Középcsapatból egy csapásra a világ legjobb klubja lett a Milan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.31. 10:00
null
Taarabt „természetesen” a világ legjobb klubjába igazolt, kérdés, fél év múlva is az lesz-e a Milan (Fotó: Action Images)
Az AC Milan a transzferhajrá hajnalán fél évre, szezon végi megvásárlási opcióval kölcsönvette az egykoron hatalmas tehetségnek kikiáltott, de ígéretes jövőjébe kissé beleszürkülő Adel Taarabtot a Premier League-ben szereplő Fulham együttesétől. Ahogy ilyenkor lenni szokott, miután Milánóban landolt a 15-szörös marokkói válogatott szélső repülőgépe, az őt megrohamozó olasz újságírók érdeklődésére – már a Milan sálját viselve – az egekig emelte a világ legjobb klubját. Ez rendjén is van, a sztoriban mindössze annyi a kínos, hogy Taarabt egy éve még csúnyán leírta „a világ elitjéből kisodródó” milánóiakat.

 

 

Taarabt a jelek szerint ezt elfelejtette, a kiváló memóriával megáldott angol újságírók azonban nem. 2012 decemberében, szintén a téli átigazolási időszak kezdete előtt már felröppentek a hírek, hogy a Milan igényt tartana a QPR kötelékébe tartozó támadóra, de nem jött össze az üzlet.

„Én a Milanba? Az ügynököm beszélt Gallianival, de nem csak rajtunk múlik az átigazolás. A Milan jelenleg egy nehéz időszakon megy keresztül, és már nem tartozik a világ futballjának legjobb klubjai közé. De arra egyértelműen jó lehetőség, hogy megnyissa a kapukat egy Real Madrid- vagy Barcelona-szintű csapat felé” – mondta Taarabt a La Gazzetta dello Sport egy évvel ezelőtti érdeklődésére.

Szintén ő, 2014 januárjában már jóval derűsebben látja az olasz bajnokság jelenleg 9. helyén álló együttesének helyzetét.

„Megtisztelve érzem magam, hogy a Milanban, a világ legjobb klubjában játszhatok. Beszéltem Clarence Seedorffal, és mindketten boldogok vagyunk. Csatárként és a támadók mögött is örömmel játszom. Balotellit személyesen nem ismerem, de tudom, ki ő, és boldog vagyok, hogy egy csapat mezét viseljük.”

Lehet, mi nem figyeltünk eléggé, de valami nagy változás történhetett a Milan háza táján az elmúlt 13 hónapban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik