószínűleg újabb kölcsönadás vár rá?

Steven CAULKER

Tehetséges védőnk saját nevelés. Egy évet a Yeovil Townban töltött (44 mérkőzés a League One-ban), majd idén a Championshipben szereplő Bristol City vette kölcsön, ahol 30 mérkőzésen két gólt ért el. A Spursben az Arsenal elleni Ligakupameccsen dobta Harry a mély vízbe.

20 évesen már bemutatkozott az U21-es válogatottban! Olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy a Bristol City további egy évre visszavárja.

Ítélet: Csak úgy szabad kölcsönadni, hogy bármikor visszahívható legyen! Ha nem is ő lesz az újabb King, de remélem jó kiegészítőember válik belőle.

MIT HOZ A NYÁR?

Ez is az a poszt, ahová igazolnunk kell!! A King, Dawson, Gallas hármasból kérdés, hogy ki mennyit lesz sérült. Woodgate elmegy, Bassongot eladjuk. Én Caulkernek megadnám a keretbe kerülés lehetőségét, de kölcsönben több játéklehetőséggel továbbfejlődhet!

Az én jelöltjeim:

Mamadou SAKHO

21 évesen kétszeres Francia válogatott. Korosztálya egyik legtehetségesebb belső védője. 17 évesen mutatkozott be a PSG-ben és már 98 mérkőzést tudhat a háta mögött. Az ára igen magas 13,5 millió font, de lehet, hogy ő lesz a következő Gallas!

Phil JONES

A Blackburn védője jelenleg 19 éves és már 34-szer szerepelt az első csapatban. Jóstehetség nélkül állítható, hogy pár éven belül nagy válogatott lesz! Jelenlegi vételára még jutányosnak mondható 3 millió font, de ettől többet kell áldozni érte aki meg akarja venni! Szerencsére állítólag élénken érdeklődünk iránta!


Akiket még el tudnék képzeli:

Mats Hummels (Dortmund) 12,5 millió font - BL nélkül nincs esélyünk

Jan Vertonghen (Ajax) 8 millió font - Az Ajax is BL szereplő...

Raphael Varane (Lens) 2 millió font - Egy próbát megérne

Per Mertesacker (Bréma) 10 millió font - Rá is beruháznék, de Wenger is...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik