Csoportgyőzelem: Twente-Spurs 3-3

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2010.12.08. 14:12
Nem is lehetett volna stílszerűbben behúzni a csoport első helyét, mint hogy elől is hátul is termeljük a gólokat miközben az Intert Benítez...

Nem is lehetett volna stílszerűbben behúzni a csoport első helyét, mint hogy elől is hátul is termeljük a gólokat miközben az Intert Benítez és a tetszhalott Werder alázza. Jó meccset játszottunk Hollandiában, a hat gól fele egészen pofásra sikeredett, és az volt az ember érzése, hogy ha nem vált volna ilyan gyorsan biztossá az Inter veresége, akkor kicsit jobban megnyomjuk az utolsó 20 percet is. Az idegenbeli BEK/BL-győzelem tehát 1962 óta várat magára, de annyi baj legyen. Fő, hogy lesz még legalább egy esélyünk arra, hogy ezt is megváltoztassuk.Nem is lehetett volna stílszerűbben behúzni a csoport első helyét, mint hogy elől is hátul is termeljük a gólokat miközben az Intert Benítez és a tetszhalott Werder alázza. Jó meccset játszottunk Hollandiában, a hat gól fele egészen pofásra sikeredett, és az volt az ember érzése, hogy ha nem vált volna ilyan gyorsan biztossá az Inter veresége, akkor kicsit jobban megnyomjuk az utolsó 20 percet is. Az idegenbeli BEK/BL-győzelem tehát 1962 óta várat magára, de annyi baj legyen. Fő, hogy lesz még legalább egy esélyünk arra, hogy ezt is megváltoztassuk.

Meccs előtt írtam, hogy a csoportgyőzelem és a második hely mellett is fel lehet sorolni pozitívumokat és negatívumokat is. Ha nem oldották volna meg a fiúk a tegnapi feladatot, akkor egy sztárcsapat Lane-re hozásának esélye nőtt - a továbbjutásé viszont erősen csökkent volna. Azért valljuk be, hogy akármennyire is nyálcsorgató párosítás lenne egy Tottenham-Barcelona azért jobban örülnénk, ha lehetőleg egy-két körrel később következne be. Szóval nagyon-nagyon értékes ez az első hely. A Koppenhága norvég edzője lenyilatkozta, hogy legszívesebben ellenünk játszanának a csoportgyőztesek közül. Végül is igaza van - talán a formán kívüli Schalkét kivéve mi vagyunk objektíve a legkisebb hal. És ugyanezen okból talán mi is a dánokat kívánnánk ellenfélnek a december 17-ei sorsoláson.

A Milan glamour-szempontból jó ellenfél lenne, de ők azért nagyon erősek (az Internél jobbnak tűnnek), a Roma és a Valencia is nagy név - ellenük is mi lennénk az esélytelenebbek a fogadóirodák szemében (is). A Lyon minden 21. századi sikere ellenére nem egy kategória presztízsben a fentebb említettekkel - játékerőben viszont mindig iszonyat erősek. A Marseille hasonló szint - azzal a különbséggel, hogy ők most kerültek igazán vissza a reflektorfénybe. Szóval, ha a Braga Shaktar mögötti továbbjutását nem sikerül kiszurkolnunk, akkor a Koppenhága ellen mutatkozna messze a legnagyobb esélyünk a negyeddöntőbe kerülésre, papíron legalábbis. Viszont ezzel együtt jönne a plusz nyomás is mert bizony egy ilyen sorsolás esetén mi lennénk az egyértelmű favoritok.

No, de ne szaladjunk ennyire előre, elvileg most a tegnapi meccsről lenne szó, vagy mi. Optimistán azt vártam ettől a találkozótól, hogy gólfesztivál lesz - és ez most véletlenül be is jött. Kicsit lassan melegedtek be a csapatok, de a Gary Neville horvátok "elleni" öngóljára hajazó nyitótalálat, ill. az Assou-Ekotto könyökös blokkja utáni, megadható tizi felpaprikázta a közönséget és a pályán lévőket is.

Az első gólunkról nem lehet sok érdemit mondani - ilyenkor szerintem mindig elsősorban a hátrapasszoló védőt terheli felelősség: nem szabad középerősen kapuratartón hazagurítani, kifejezetten egy ilyen felfagyott, göröngyös pályán. (Persze a kapusnak is lett volna bőven módja nem beengedni a hazaadást, ezt nem lehet vitatni.) Szegény kapus kapott egy ajándékot Preud'Homme-tól - 21 évi enschedei szolgálat után 40 évesen pályára léphetett hazai közönség előtt a BL-ben, erre ilyen helyzetbe hozzák.

Assou-Ekotto tizije megadható volt. Sőt jogos. Mindig felbosszant amikor profi futballisták az arcukat védik ilyen szituációban. Ledley King röhögve kifejelte volna a felezővonalig azt a lövést. Ugyanúgy ahogy tette azt a májusi Shitty elleni meccsen Tevez két bombájánál. Az újrarúgás körüli cirkusz megzavarta Landzaatot, de a második lövése még éppen becsúszott Gomes lábai alatt. Annyira vol meglepő az egyenlítés mint a mi vezetésünk.

A második félidő heves gólzáporral indult, aztán a vége felé sajnos kiderült az ég. De így is született pár szemrevaló találat. Mindjárt az időrendben első, 2-1-es vezetést hozó Defoe-gól: Bale elviharzott a baloldalon, a beadást nem tudta Douglas kivágni, Lennon elvitte középre és amikor mindenki lövést várt tőle egy máshova-nézek-mint-ahová-passzolok labdát adott Defoe-nak. Gyönyörű megoldás volt. És Defoe első klubgólja is volt ez egyben augusztus óta - amit mindjárt újabb követett - Palacios nagyon harcosan labdát szerzett a felezővonalnál és kapuig szaladt vele. A lövését kifogta a holland kapus, de Defoe ért először oda a kipattanóhoz - Wilson passzolhatott volna akár lövés helyett, de maga is jó helyzetben volt a gólszerzéshez, úgyhogy ezért nem ekézném nagyon. A két második félidei holland gól nagyon szép volt - egy 10 méteren túli védhetetlen fejes a jobbhátvédtől és egy szintén védhetetlen szabadrúgás a már a Lane-en is eredményes Chadlitól. Utóbbi egy nevetséges ajándék szabadrúgásból született, de ezért csak a végig kritikán aluli szintet hozó spanyol bírót lehet anyázni, a játékost nem. Bár végülis... az anyázza aki akarja. :)

Jó kis meccs volt na. Azoknak akik nem látták a meccset itt az összefoglaló. Lehetett volna a 3-3 akár 7-5 is ide. Tizenhatostól tizenhatosig lüktetett a játék a mérkőzés nagy részében. Újra bizonyossá vált, hogy Tottenham meccset nézni jó százalékban nagyszerű szórakozást ígér a semleges szurkolóknak is.

Felállítottunk egy BL-rekordot is: soha egyetlen csapat sem szerzett még legalább kettő gólt minden egyes csoportmecsén a Bajnokok Ligája történetében. Újoncként szépen letettük a névjegyünket - valóban ez a Tottenham way! Arról nem találtam adatot, hogy olyan történt-e már a BL-ben, hogy egy csapat öt egymást követő meccsen legalább három gólt szerezzen - mert ezt is megtettük: csak a Bréma ellen idegenben értük be kettő rúgott góllal. (Kapni is kaptunk rendesen, de úgy kerek a világ.)

A pályán kívül van pár potenciálisan aggodalmat keltő feljemény: az a hír járja, hogy Levy és az ENIC vevőt keres a csapatra. A katari emír családja az egyik lehetséges új tulaj... de orosz csoportokat is emlegetnek. Szeretném, ha a jelenlegi tulajdonosi kör maradna, de valahol érthető, hogy az ENIC be akarja hajtani a klub értéknövekedése által generált profitot. Sajna. Szóval könnyen lehet, hogy a Spurs is egy milliárdos (csoport) kirakatcsapatává válik... fel kell erre is készülni (meg arra is, hogy Messi nemsokára nálunk focizik...). A másik zavaró körülmény (igen, van még...) az, hogy Levy állítólag immár erősen preferálja az Olimpiai Stadiont mint a jelenlegi WHL utódját, mert ezzel is növelhetné az esetleges vevőtől kérhető összeget. Az infó Tottenham parlamenti képviselőjétől, David Lemmy-től származik, úgyhogy sajnos valószínű, hogy vannak benne jócskán igazságmorzsák.

Nos, most, hogy így sikerült lelomboznom a fesztelen, örömteli hangulatot, be is fejezem mára... Azért korai még a pályán kívüli történések miatt a harakirit fontolgatni - különösen, hogy a gyepen mutatottak miatt bőven van ok az örömködésre.

YIDS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik