Égő, de jogos: Spurs-PAOK 1-2

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.12.01. 00:12
Azt mondják jobb csapattól nem szégyen kikapni, a PAOK pedig ma bőven jobb volt mint mi. A meccs elején röhögve rúgtak két támadásból kettőt...

Azt mondják jobb csapattól nem szégyen kikapni, a PAOK pedig ma bőven jobb volt mint mi. A meccs elején röhögve rúgtak két támadásból kettőt - utána kicsit visszavettek, de a kiállításig az volt az ember érzése, hogy akkor szereznek gólt amikor széles kedvük tartja. Az, hogy a jogtalan tizi piros kombó után is helytálltak és lehozták kapott gól nélkül a hátralévő 60 percet még értékesebbé teszi a győzelmüket. És még inkább szégyenteljesebbé a mi produkciónkat. És amikor a mieinket ostorozzuk, akkor nem a PAOK érdemeiből kívánunk elvenni, hiszen abból nem is lehet. Idegenben, nemzetközi kupameccsen, egy órás emberhátrányban gólt sem kapni - ezt nem lehet eléggé megsüvegelni.Azt mondják jobb csapattól nem szégyen kikapni, a PAOK pedig ma bőven jobb volt mint mi. A meccs elején röhögve rúgtak két támadásból kettőt - utána kicsit visszavettek, de a kiállításig az volt az ember érzése, hogy akkor szereznek gólt amikor széles kedvük tartja. Az, hogy a jogtalan tizi piros kombó után is helytálltak és lehozták kapott gól nélkül a hátralévő 60 percet még értékesebbé teszi a győzelmüket. És még inkább szégyenteljesebbé a mi produkciónkat. És amikor a mieinket ostorozzuk, akkor nem a PAOK érdemeiből kívánunk elvenni, hiszen abból nem is lehet. Idegenben, nemzetközi kupameccsen, egy órás emberhátrányban gólt sem kapni - ezt nem lehet eléggé megsüvegelni.

Szóval úgy fest, hogy elbúcsúzhatunk az EL-től. Nem mondhatjuk, hogy szép volt amíg tartott. És most csakis a játékosokat lehet hibáztatni - Harry erős csapatot küldött a pályára, olyat amitől bőven el lehetett várni, hogy hozza a megfelelő eredményt. Nagy csalódás volt ez a meccs, mert szerettem volna a csapatot Európában látni tavasszal is - sőt, szerettem volna európai kupadöntőben látni a mieinket. Hát most beláthatja mindenki, hogy erre csak akkor van esély, ha 100% erőbedobással és 100% koncentrációval rukkol ki az ember.

Több góllal kellene nyerni Dublinban, míg a PAOK-nak már biztos továbbjutóként kellene legyőznie a Rubint. És nem is feltétlenül a görögök győzelme a valószínűtlenebbik komponens. Ilyen hozzáállással a félprofi írek is feltörlik velünk a padlót.

Hogy a meccsről is essen szó: Corluka, Gallas és Pienaar annyira rozsdásan mozogtak, hogy tripla emberhátrányt jelentettek a kiállításig. Utána már csak duplát. Rose és Bassong sem tettek ki magukért - de az amatőr labdakezelési hibák szinte mindenkire jellemzőek voltak. Szegény Kane-nek semmi sem akart sikerülni (bár tőle azért lehetett bíztató dolgokat látni, hogy ne csak sírjak), és a mai meccsen Defoe-tól sem tanulhatott semmi jót. Livermore sem váltotta meg a világot, igaz nem is az ő feladata volt ez, de az szembeötlő volt, hogy a védelemből általában Modric hozta ki a labdát, holott talán Jake-nek kellett volna, hogy a horvát előrébb tudjon helyezkedni. Bár ez nem tudom kin múlt. Lennon és Modric szerintem elég komolyan vette a meccset, de két fecske most nem csinált nyarat. Bale és Walker bejövetelével az addigi 90%-os labdatartás 95%-ra nőtt, és helyzetekből is többet alakítottunk ki, és most Falqué-t sem tudom szidni - volt egy nagyon veszélyes kapuralövése, és amikor ő pályára lépett már eléggé a veszett fejsze nyele után kapkodtunk.

Szegény Gomes-sel meg beszopattunk két olyan gólt amiről egyáltalán nem tehetett.

Az elsőnél Szalpangidisz nem tudom hogy állta meg röhögés nélkül amit Bassong és Gallas csinált. Tétmeccsen még ilyen védekezést nem is láttam. Botrány volt. A másodiknál Corluka lassabb volt mint saját maga, ami nem kell mondjam mekkora kuriózum. A görög srác 20 méteres hátrányból kocogta le - a beadása tökéletes volt, ott a belső védőket nem feltétlen szidnám, bár nyilván nem lett volna lehetetlen tisztázni.

A tizenegyesünk nem volt jogos, ebből következően a kiállítás pláne. Kétlem, hogy egyáltalán érte a srác kezét a labda - de ha volt is minimális kontakt, akkor sem volt szándékos, tehát a piros mindenképpen óriási bírói hiba. (Bár egy mp-cel utána mintha történt volna egy valódi buktatás is Defoe-val szemben a gólvonalon.) A meccs talán egyetlen pozitívumaként Modric nagyon szépen bepasszolta a tizit. A következő percekben kellett volna bevinni az egyenlítő gólt, de nem akart megszületni, mi pedig belesüppedtünk a ráérünk-arra-még posványába, aminek teljesen megérdemelt vereség lett a vége.

A meg nem adott gólunkra nem akarok sok szót vesztegetni. A bíró hibázott amikor nem vette észre, hogy Defoe szabálytalankodott a gólvonalról mentő görög védővel szemben. Azonnal le kellett volna fújni, kifelé szabaddal. Így, hogy tovább várt, teret nyitott egy kis bizonytalanságnak. Egyébként az ilyen sérüléses-földön maradásos eseteknél én mindig bajban vagyok, hogy mikor kell egy csapatnak kirúgnia a labdát és mikor nem. Annyira könnyű visszaélni ezzel. Szerintem hagyjuk a bíróra, a játékosok meg játszanak a sípszóig és kész.

Közben kaptunk egy kis segítséget az Old Trafford-ról, az égésben osztozhatunk a ManU-val akik a Crystal Palace ellenében estek ki a Ligakupából. Nem egy európai kupa, és ők legalább nem voltak emberelőnyben, de azért köszönjük nekik a gesztust. Maradva a Ligakupánál - a sorstól kaptunk egy a mai nap alapján meg nem érdemelt ajándékot: az oda-visszavágós elődöntőben összesorsolták a 'Poolt és a Shitty-t, ami még akár jól is jöhet nekünk a bajnokság szempontjából. (Szegény Lucas-nak egyébként jobbulást.)

No, menjünk aludni. Éghet a pofánk a csapat mai teljesítménye miatt, de ha a bajnoki menetelésre gondolunk azért kicsit felderülhet a szívünk. De nagy kár ezért a várhatóan kiesést jelentő vereségért. Elszalasztott lehetőség és az európai hagyománaink szembeköpése volt ez. Jár nekünk szurkolóknak egy szép kis kiengesztelés szombaton! Remélem nem lesz ragályos ez a mai attitűd, mert akkor garantálhatóan nagy bajban leszünk a Bolton ellen is.

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik