Légiósok nélkül szenvednének a nagyok, de bajnok lenne a Southampton - kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.19. 13:32
null
Adam Lallana és Jay Rodriguez 3, ill. 6 gólt tett a közösbe: bajnokot csinálnának a Southamptonból (Fotó: Action Images)
Az Opta munkatársai vették a fáradtságot és kiszámolták, hogy állna hat fordulóval a zárás előtt a PL, ha csak az angol játékosok góljai számítanának.

Aki csak egy kicsit is ismeri az angol élvonal, azaz a Premier League történéseit, nem lepődik meg azon, hogy a külföldiek „kizárásával” alaposan felborul a jól megszokott, a két manchesteri gigász, a Chelsea és az Arsenal alkotta élboly. Ezek a csapatok zömmel légiósokra és az ő góljaikra építkezve érik el hangzatos sikereiket, míg a kisebb klubok nagyobb részt (persze itt is van azért kivétel, pl. a QPR) angol játékosokkal igyekeznek versenyben maradni.

Így állna a PL, ha „angol” bajnokság lenne (Forrás: Opta)
Így állna a PL, ha „angol” bajnokság lenne (Forrás: Opta)

A PL góllövőlistáján jelenleg 7. helyen áll a legeredményesebb angol futballista: Rickie Lambert, a Southampton gólvágója eddig 14 alkalommal zörgette meg a hálót. És mit ad isten: a Szentek vezetik ezt a bizonyos „szín angol” tabellát.

Második helyen áll a Liverpool, ahol ugyan a csapat góljainak több mint harmadát (22-t) az uruguayi Luis Suárez szerezte, azonban szinte az összes többin angol játékos osztozik. Harmadik helyen a valóságban középcsapatként szerénykedő West Ham United tanyázik, míg az utolsó képzeletbeli BL-helyet a Chelsea viszi el, de már 9 ponttal lemaradva az éllovastól (náluk a hat legjobb gólszerző között csak két angol van: Lampard és Terry 16 gólt jegyez, de ezek szerint azok sok pontot hoztak a gárdának).

A Premier League jelenlegi állása (Forrás: Soccerway)
A Premier League jelenlegi állása (Forrás: Soccerway)

Az igazi PL-tabella első és második helyén álló Manchester United és Manchester City, az „angolos" listán csak 5. ill. 13.: a Unitedben csak Rooney képviseli Angliát 12 góllal a hat legeredményesebb gólszerző között, míg a város kék felében a 4 gólos James Milneré ez a dicsőség. Itt az egész angol kontingens 7 góllal tudott hozzájárulni a csapat eddigi terméséhez.

A három „kieső" helyen a West Bromwich, a Newcastle United és a Wigan Athletic szomorkodik, ahol az angol alkalmazottak 1, 2, ill. úgyancsak 1 gólt tudtak betenni a közösbe.

A PL góllövőlistájának élmezőnye (Forrás: espnfc.com)
A PL góllövőlistájának élmezőnye (Forrás: espnfc.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik