Zs-kategóriás poén az angol csapat címerállatával - fotó!

Vágólapra másolva!
2011.07.12. 11:51
null
Életben tartják a hagyományos angol humort (Fotó: Metro.co.uk/Roger Bamber)
Vicces munkások egy kicsit megváltoztatták a Brighton & Hove Albion vadonatúj stadionjának lelátóján a székekből kirakott címerállatot. A sirály néhány napig dolgát végezte kecses röptében.

Nagy az öröm Brightonban, és nem csak azért mert a csapat az előző idényben a harmadosztál (League One) küzdelmeit megnyerve feljutott a második vonalba (Championship). A szurkolók majd' másfél évtizedes kitartó hadakozásának eredményeként ugyanis július 30-án végre átadják a Brighton & Hove Albion gyönyörű új stadionját a 22500 férőhelyes (de akár 35000-ig is bővíthető) Falmer stadiont.

Minden szép és jó is lett volna, ha a stadion székeit felszerelő munkásoknak nincs kitűnő humorérzékük. Nem mást találtak ki ugyanis, mint, hogy a csapat címerében szereplő sirályt úgy rakták ki a kék mezőben fehér székekből, mintha az röptében a dolgát végezné. Az altáji poén azonban gyorsan lelepleződött, így a dehonesztáló részletet íziben eltávolították.

A hontalanság rövid története: a csapat 1997-ig hosszú éveken át a Goldstone Groundon fogadta riválisait, azonban 1997 és 1999 között már kénytelen volt albérletben játszani a Gillingham otthonában. Miután visszatértek Brightonba csak azt a Withdean stadiont használhatták, ami valójában atlétikai pálya volt (korábban pedig állatkert). Ráadásul a bérleti díj kis híján csődbe juttatta a klubot.

Ekkor már javában működött az a szurkolói kezdeményezés, ami az új stadion felépítését szorgalmazta. A drukkerek által létrehozott alapítvány nem csak adománygyűjtő karácsonyi kártyát adott ki, de még egy Tom Hark (We Want Falmer) című kislemezt is 2005 januárjában, ami a 17. helyig kapaszkodott az angol kislemez-listán, és még a BBC Radio 1 országos játszási listájára is felkerült. 2008 decemberében aztán letették az új stadion, a Falmer alapkövét, 2011. július 30-án pedig, immár egy tisztességesen viselkedő sirállyal a lelátón, ünnepélyesen át is adják.

Ilyen lesz az aprócska Brighton & Hove Albion új stadionja (Fotó: seagulls.co.uk)
Ilyen lesz az aprócska Brighton & Hove Albion új stadionja (Fotó: seagulls.co.uk)
Ilyen lesz az aprócska Brighton & Hove Albion új stadionja (Fotó: Metro.co.uk/Roger Bamber)
Ilyen lesz az aprócska Brighton & Hove Albion új stadionja (Fotó: Metro.co.uk/Roger Bamber)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik