Peyton már megmutatta, mit tud az ütővel, most Tiger Woodson a sor egy labdával (Fotó: Getty)

Miután mindenki azt hitte, hogy tavaly tavasszal véget ért az Indianapolis Coltstól szinte elzavart legendás irányító karrierje, ő aláírt a Denver Broncoshoz, és újjászületett a coloradói magaslaton. Sérülés nélkül lehozott egy pazar szezont, rájátszásba vitte a csapatot, és újra a legnagyobbak között emlegetik a nevét.

Tökéletes ütés (Fotó: espn.go.com)

A 37 éves Manning azonban ennek ellenére, már nem minden idegszálával a futballra koncentrál. A tavaszi pihenését például elsősorban golfozással töltötte, és kiderült, hogy vagy rendkívül tehetséges, vagy nagyon sokat gyakorol. Egy denveri jótékonysági versenyen ütött egy hole-in-one-t, azaz egy ütéssel a lyukba küldte a labdát.

Amiben persze a szerencsének is szerepe van, nem úgy, mint abban, ha az ember fia az Augusta National klubban (ahol a Masterst, azaz a golfélet egy Grand Slam-versenyét rendezik), a profik által is az egyik legnehezebbnek tartott pályán üt par (az ideális ütésszám) fölött 5-öt. A teljesítményt hitelesíti, hogy a május eleji Masters 3. napján a világranglistán 2. Rory McIlroy és a háromszoros Masters-győztes, Phil Mickelson is rosszabbul teljesített.

Lehet, hogy Denverben erőltetik egyébként a golfozást: a klub alelnöke, a kétszeres Super Bowl-győztes irányító, John Elway a harmadik napon 72-t(!) ütött a rettegett pályán.

És nem ezek voltak az egyedüli meglepetések Manningtől a holtszezonban: a közvetlen sztár különböző coloradói iskolákban tűnt fel váratlanul, meglepve a diákokat és a tanárokat. 30 csapattársát elröpítette New Yorkba egy Yankees–Colorado Rockies baseballmeccsre.

Még márciusban tett egy hatnapos, Olaszországot, Afganisztánt és a Perzsa-öbölt érintő túrát az amerikai hadsereg otthonaiktól távol szolgáló katonáinak nagy örömére. Szóval: Peyton Manningtől bőven van mit tanulni.

Peyton Manning meglátogatta az amerikai hadsereg néhány bázisát (Fotók: LA Times/US Army)
Peyton Manning meglátogatta az amerikai hadsereg néhány bázisát (Fotók: LA Times/US Army)
Peyton Manning meglátogatta az amerikai hadsereg néhány bázisát (Fotók: LA Times/US Army)