Kevin Costner nem draftol a Buffalo Billsszel

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 10:30
Az NFL szegényházában porosodó futballcsapat kapott egy esélyt, de aztán a pénz közbeszólt, és nem náluk forgatják a hollywoodi produkciót.

Az elmúlt évek nem sok örömöt tartogattak a Buffalo Bills amerikaifutball-csapatának: a fiúk 1999 óta csak a tévéből követik a rájátszást, nem csoda hát, ha a sok szívás után végre egy kis örömre, és nem utolsó sorban médiaérdeklődésre vágyik a csapat.Buffalo Bills amerikaifutball-csapatának: a fiúk 1999 óta csak a tévéből követik a rájátszást, nem csoda hát, ha a sok szívás után végre egy kis örömre, és nem utolsó sorban médiaérdeklődésre vágyik a csapat.

Kevin Costner (középen) még a schladmingi alpesisí-vb-n is több időt töltött, mint amennyit Buffalóban fog (Fotó: Action Images)
Kevin Costner (középen) még a schladmingi alpesisí-vb-n is több időt töltött, mint amennyit Buffalóban fog (Fotó: Action Images)

Amit meg is kapott volna: Ivan Reitman rendező (akinek változatos színvonalú életműve a Szellemirtóktól a Beethoven 2.-n át a nagyszerű Egek uráig ível) Kevin Costner főszereplésével szeretett volna filmet forgatni egy draftra (játékos kiválasztás) készülő NFL-csapatról „Draft Day" munkacímmel. Costner mellett a Bills lett volna a másik főszereplő, ha nem is saját nevén, de nyilván jól felismerhetően.

A terv azonban az anyagiak miatt kútba esett – számol be a szomorú fejleményekről a liga hivatalos honlapja, az nfl.com. Mégpedig azért mert New York államban (ennek második legnagyobb városa Buffalo) nagyon magasak voltak a gyártási költségek. Miután a stáb nem tudott egy barátságosabb összegben megegyezni a helyi potentátokkal, fogták a produkciót és áttelepítették Ohióba. A Bills helyét így a Cleveland Browns foglalja el, akikre ugyancsak ráfér egy kis segítség: ők tíz éve éheznek egy playoff-szereplésre.

Kevint Costner egyébiránt nagy barátja a sportfilmeknek, eddig a tojáslabda eddig kimaradt az életművéből, inkább a baseballra vagy a golfra koncentrált: Baseball bikák, Baseball álmok, Fejjel a falnak (Tin Cup), Ilyen a boksz. Ivan Reitmannak eddig egyszer volt igazán köze a sportfilmek világához: ő volt a rendezője a Michael Jordan-féle Space Jam című mozinak.

MÁSODIK NEKIFUTÁSRA
Fentiek némi kiegészítésre szorulnak, legalábbis, ami a Buffalo Bills playoff-szereplését illeti: a csapat ugyanis 1999 után egyszer, 2002-ben elérte a rájátszást. Igaz, csak képzeletben – minő véletlen, éppen egy filmnek köszönhetően. A Második nekifutásra (Second String) című alkotásban egy csapat lúzernek kell átvennie az ételmérgezés miatt kidőlt profik helyét, pedig a cél nem más, mint a Super Bowl megnyerése. Döbbenetes, hogy a képzelet néha milyen közel áll a valósághoz...

Egy kis kedvcsináló a Cleveland Brownshoz:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik