From Russia with Lóvé: Spurs-Rubin

Vágólapra másolva!
2011.10.20. 15:10
A Rubin Kazany a jó pénzen erősen felturbózott orosz sztárcsapatok egyre növekvő táborát gyarapítja. A sztárcsapat megnevezés egyáltalán...

A Rubin Kazany a jó pénzen erősen felturbózott orosz sztárcsapatok egyre növekvő táborát gyarapítja. A sztárcsapat megnevezés egyáltalán nem túlzó, hiszen jópár nemzetközileg is jegyzett névvel szembesülünk a keretükben: Obafemi Martins (aki annyiszor megkeserítette az életünket Szarka korában), Nelson Valdez és Karadeniz Gökdeniz mellett van még egy rahedli orosz válogatottjuk is - és mindez két kolumbiaival és egy-egy brazillal és argentinnal megbolondítva. Aligha lesznek megilletődve a White Hart Lane-en, hiszen a Camp Nou-ban kétszer is megfordultak már - sőt, ha már ott jártak 2009-ben el is hozták a három pontot! Ez a csoportkör harmadik meccsén volt - a negyediken 0-0-ra végeztek Messiékkel a tatár sztyeppén, tehát elvileg bőven volt tétje mindkét meccsnek. Az örökmérlegük a Barca ellen: 1gy, 2d, 1v. Nem rossz. Tavaly is BL-résztvvők voltak, de a csoportkör után az EL-ben kötöttek ki, és ott a mi Twenténk ejtette ki őket.A Rubin Kazany a jó pénzen erősen felturbózott orosz sztárcsapatok egyre növekvő táborát gyarapítja. A sztárcsapat megnevezés egyáltalán nem túlzó, hiszen jópár nemzetközileg is jegyzett névvel szembesülünk a keretükben: Obafemi Martins (aki annyiszor megkeserítette az életünket Szarka korában), Nelson Valdez és Karadeniz Gökdeniz mellett van még egy rahedli orosz válogatottjuk is - és mindez két kolumbiaival és egy-egy brazillal és argentinnal megbolondítva. Aligha lesznek megilletődve a White Hart Lane-en, hiszen a Camp Nou-ban kétszer is megfordultak már - sőt, ha már ott jártak 2009-ben el is hozták a három pontot! Ez a csoportkör harmadik meccsén volt - a negyediken 0-0-ra végeztek Messiékkel a tatár sztyeppén, tehát elvileg bőven volt tétje mindkét meccsnek. Az örökmérlegük a Barca ellen: 1gy, 2d, 1v. Nem rossz. Tavaly is BL-résztvvők voltak, de a csoportkör után az EL-ben kötöttek ki, és ott a mi Twenténk ejtette ki őket.

Idén is a BL-selejtezőben kezdték az európai kupaszezont - a Dinamó Kijevet el is intézték, de a Lyon ellen elvéreztek és így jöhetett az EL. Itt jól kezdték a csoportkört - 3-0 Dublinban -, aztán egy kicsit meglepő hazai 2-2 következett az idegenben általában nem brillírozó PAOK ellen. A bajnokságban a hatodik helyen állnak - elvileg még van esélyük a BL-selejtezőre, de három forduló alatt kellene hat pontot hozniuk a Dinamó Moszkván, szóval valószínű az újabb EL-szereplés. Ehhez az őket üldöző Kubany Krasznodár és Dzsudzsák Mahacskala törekvéseit kell keresztülhúzniuk. Vasárnap a Szpartak Moszkva laza 3-0-ás alázásával hangoltak a londoni útra - a Szpartak Pavljucsenkó régi csapata, szóval ki tudja, lehet, hogy őszőkeségének extra motivációt jelent ez az eredmény.

CSAPATHÍREK

Ha már Pavról volt szó - elől esélyes az orosz-angol együttműködés. Mögöttük két visszatérőt is üdvözölhetünk majd, Lennon és Sandro személyében, akik Harry elmondása szerint valószínű, hogy kezdenek. Mellettük lehet, hogy továbbra is a Carrol-Livermore duót erőlteti majd az öreg, de lesz választási lehetősége, mert Rose is felépült, ill. természetesen Gio is játékra kész. Danny-t mondjuk lehet, hogy Assou-Ekotto pihentetésére használjuk majd - ugyanis mint azt mindannyian jól tudjátok a védelmünk annyira lecsupaszodott, hogy minden egészséges hátvédet testőrökkel kell védeni. Egyébként van egy nagyon jó hírem: King valószínűleg jóval rövidebb kihagyásra kényszerül mint amitől eredetileg tartottunk. De rajta kívül is sérült Gallas, Charlie, Dawson és Huddlestone is a középhátvédként használható játékosok közül. Hacsak nem kísérletezik Harry egy gyerekkel, akkor a Walker-Kaboul-Bassong-Rose négyesnek nem nagyon van alternatívája. A baj csak az, hogy a vasárnapi bajnokira sem valószínű, hogy sokat változnak a variációs lehetőségek (Assou-Ekotto, oszt annyi...).

Carlo/Gomes

Walker - Kaboul/gyerek - Bassong - Rose

Lennon - Livermore - Sandro - Gio

Pavljucsenkó - Defoe

Tudom, Gio-nak nem a baloldal a kedvence, de Lennonnal válthatják egymást időnként - a Shamrock ellen mondjuk elég szép gólpasszt rakott Pav fejére a bal oldalvonal mellől. Meg aztán a mexikói eddig mindig kezdett az EL-ben, és szerintem jó ez így mindenkinek. Townsend és Carroll is ott lesz a padon mint opció. No meg talán Modric és Bale is... ha már védő úgysem lehet a cserék között.

A meccset hálistennek adja a DigiSport (legalábbis Magyarországon), így otthon/szórakozóhelyen elérhető lesz sokunk számára. De valószínű, hogy stream-ből is több lesz eggyel ennek köszönhetően. Aki tud magabiztosan csörgedező patakról az legyen szíves közérdekű információként közzétenni a kommentek között. Ezer köszönet előre is. (A kezdőrúgás egyébként közép-európai idő szerint 21:05-kor lesz...)

Mit várhatunk a meccstől? Mindenképpen győzelemre törő játékot, hiszen az egyetlen valóban komoly csoportbeli ellenfél jön a Lane-re. Ha nyerünk, akkor a továbbjutás szinte zsebben. Ennek megfelelően szerintem izgalmas, de legalábbis látványos lesz a meccs, sok-sok támadással, ill. Rubin-kontrákkal. Persze a tatárok keresztbe tehetnek ennek a nézőbarát forgatókönyvnek, hiszen ha beállnak bekkelni, akkor sajnos vannak olyan jók és rutinosak, hogy elrontsák mindenki szórakozását.

Tipp? 3-1 ide. Ennyi kellene, nem? Sikeres csatorna/stream-szörfölést és jó szurkolást mindenkinek!

YID ARMEEEEEEEEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik