Tamara Ecclestone Los Angeles legelegánsabb városrészében, Bel Airben, a Holmby Hillsen álló Fleur de Lys névre hallgató ingatlant vette meg. A XIV. Lajos versailles-i kastélyainak másolataként épült ingatlant a maga 125 millió dollárra (kb. 27,1 milliárd Ft) becsült értékével a második legdrágább kecóként tartják nyilván az Egyesült Államokban.

A Fleur de Lys kastély Los Angeles egy jobb kerületében (Forrás: Daily Mail)

A 2,2 hektáros birtokon található épületben 12 háló- és 15 fürdőszoba mellett van egy 50 néző szórakoztatására alkalmas mozi terem, a garázsban pedig kilenc járgánynak jut hely. A kétszintes könyvtárszobában hemzsegnek az első kiadású könyvritkaságok – érzésünk szerint soha olyan biztonságban nem voltak még, mint a következő hónapokban lesznek.

Persze van konditerem, és a versailles-i Tükörteremre hasonlító bálterem is.

 MOZGÓKÉPEN ÍGY NÉZ KI A LILIOM
 

A falak olasz márványból, a padló francia mészkőből készült, a falakat jobbára arannyal átszőtt tapéta borítja. A kinti úszómedencéhez külön konyha tartozik, a reggeli mozgásról az 1200 méter hosszú futópálya, a délutániról pedig a teniszpálya gondoskodik. A tíz fős személyzetnek külön lakrész dukál.

A bálterem (Forrás: Daily Mail)

A 4180 négyzetméteres palotát egy texasi olajmágnás, David Saperstein építtette a feleségének. Az 1996-ban kezdődött munkálatok 2002-ben értek véget – milyen szomorú, hogy a házaspár két évvel később elvált... Az ingatlant Saperstein úr kapta meg, aki gyorsan piacra is dobta. A Forbes magazin 2010-ben az Államok második legdrágább ingatlanaként tartotta számon az egykori filmipari sztárproducer, Aaron Spelling 123 helyiséggel bíró The Manor nevű rezidenciája mögött, ami egyébként ugyancsak a Holmby Hillsen áll. És Petra Ecclestone vette meg tavaly...

Tamara és Petra Ecclestone is ad a stílusra (Forrás: Daily Mail)

Tamara beruházása egyébként nem lesz teljes ráfizetés: az Egyesült Államokba költözéséről nyolc részes valóság show-t forgat egy amerikai kábelcsatorna.

Mint egy kisebb hazai művész mozi (Forrás: Daily Mail)
Az étkező és a legendás könyvtár (Forrás: Daily Mail)
Egy szerényebb hálószoba (Forrás: Daily Mail)
Mint egy kisebb hazai művész mozi (Forrás: Daily Mail)
Pancsoló nagylányoknak (Forrás: Daily Mail)
Petra kérója: The Manor (Forrás: Daily Mail)