Fenékre ment a szlovák kerekes a dobogón - vesztére

Vágólapra másolva!
2013.04.03. 09:57
null
Ez a mozdulat lett Sagan végzete (Forrás: Metro)
Peter Sagan szlovák kerékpározó viccelődni akart egy hölggyel a flandriai körverseny dobogóján, de túl messzire ment, ezért bocsánatkérésre kényszerült.

Fabian Cancellara nyerte meg a szakaszt, és a szokásoknak megfelelően együtt pózolt két hoszteszlánnyal a dobogó legfelső fokán. Ezt a pillanatot használta ki Peter Sagan, aki az egyik lánynak, Mayának a fenekére tapadt.

Amikor a kép nyilvánosságra került, sokan bírálták a szlovák kerekest, köztük még a versenyzőtársai is.

„Szégyen, hogy ilyen jó versenyző, mint Peter Sagan, ilyen oktalan legyen a pályán kívül” – háborgott Michael Hutchinson brit kerékpáros.

Ezen a videón az egész verseny végignézhető. A 3:53 óránál kezdődő eredményhirdetésen pedig látszik, hogy Sagan nagyon felszabadult, és egy pillanatra még a mozdulat is kivehető, az azt követő vigyorgással egyetemben:

A 23 éves Saganról az ausztráliai Cycling News is elítélő szavakkal szólt.

„Azoknak, akik Sagant a fiatal korával mentegetik, mélyen el kellene gondolkozniuk. Egy munkahelyen az ilyesmit zaklatásnak neveznék.”

Az Eurosport szerkesztője pedig így nyilatkozott:

„Mindenki gondolkozzon el, mit tett volna, ha Peter Sagan a testvére vagy az anyukája hátsóját taperolja.”

Sagan természetesen bocsánatot kért az eset után.

„Nem volt szándékomban tiszteletlennek lenni a dobogón. Tréfának szántam, bocsánatot kérek azoktól, akiket ezzel megbántottam.”

A további kritikák miatt azonban videofelvételt is közzétett a Facebook-oldalán... „Egyáltalán nem kellett volna ezt tennem. Nagyon sajnálom, és remélem, hogy Maya és mindenki más, akit megsértettem, elfogadja a bocsánatkérésemet. Megígérem, hogy a jövőben felelősségteljesebben fogok viselkedni.”

Sajnos nem ez volt az első eset, hogy Sagan azzal viccelt, hogy egy lány fenekével foglalkozik. Valószínűleg ezután jobban meggondolja, mit tesz... Mondjuk a keblekre adott aláírás sem volt éppen kutya:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik