Kahn nem ajánlja a meleg futballistáknak a coming-outot

Vágólapra másolva!
2013.09.13. 15:34
null
A látszattal ellentétben Kahn itt nem szerelmes csókot lehel Herrlich orcájára… (Forrás: 101greatgoals.com)
Oliver Kahn, a német válogatott ikonikus kapusa is kifejtette a véleményét arról, hogy mit tegyenek a homoszexuális játékosok. Előálljanak-e a szexuális irányultságukkal, vagy inkább ne.

Kahn azt mondta a Gala magazinban, hogy a német labdarúgásban még mindig nagyon sok tabut észlel.

„Szomorúan dolog, de kénytelen vagyok azt mondani, hogy nem tanácsolnám a homoszexuális játékosnak a coming-outot. Ma már a homoszexualitás nem valami nagy durranás a társadalomban, de szó sincs arról, hogy olyan naiv lennék, hogy ugyanez igaz a profi sportra is.”

Kahn szerint ez az ügy sokkal összetettebb annál, mint hogy álljanak elő a meleg futballisták, és vallják be irányultságukat.

„Nagyon túlfűtött ez az atmoszféra. Vannak olyan riválisok, akik akár undorító dolgokra is felheccelhetnek egyeseket. Ráadásul az is jó kérdés, hogy mit fognak szólni a szponzorok? Milyen hatással lesz ez a karrierjére? A helyzet jóval bonyolultabb annál, mint amilyennek első pillantásra látszik.”

Kahn szavai ellenére úgy tűnik, a kevés ország közül még mindig Németország az egyik, amelyik vállaltan foglalkozik az üggyel, elég ha az ország kancellárjára gondolunk, hiszen nem is olyan régen Angela Merkel buzdította arra a homoszexuális futballistákra, hogy vállalják önmagukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik