Adás-vétel

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.05.27. 14:05
Húztam-halasztottam a nyár első, átigazolásokkal foglalkozó posztját, abban a reményben, hogy egy, már a Klub által hivatalosan megerősített...

Húztam-halasztottam a nyár első, átigazolásokkal foglalkozó posztját, abban a reményben, hogy egy, már a Klub által hivatalosan megerősített érkezőt is bele lehet majd foglalni. Gondolhatnátok, hogy elnökünket ismerve augusztus végéig is várhattam volna - de idén szerintem igenis korán fogunk kezdeni. No meg mostanában is voltak azért kivételes évek, gondoljunk csak vissza a legutóbbi EB-t megelőző nyárra. Akkor nagyon gyorsan összehozta Levy Modric szerződtetését, tehát van benne némi ráció, hogy most is lesz legalább egy korai érkező. Bár az is igaz, hogy akkor egy EB-résztvevő válogatott tagjáról volt szó, most pedig a legkorábbi igazolás olyan nemzet fia lehet, amely lemaradt az ukrán-lengyel kalandról. Az alábbi infókat a brit Spurs-fórumokat bóklászva találtam. Elvileg bennfentes (In The Know) forrásokról van szó, de természetesen ildomos egy emberes adag szkepticizmussal olvasni a továbbiakat.Húztam-halasztottam a nyár első, átigazolásokkal foglalkozó posztját, abban a reményben, hogy egy, már a Klub által hivatalosan megerősített érkezőt is bele lehet majd foglalni. Gondolhatnátok, hogy elnökünket ismerve augusztus végéig is várhattam volna - de idén szerintem igenis korán fogunk kezdeni. No meg mostanában is voltak azért kivételes évek, gondoljunk csak vissza a legutóbbi EB-t megelőző nyárra. Akkor nagyon gyorsan összehozta Levy Modric szerződtetését, tehát van benne némi ráció, hogy most is lesz legalább egy korai érkező. Bár az is igaz, hogy akkor egy EB-résztvevő válogatott tagjáról volt szó, most pedig a legkorábbi igazolás olyan nemzet fia lehet, amely lemaradt az ukrán-lengyel kalandról. Az alábbi infókat a brit Spurs-fórumokat bóklászva találtam. Elvileg bennfentes (In The Know) forrásokról van szó, de természetesen ildomos egy emberes adag szkepticizmussal olvasni a továbbiakat.

JAN VERTONGHEN - CSAK IDŐ KÉRDÉSE?

A Spurs-fórumokon bóklászva nem találkoztam egyetlen olyan bennfentesként elkönyvelt hozzászólótól származó információ-morzsával sem amely ne utalt volna többé-kevésbé egyértelműen a holland bajnokság legjobb játékosának választott belga védő érkezésére. Ma reggel pedig az egyik informátor már azt is le merte írni, hogy szombat éjjel véglegesítésre került a szerződés. Persze volt már olyan tavaly is, hogy viszonylag szava hihetőnek tűnő forrás garantálta egyik-másik játékos érkezését (pl. Lassana Diarra), de most olyannyira széleskörű a pozitív hangulat Vertonghen körül, hogy hatalmas csalódást keltene ha kútba esne az üzlet.

Ha összejön a dolog, akkor az Ajax jelenlegi csékája garantáltan hatalmas közönségkedvencként fogja kezdeni a spurs-ös pályafutását, hiszen úgy választ bennünket, hogy bőven van érdeklődője a BL-ben induló csapatok körében is. Hogy mást ne említsünk, az Arse is kuncsorog az aláírásáért. Vertonghen azonban több interjúban is megismételte, hogy neki a Tottenham az első számú választása (május 19. után sem változtatott ezen az álláspontján), és nagyon reméli, hogy hamar megköttetik az üzlet. Persze azt is hozzátette, hogy van más lehetőség is - egyrészt maradhat még egy évet az Ajaxban, hogy utána ingyen igazolhatóvá váljon (ezt aligha akarhatja az amszterdami csapat, valószínűbb, hogy Vertonghen csak a megegyezésre akarta ösztökélni ezzel a klubot), másrészt a Spurs csak a leginkább preferált célpont, de nem feltétlenül az egyetlen (de Boer edző a Barcelonába küldené legkönnyebb szívvel).

Az átigazolási összeg valahol 9 és 12 millió font között lesz (ill. 12-15 millió euró), ami egy 25 éves, a holland bajnokság MVP-jévé választott középhádvédért jutányosnak (de legalábbis fair-nek) tekinthető. (Ugye David Luiz bőven 20 millió fölött adta oda magát Abramovicsnak.) Nagyszerű lenne ha a következő szezonnak a Kaboul-Vertonghen középsővédő párossal vághatnánk neki.

BRUNO UVINI

Már hónapok óta nálunk edz a tengap a brazil nagyválogatottban is bemutatkozó fiatal középhátvéd. Sanszos, hogy hozzánk kerül hosszú távon is a játékjoga. Sandro-val gyakorlatilag elválaszthatatlanok mióta Londonba érkezett - kedvenc melákunk lelki békéje szempontjából is hasznos lehet, ha leigazoljuk egy kortárs honfitársát. De mondom, Uvini minden hír szerint a saját jogán is rászolgál a szerződésre. Caulkerrel együtt a jövő párosát alkothatják majd.

KRUL

Több forrás is arra utal, hogy hosszú távon a 'Castle holland kapusát képzeljük el Friedel utódaként. De idén még aligha fog Toonland-ből délre költözni - a következő szezonban viszont várható, hogy ajánlatot teszünk érte. Addig továbbra is Friedel apánkra lesz bízva a hálónk érintetlensége. (Egyébként 25 éve most zártuk a legtöbb clean sheet-tel a szezont - ami tekintve a középső védőink egészségi állapotát mindenképpen dícséri Friedelt is.)

LLORIS

Róla nagyon eltérő véleményeket lehet olvasni - van aki esküszik, hogy fel sem merült a neve a Klubnál, míg mások garantálják, hogy jelenlegi is folynak az előrehaladott tárgyalások. A francia nagyon jó kapus, de nekem személy szerint a nyakigláb holland magabiztosabbnak tűnik. Persze nem bánkódnék Lloris szerződtetése esetén sem.

LEANDRO DAMIAO

Több bennfentes is megerősítette a brit és olasz lapokban megjelent híreket, miszerint már legalább kettő konkrét ajánlatunkat utasította vissza az Internacional. Mindkettő 20 millió font alatti összegről szólt - véleményem szerint elmentünk addig, amíg még értelme lenne az üzletnek. Ha igazak a pletykák, akkor a brazil csatár ügynöke és a játékos is úgy véli, hogy a Serie A és a La Liga sokkal gyorsabb akklimatizációt tenne lehetővé mint a PL. Amiben alighanem igazuk van, de Sandro bebionyította, hogy nem kell megijedni a nagyobb kihívástól sem. A bennfentes konszenzus az, hogy Leandróról nagy valószínűséggel le fogunk maradni, és a PSG és a Juve tűnik a legesélyesebb végállomásnak.

RÉMY

Az ő érkezése valamivel sanszosabb, mint az előbb taglalt brazilé. Valószínű, hogy ha valóban Spurs-játékos lesz belőle a nyáron, akkor ő válik a rekord-igazolásunkká. 20 millió font körül taksálja a Marseille, de remélhetőleg egy-két millát le tud belőle alkudni Levy. Elvégre Blanc be sem válogatta az EB-csapatba... A gól/meccs mutatója nem valami félelmetes, és az asszisztjai száma sem kiemelkedő. Élőben csak az Arse elleni BL-meccsen láttam, ahol (csapattársaival egyetemben) az égvilágon semmit nem mutatott. Ha valaki látta francia bajnokikon akkor gondolom mindenki nevében mondhatom, hogy szívesen hallanánk a benyomásokat.

KRASZICS

No, ő már télen is szóba került. Kölcsönbe szerettük volna elhozni a Juvétől, ahol nagyon megromlott a viszonya Contéval. Akkor a szerb kikosarazott minket, mert bízott abban, hogy van még esélye visszaverekednie magát a zebrák keretébe. Nem jött be a számítása, a Juve nélküle lett veretlenül bajnok. Most klubot keres magának a CSZKA egykori szélsője - Lennon cseréjének nagyon megfelelne, és tekintve, hogy tulajdonképpen klubnélküli játékosnak tekinthető az ára sem lenne csillagászati.

ADEBAYOR

Nálunk akar játszani. Mi azt akarjuk, hogy nálunk játsszon. A City meg akar tőle szabadulni. Tiszta ügy. Az ügy egyetlen problémás részletével mindenki tisztában van: a sejk elképesztő mértékben túlfizeti a srácot, ő pedig némileg érthető módon nem akarja megfelezni a fizuját. Mi viszont 70-80-nál többet bónuszokkal együtt sem fizetünk senkinek - szóval a togói a mostani fizujának nem is a felét, hanem annál is kevesebbet kaphatná meg tőlünk. Jó lenne azt hinni, hogy Adebayor belemegy majd a masszív fizetéscsökkentésbe, mert egyrészt azt hiszem mindannyian kellemeset csalódtunk benne idén, másrészt a hozzá hasonló kaliberű, top bajnokságokban bizonyított csatárok nagyrészt megfizethetetlenek a számunkra. Ő is csak a jelenlegi tulaj kiléte miatt lehet opció. Mostanában nem osztottak róla sok infót a bennfentesek, de Ade twitterének köszönhetően első kézből tudhatjuk, hogy a tárgyalások gőzerővel folynak.

RIO, JARVIS, STEVEN FLETCHER, JOE COLE

Különböző bennfentesek szerint Harry mind a négy fenti játékost szertné a klubnál látni. Egyöntetű vélemények szerint Levy hallani sem akar egyikükről sem. Bár én Fletchert el tudnám képzelni harmadik-negyedik csatárként. Egy nagyon gyenge Wolves-ban tudott viszonylag jól teljesíteni, és még relatíve fiatal (25 éves). Saha alternatívájaként nem lenne túl rossz. (A többiek szerintem egyértelműen felejtősek.)

MODRIC

Valószínű, hogy menni fog. Állítólag a hétvégén a Real Madrid 38 millió fontot ajánlott Lukáért, amit lendületből el is utasított Levy. Vajon igaz lehet? Egyrészt meglepő egy ennyire magas nyitó ajánlat, másrészt Levy és Csozsé hagyományosan jó viszonyban vannak egymással, és a portugál a múlt nyári szappanoperából is tisztában lehet azzal, hogy szarral nem érdemes gurigázni. A legtöbb bennfentes szerint meg fogunk válni Modric-tól - az ár viszont talán gyógyírt adhat a búcsúra, ugyanis ha igaz 40-50 millió egy játékos lesz az az ár amit Levy kérni fog a potenciális vevőktől.

BALE

Róla azt csiripelik, hogy maradni fog. Levy elé fog rakni egy izmosabb szerződést, amivel heti 70 kilóra emelnénk a fizuját (ami kábé átlag alatti lenne a top4 többi tagjánál és a Chelsea-Pool párosnál is...). A bennfentesek szerint könnyen elképzelhető, hogy nem fogja ezt aláírni Gareth, de mivel még jó pár év van a jelenlegi szerződésén, így nem lenne akkora gáz ez sem. Szóval, most elvileg így néz ki a dolog: ha aláír, ha nem, jövőre még maradni fog.

DEFOE, JENAS, BENTLEY

Allítólag mindhármuk iránt érdeklődik Mark Hughes. Nyilván JD lenne a legjelentősebb transzfer. Ha összesen kaphatnánk értük 15-20 milla között, akkor szerintem nagyon jól járnánk. Defoe egyébként maradna szívesen, de csak akkor, ha első számú csatárként számolna vele Harry. Erre kevés esélyt látok. Defoe egészen biztosan a legjobb cserecsatár a ligában, nem meglepő ha nem akar belenyugodni a szerepbe. Pedig top csapatban aligha lesz kezdő. Választania kell - jópár perc a padon egy top4-közeli csapatban, vagy állandó kezdő hely egy lejjebb elhelyezkedő alakulatnál.

KRANJCAR, CSÁRLI

Sajnos alighanem mindkettejüktől meg fogunk válni a nyáron. Csárli bevált a Leverkusenben, Niko pedig keletre távozhat egy pénzes orosz vagy ukrán csapathoz. (BL-szereplés és állandó játéklehetőséget kapna Niko, tehát nem hibáztatnám ha belemenne a dologba.) Összesen 12-14 millió fontot kaphatunk értük, ami nagyon szép summa lenne.

PIENAAR

Menekülni szeretne vissza az Evertonba. 3-4 milláért szerintem el kellene engednünk. Nagyon nem jött be neki a váltás - ha hinni lehet a bennfenteseknek akkor ő sem Harry igazolása volt, hanem Levy-é. Ezt alátámasztja az is, hogy Redknapp nem igazán próbálta csapatba erőltetni a dél-afrikait hacsak nem volt egy rakat sérültünk. Pienaar egyébként meg volt veszve azért, hogy hozzánk jöjjön, de pár hét alatt belátta, hogy hibát követett el. Tavasszal bizonyította, hogy _nagyon_ jó játékos - jó pár nagyon fontos gólt szerzett az Evertonban, és gólpasszokat is osztogatott mellé. A Toffie-szurkolók egy percig sem nehezteltek rá - ez is mutatja, hogy mennyire értékelik a srácot.

DOS SANTOS

Úgy tűnt, hogy megoldódik Gio és a Spurs szerencsétlen házassága. Arról lehet vitatkozni, hogy kapott-e elég lehetőséget (szerintem nem), meg arról is, hogy mennyire ártott neki Harry legendás kedvenc-politikája (szerintem nagyon), de az biztos, hogy már készen állt minden ahhoz, hogy a Villarrealba szerződjön. Erre az idióta sárga tengeralattjárósok egészen a spanyol másodosztályig süllyedtek... így már nem akaródzik Gio-nak sem az üzlet - no meg a vevők pénzügyi lehetőségei is beszűkültek. Elvileg nem lenne komoly baj abból ha maradna - ám Harry szinte biztos, hogy nem fogja rá bízni a jobbszelet akkor sem, ha Lennon neadjisten megint hónapokra lesérül. Így meg nettó pénzkidobás.

CAULKER

Kinéz neki egy újabb kölcsönszezon a Swansea-nál. Azok után, hogy alapember volt a Hattyúknál egész idényben (kivéve a sérüléseket), nem lenne logikus, ha egy évig a padot koptatná nálunk. (Oké, a kupákban zakatolhatna.) A fejlődése szempontjából is az újabb wales-i kalandot tartanám legjobbnak.

NELSEN

Szinte biztos, hogy kiwi menni Amerika. (DC United talán.)

KING

Új szerződést fognak neki ajánlani - ennek a természete még nem tiszta. Lehet pay-as-you-play de lehet sima szerződés, csökkentett fizuval. Mindenesetre azt hiszem mindannyian örülnénk, ha a kapitányunk nem akasztaná még szögre a mankót csukát.

VAN DER VAART

Róla csak egy érdekes mellékes infóval tudok szolgálni. Egy bennfentes szerint totálisan imádja a Klubot, és nálunk akarja befejezni a pályafutását. Az a motivációja, hogy Ginola-szerű legenda státust érjen el - amihez szívből kívánunk neki sok sikert! Nemes cél, és esetében nem is lehetetlen küldetés!

RODGERS, AVB

A Hattyúk mestere találkozott Levy-vel. Hosszabb távon Harry potenciális utódaként számol vele a Klub. De nincs arról szó, hogy odaígértük volna neki az állást, több jelöltön is rajta a klubvezetés kollektív szeme. AVB-t például nagyon melegen ajánlotta elnökünk figyelmébe Csozé, és Levy ad a speciális eset szavára. Mindenesetre jelenleg nagyon kicsi az esélye annak, hogy Redknapp-nek új szerződést ajánlunk.

Egyelőre ennyit - ha hallotok-olvastok mást akkor nosza komment! Demba Báról nem láttam semmi érdemlegeset (sajnos), de őt azt hiszem mindenképpen számításba veszi a Klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik