Éel vagy nem éel: 'Pool-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.05.15. 12:05
Kérdés, hogy mennyire lesz motivált a két csapat - inkább az egymásnak való odavágás lehet a lelkesedés motorja, mintsem a Pool által idén...

Kérdés, hogy mennyire lesz motivált a két csapat - inkább az egymásnak való odavágás lehet a lelkesedés motorja, mintsem a Pool által idén középmagasról leszart, ill. a Spurs-játékosoknak a BL után csupán opálosan fénylő Európa Liga. Persze egy kis pluszpénzt jelent ez a sorozat is, de a hazaiaknál új curkosbácsi édesíti a mindennapokat, a Spurs meg alighanem kisebbfajta nagytakarítást rendez majd a nyáron, és a szükséges igazolások megvétetele aligha 4-5 millió fonton múlik majd. A motiváció akkor lehet(ne) valós, ha komolyan vehetnénk azt a lehetőséget, hogy a győztes csapat komolyan veszi majd az EL-szereplést. Ezt sajnos kétlem mindkét oldalon. Szeretném azt hinni, hogy Harry mindent megtenne az EL-trófea elhódításáért, de sanszosnak tartom, hogy erősen harmadrangú szerepet szánna a kontinentális kirándulásoknak az öreg. Szomorú, de szerintem sajnos ez a legvalószínűbb képlet, ha ma nyerni tudnánk.Kérdés, hogy mennyire lesz motivált a két csapat - inkább az egymásnak való odavágás lehet a lelkesedés motorja, mintsem a Pool által idén középmagasról leszart, ill. a Spurs-játékosoknak a BL után csupán opálosan fénylő Európa Liga. Persze egy kis pluszpénzt jelent ez a sorozat is, de a hazaiaknál új curkosbácsi édesíti a mindennapokat, a Spurs meg alighanem kisebbfajta nagytakarítást rendez majd a nyáron, és a szükséges igazolások megvétetele aligha 4-5 millió fonton múlik majd. A motiváció akkor lehet(ne) valós, ha komolyan vehetnénk azt a lehetőséget, hogy a győztes csapat komolyan veszi majd az EL-szereplést. Ezt sajnos kétlem mindkét oldalon. Szeretném azt hinni, hogy Harry mindent megtenne az EL-trófea elhódításáért, de sanszosnak tartom, hogy erősen harmadrangú szerepet szánna a kontinentális kirándulásoknak az öreg. Szomorú, de szerintem sajnos ez a legvalószínűbb képlet, ha ma nyerni tudnánk.

Marad tehát a presztízs, amiből azért bőven lesz terítéken ma délután. A Liverpool be akarja bizonyítani, hogy jövőre újra tényező lehet a bajnokság teteje felé - mi pedig azt, hogy a bajnokságbeli visszalépés ellenére bennünket sem kellene feltétlenül leírni. Az optimális esetben érkező új játékosok számára is jobban nézne ki, ha legalább a Liverpoolt magunk mögött tudnánk tartani, ill. ha közvetlenül a BL-hely mögött zárnánk az évet.

Mostanában kettősség jellemző a két csapat találkozóira: a Lane-en megnyertük a legutóbbi 4 meccset (ebből három bajnokit 2-1-re), az Anfield-en viszont '98-ig kell visszennünk a legutóbbi győzelmünkig (Ligakupa), de bajnoki sikert legutóbb '93-ban ünnepelhettek ott a Yid-szurkolók. Szóval igen komoly hagyomány-megszakítás lenne a vendégsiker... dehát idén megtörtük az idegenbeli Arse-átkot is, ráadásul úgy, hogy adtunk nekik két gól előnyt, szóval bármi lehet.

A Liverpool középső védői előszeretettel terhelik a saját hálójukat, ha ellenünk játszanak - a Premier League-érában Carragher már háromszor segítette ki csatárainkat klasszis befejezésekkel, míg legutóbb Skrtel lépett a pótkapitány nyomdokaiba. Ez szép dolog tőlük, de hiba lenne erre taktikát építeni. Pedig a csatárainkat elnézve... de nem is kell folytatnom, ugye.

CSAPATHÍREK

Van új sérültünk. Gallas is kiesett a védelemből - viszont ha mindn igaz, akkor King fogja helyettesíteni, szóval elvileg minőségi visszaeséstől nem kell tartanunk. (Bár az a mentés Gallas-tól a City ellen, tíz másodperccel a lecserélése előtt... hatalmas igazolás volt a francia, rajta semmi sem múlt - és feltűnő volt, hogy hisztit egész szezonban nem lehetett tőle hallani...). Woody, Gomes, Assou-Ekotto, Hutton és újfiú Khumalo még a sérült védőink, ill. Huddlestone, Jenas és Palacios játéka is több mint kérdéses. Na meg Bale ugye szalagszakadt.

A házigazdáknál is vannak fontos hiányzók: Gerrard, Aurelio, Kelly, Agger - ez sem rossz lista éppen. Meireles és Carroll valószínű, hogy rendbejönnek majd a meccsre. A leggólveszélyesebb játékosukká furcsamód Maxi vált az utóbbi hetekben - hét gól három meccsen. Rajta kívül Kuyt-nek van még kilenc gólja nyolc meccsen. Én viszont nem tőlük tartok leginkább, hanem az uruguay-i vadnyúltól, aki nagyon ügyesen cselez, jól lő, okosan passzol, és kiismerhetetlenebbül cikázik mint az említett rágcsáló. Ha mi igazoltuk volna le januárban szerintem simán behúzzuk vele a negyedik helyet... (Suarez legviccesebb leírását egyébként egy angol újságíró tolmácsolásában hallottam: "like a monkey on a unicycle but with a switchblade between his teeth" - azaz, játék közben úgy néz ki mintha egy majom egykerekűzne egy rugóskéssel a fogai között.)

A két csapat formája közti abszurd kontrasztot nem kell ecsetelnem. Mi kieső formában osztjuk a pontokat bárkinek aki igényt tart rá, a Liverpool meg szárnyal mióta a kerékkötő Torres és Gerrard nem zavarja Maxi és Meireles kibontakozását. Ami némi bizakodásra adhat okot az a City ellen mutatott kifejezetten vállalható játék. Összehoztunk másfél-tucat helyzetet egy majdnem kizárólag a védekezésre koncentráló bivalyerős csapat ellen. Persze a bizakodást ugyanez a mondat le is lankaszthatja - több mint tucatnyi helyzetből megint nem tudtunk semmit sem elérni, ráadásul ezúttal még Hartnak is csak egyszer kellett valódi bravúrt bemutatnia.

Rövidre fogom a posztot, mert dolog az idő. Remélem, hogy megint legalább olyan jól játszunk majd mint tettük azt a City ellen, és abban is nagyon reménykedem, hogy végre gólt is tudunk majd szerezni. Fontos lenne megnyerni ezt a meccset, nem is annyira a sajnos várhatóan ígyis-úgyis parkolópályára állított EL miatt, hanem azért mert a Liverpoolt megelőzni még mindig sokat jelent. Ennek is lehet szerepe abban, hogy egy leigazolandó játékos komolyan vegyen bennünket. Na, meg persze itt vagyunk mi szurkolók is, akik igazán megérdemelnénk már egy győzelmet! Elszoktunk tőle! Jó meccsen 3-2-es Tottenham-győzelem és egy újabb évtizedes átok feloldozása - ezt kérem a csapattól.

YIDS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik