A jéghideg profi hajasbaba - BAE

2404186 24041862404186 2404186
Vágólapra másolva!
2011.06.01. 23:06
  SZEZONÉRTÉKELŐ 4. RÉSZ: BALHÁTVÉD(EK) Elérkeztünk az első olyan poszthoz, amit lényegében egy játékos sajátított ki! Jelen esetben ez...

SZEZONÉRTÉKELŐSZEZONÉRTÉKELŐ

4. RÉSZ:

BALHÁTVÉD(EK)

Elérkeztünk az első olyan poszthoz, amit lényegében egy játékos sajátított ki!

Jelen esetben ez nem más, mint a Francia születésű, kameruni felmenőkkel rendelkező balhátvéd:

BENOIT ASSOU-EKOTTO

Benoit ASSOU-EKOTTO

Az utóbbi 20 évben elég sok játékos fordult meg ezen a poszton a Spursben (pl.: Edinburgh, Ziege, Taricco, Ziegler, Atouba, Edman), de ennyire senki sem tudta állandósítani a helyét, mint ő!

2006 nyarán érkezett hozzánk és azóta 5 szezon alatt 141 mérkőzésen húzta magára a legszebb mezt! Egyetlen csonka szezonja volt csak csupán (a 2007/2008-as) amikor egy súlyos térdsérülést követően 2 meccs után már csak a pályán kívülről figyelhette a többieket.

Idén a védők között ő jelentette az állandóságot, hiszen 44 mérkőzésen (30 bajnoki, 2 F.A. kupa, 1 Ligakupa, 11 BL) lépett pályára, ami a csapaton belül a harmadik legtöbb!

Csupán 8 mérkőzést hagyott ki és két sárga lapot kapott.

Valószínűleg elvárásainak megfelelően keres, mert lenyilatkozta, hogy ő csak egy zsoldos aki a pénzért játszik. Sokszor tűnik úgy, hogy tényleg érzelemmentes (simán lehetne egy rágómárkának a reklámarca), de aki egész pályafutása során csak két klubban szerepelt, abban biztosan mélyen dolgoznak emocionális rugók is.

Teljesítménye egy jó átlagot mutat. Vannak helyezkedési hibái a védekezés terén, vannak jó felfutásai, vannak gyenge beadásai és természetesen voltak gyengébb meccsei is, de senki sem gondolkozik a csapatból való kihagyásán! Sokat kerestem a kedvenc megmozdulásomat tőle, de nem találtam róla videót, amikor a tavalyi otthoni City elleni 3:0-ás győzelem alkalmával a saját szögletzászlónknál bőrözte fel csúnyán Adebayort...

A németek 7 millió fontra tartják.

Ítélet: Csak sérülés szoríthatja ki a csapatól!!!

Danny ROSE

Fiatal U21-es válogatott szélsőnknek ugyan nem itt lenne a helye, de az utolsó 4 mérkőzésen ő helyettesítette Benny-t és nem is akárhogyan!

A "Lennon klón" szintén fiatalon és reményekkel telve érkezett hozzánk a Leedsből, de közel sem kap annyi lehetőséget mint nagynevű elődje! Pedig amikor bizalmat kap, azt meghálálja, hiszen ki ne emlékezne tavalyi Arsenal elleni álomgóljára! A Bristol City színeiben kölcsönben 17 mérkőzésen vett részt, mielőtt visszarendeltük.

Igazából a baloldalon a középpályán van az igazi helye, de bizonyította Harrynek, hogy nem riad vissza a védőfeladatoktól sem! Értéke 400.000 font környékén mozog.

Ítélet: Nyáron már vétek lenne kölcsönadni, hiszen akár Benny-t, akár Bale-t képes megbízhatóan helyettesíteni!

Kyle NAUGHTON

Igazából az ő bemutatása sem ide való, hanem a jobbhátvédekhez, de abból sok van nálunk és akkor most itt kiről írnák? Egyébként a pálya mindkét szélén bevethető védőként!

A két Kyle-t (Walker a másik) csomagban vettük 2009 nyarán a Sheffield Unitedtől, hátha az egyik jobbhátvédként beválik! Most Walker tart előrébb, de Naughton is már hétszeres U21-es válogatott! Ezt a szezont a Leicester Cityben töltötte (csak az Arsenal elleni otthoni ligakupa zakó alkalmával játszott nálunk). 36 meccsen 5 gólt lőtt (íme az egyik legszebb)!!! Értéke 1,6 millió font.

Ítélet: Újabb egy év kölcsön, vagy eladjuk.

MIT HOZ A NYÁR?

Meggondolandó lenne egy fiatal védő vásárlása gondolva a belső védők idei sérüléshullámára! Az én jelöltem:

Atila TURAN

A török származású francia jelenleg a francia másodosztályú Grenoble játékosa. Végigjárta a korosztályos válogatottakat és jelenleg 19 éves.

Nem titok, rá a Football Manager játéksorozatban bukkantam, amelynek a scouting rendszere igen realisztikus (pl. Robbie Keane még a Wolves játékosa volt élőben, amikor már nálam a programban a Spursben rugdosta a gólokat és még hol volt neki akkor a Coventry, az Inter és a Leeds)!

Itt egy gólja, ami bizonyítja a tehetségét! Nagyot bukni nem lehetne vele, mert jelenleg 800.000 fontra taksálják!

Várom az esetleges alternatívákat!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik