Az Everton ellen kezdünk

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.06.17. 14:06
Címkék
Elkészült a fordulók párosítása a 2011/12-es PL-idényre. Nem lesz különösebben könnyű az augusztusunk - 13-án kezdünk az Everton ellen, viszont...

Elkészült a fordulók párosítása a 2011/12-es PL-idényre. Nem lesz különösebben könnyű az augusztusunk - 13-án kezdünk az Everton ellen, viszont legalább a Lane-en lesz a meccs. A Toffies általában lassan kezdi a szezont, reméljük idén sem változtatnak ezen a jó szokásukon Moyes-ék. 20-án teszünk egy habkönnyű látogatást bajnokéknál az Old Traffordon - ez lesz Nasriék első hazai meccse (ők a Hawthorns-ban indítanak). Az ördögök is nehezen lendülnek formába (tavaly ugye szinte anélkül lettek bajnokok, hogy egyáltalán lendültek volna), de azért ez mindig brutális vendéglátás szokott lenni. Hogy ne lankadjon a figyelmünk 27-én a másik manchesteri brancs lesz az ellenfelünk Londonban. Fontos lenne egyből visszavágni a májusi vereségért, no meg azért is, hogy ne legyen olyan felhőtlen a BL-debütálásuk.Elkészült a fordulók párosítása a 2011/12-es PL-idényre. Nem lesz különösebben könnyű az augusztusunk - 13-án kezdünk az Everton ellen, viszont legalább a Lane-en lesz a meccs. A Toffies általában lassan kezdi a szezont, reméljük idén sem változtatnak ezen a jó szokásukon Moyes-ék. 20-án teszünk egy habkönnyű látogatást bajnokéknál az Old Traffordon - ez lesz Nasriék első hazai meccse (ők a Hawthorns-ban indítanak). Az ördögök is nehezen lendülnek formába (tavaly ugye szinte anélkül lettek bajnokok, hogy egyáltalán lendültek volna), de azért ez mindig brutális vendéglátás szokott lenni. Hogy ne lankadjon a figyelmünk 27-én a másik manchesteri brancs lesz az ellenfelünk Londonban. Fontos lenne egyből visszavágni a májusi vereségért, no meg azért is, hogy ne legyen olyan felhőtlen a BL-debütálásuk.

A válogatott szünet után a Liverpool jön látogatóba (szept. 17), akiket már három éve rendre verni szoktunk otthon. Az első North London Derby-re sem kell sokat várni - okt. 1. a dátum, a helyszín a White Hart Lane. És még mindig csak a hetedik fordulónál tartunk... Nem lesz időnk romantikázni az biztos, hamar elszabhatjuk a szezont, de remélhetőleg frissek leszünk az év elején. A City-Arse-United hármas elleni visszavágók a szezon közepére esnek majd: sorrendben jan. 21., feb. 25. és már. 3. Annak mindenképpen örülök, hogy nem április-májusban nyomjuk majd ezeket zsinórban. (A Chelsea elleni derby-k dátuma dec. 20 - otthon - és már. 24.)

A friss feljutókkal viszonylag későn akasztunk bajuszt. A QPR okt. 29-én jön majd a Lane-re, míg a másik kettő újonccal az ünnepekkor játszunk: Boxing Day a Kanáriknál East Anglia-ban, majd Wales-ben működünk közre (remélhetőleg) a Hattyúk Halálának színrevitelében Szilveszter napján. A visszavágókra már. 31., ápr. 9. és ápr. 21. dátumot sorsolt ki a liga, ami nem hangzik rosszul - elvileg ideális ellenfelek a szezon lezárására készülődve. (Persze amilyen szégyenletes a frissen feljutók elleni közelmúltbeli mutatónk erre egy milligramm mérget sem vehetünk.)

A bajnokság hajrája kifejezetten nyugis képet mutat az utóbbi szezonokkal összevetve. Remélhetőleg ki is tudjuk majd ezt használni - ehhez az kell, hogy év közben minimalizáljuk az üresjáratokat és a mezőny második felébe tartozó csapatok ellen sokkal eredményesebben szerepeljünk mint a frissen befejezett szezonban. Nem megoldhatatlan feladat, kell hozzá egy-két nívós érkező (ahogy Redknapp mindennap hangoztatja).

Az Európa Liga mindenesetre már most problémásnak tűnik - aug. 18. és 25. a selejtező-forduló dátuma, azaz a United és a Citeh meccsek előtt kettő nappal fogunk selejtezni... mit lehet mondani... nem ideális. A blog törzsgárdájával összhangban én is szeretném, hogy komolyan vegye a klub az EL-t, jó lenne újra nyerni egy európai trófeát, de remélem a selejtezőben olyan ellenfelet kapunk akit egy tartalékos csapat is le tud gyűrni. Az a két bajnoki borzasztóan fontos lesz, különösen a Citeh elleni hazai. (Ráadásul az Arse töketlensége miatt a fakókékek csak a csoportkörben csatlakoznak a BL mezőnyéhez.)

Még egy dolog derült ki a héten: az utolsó felkészülési meccsünket az Athletic Bilbao ellen fogjuk játszani - szimpatikus csapat, még akkor is ha nyíltan rasszista klub (nem a bőrszínt nézik, hanem a vérvonalat). Valahogy ezt el szokták nekik nézni és én sem igazán érzem azt, hogy komoly baj lenne ezzel a hozzáállással. A klub akadémiájának mindenesetre jót tesz az tuti. Hatodik helyen végeztek a bajnokságban, így indulhatnak az Európai Ligában - a Sevillával és az Atléticóval azonos pontszámmal végeztek. Beillene EL-döntőnek is ha engem kérdezne bárki is.

Egon bá kitűnő szezonértékelő sorozatának végeztével majd összehozunk egy átigazolásos posztot is, remélhetőleg a közeli közeljövőben. Az átigazolási időszak hivatalosan csak júl. 1-én kezdődik, de természetesen addig is köttethetnek szerződések dögivel. Annyi már eddig is világos, hogy az árak ezen a nyáron is teljesen elmebeteg kategóriában mozognak (Henderson - 20m, Phil Jones - 17m, de Gea - 19m, N'Gog - 7m).

Szóval legközelebb erről lesz szó. Addig is a legjobbakat.

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik