Man. United eladta, Real Madrid megvette

Vágólapra másolva!
2013.02.13. 18:43
null
David Beckham (forrás: bongda.vn)
Féltucat hatalmas sztár is viselte mindkét klub mezét. Négyen közülük (Beckham, Van Nistelrooy, Heinze és Cristiano Ronaldo) összesen nagyjából 160 millió euróért költöztek Spanyolországba. Michael Owen előbb játszott a Madridban, majd newcastle-i kitérő után érkezett meg az MU-hoz. Laurie Cunningham néhány hónapra érkezett kölcsönbe Madridból a „vörösökhöz" az 1982–83-as szezonban.
David Beckham: 11 szezon az MU-ban, 4 szezon a Realban – 35 millió euró

Több mint tizenegy szezon, 494 meccs, 85 gól, valóságos ikonná vált Manchesterben. A Realnál már nem lett akkora mester, de a 155 meccs és a 20 gól azért tiszteletet parancsoló. 2003 nyarán érkezett Madridba, 35 millió eurót fizettek érte. 2007 januárjában szedte a sátorfáját, és elköltözött Los Angelesbe.

Ruud van Nistelrooy – gólok raklapszám (forrás: thehardtackle.com)
Ruud van Nistelrooy – gólok raklapszám (forrás: thehardtackle.com)

Ruud van Nistelrooy: 5 szezon az MU-ban, 4 szezon a Realban – 15 millió euró

A Manchester United a PSV Eindhoventől vette 2001 nyarán 27 millió euróért, és 2006-ban adott rajta tovább 15 millióért a Real Madridnak. A „vörös ördögök" színeiben 219 meccset játszott, amelyen 150 gólt szerzett. Első madridi évében gólkirály lett 25 találattal, ezzel az Aranycipőt is megkaparintotta. Súlyos sérülése miatt került ki a csapatból, ezért 2010-ben Hamburgba költözött.

Cristiano Ronaldo Manchesterben vált sztárrá (forrás: wallpup.com)
Cristiano Ronaldo Manchesterben vált sztárrá (forrás: wallpup.com)

Cristiano Ronaldo: 6 szezon az MU-ban, 4 szezon a Realban – 94 millió euró

Cét nem kell bemutatni senkinek, mindennap tele vannak vele az újságok. Mindenesetre az MU szép pénzt kasszírozott érte, hiszen a 94 millió az 94 millió. 2003 nyarán szerződött Lisszabonból Manchesterbe, ahol 292 meccsen játszott és 118 gólt szerzett. 2007–2008-ban elnyerte az Aranylabdát, az Aranycipőt és ő lett a FIFA legjobb játékosa is. A Real Madridban nagyüzemben termeli a gólokat, már 183-nál jár, és ehhez csak 179 meccsre volt szüksége, ráadásul mindössze három befejezett szezonra, hiszen a jelenlegi még mindig tart. Elképesztő teljesítmény!

Gabriel Heinze – egy jobb sorsra hivatott védő (forrás: zimbio.com)
Gabriel Heinze – egy jobb sorsra hivatott védő (forrás: zimbio.com)

Gabriel Heinze: 3 szezon az MU-ban, 2 szezon a Realban – 12 millió euró

A francia PSG-ből érkezett az Old Traffordra 2004-ben, és három szezont is lehúzott vörös mezben az argentin védő. Súlyos sérülése miatt vált létszámfelettivé, ezért lecsapott volna rá a Liverpool, de végül 12 millió euróért a Real Madrid vitte el. A Realban 58 meccs jutott neki, két szezon után tovább állt Marseille-be.

Michael Owen itt Real-mezben cikáz a Barca védői között (forrás: martiperarnau.com)
Michael Owen itt Real-mezben cikáz a Barca védői között (forrás: martiperarnau.com)

Michael Owen: 1 szezon a Realban, 3 szezon az MU-ban

Az egykori Aranylabdás angol válogatott Liverpoolban futott be nagy karriert, onnan szerződtette a Real Madrid 12 millió euróért 2004 augusztusában. Madridban aztán egy szezon jutott neki 45 meccsel és 16 góllal. Jól ment neki a játék, 25 millióért vette meg a spanyoloktól a Newcastle. Három évet húzott le a „szarkáknál", innen költözött Manchesterbe. Ferguson a legendás 7-es mezt adta neki, amelyet Cristiano Ronaldótól örökölt meg. A három szezon alatt csak 53 meccs jutott neki, amelyeken 17 gólt szerzett

Laurie Cunningham (forrás: fiveinmidfield.com)
Laurie Cunningham (forrás: fiveinmidfield.com)

Laurie Cunningham: 3 szezon a Realban, 5 meccs kölcsönben az MU-ban

Különös sorsa vol ennek az egykori angol válogatott játékosnak. A Real Madrid 190 millió pesetáért szerződtette 1979-ben a West Bromwichtól, ami akkoriban rekordösszegnek számított. Az első szezon után súlyos sérülést szenvedett. Utána többször is játszott a csapatban, de igazán maradandót nem tudott alkotni. 1983-ban 5 meccs erejéig kölcsönvette a Manchester United, és egy gólt szerzett a klub színeiben. Ezután visszatért Spanyolországba, és különféle csapatokban játszott. Autóbalesetben vesztette életét, mindössze 33 éves korában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik