Cristiano Ronaldo és az óra (forrás: lavozlibre.com)
Cristiano Ronaldo és az óra (forrás: lavozlibre.com)

Ronaldo órája ezúttal hibátlan ízlésre vall, habár érthető, ha a brutális méretű számlapot látva ez első látásra nem egyértelmű. Pedig a ketyegő az egyik leghíresebb olasz órás manufaktúra, a Mecchaniche Veloci munkája, a neve Quattro Valvole, és a legendás 1984-es Ferrari 308 GTS/GTB hengerenként négyszelepes motorja ihlette. A szelepeket ebben az esetben számlapok helyettesítik, melyek négy különböző időzónában tudják egy időben mutatni a pontos időt. Ez csöppet sem haszontalan, ha az ember (ez jelen esetben Cristiano Ronaldo) családja a portugáliai Santo Antónióban várja a hívást, míg a munkaadók egy időzónával keletebbre, Madridban szorgoskodnak. A focista menyasszonya, az orosz modell, Irina Sejk eközben New Yorkban sétáltatja a kutyáját, míg hősünk éppen Los Angelesben siet edzésre. 

Az óra további érdekessége, hogy fejlesztésébe beszállt a világhírű fékbetét-gyártó, a Brembo is, amely az eredeti változat karbon-kerámia alapanyagának fejlesztésébe segített be (azon az órán két piros számlap utal a Brembóra). A négy számlap alatt négy nagy precizitású svájci óraszerkezet dolgozik, a szerkentyű szíja pedig abból az anyagból készül, amiből a versenyautók gumijának futófelülete. 

A Quattro Valvole legolcsóbb változata 2 150 font (kb. 660 000 Ft), míg a legdrágább tízszer ennyit kóstál, azt ugyanis 21 420 fontért (kb. 6.55 millió Ft) kínálják Londonban. C. Ronaldo órájának értékét ugyanakkor nehéz megbecsülni, ugyanis az arany(ozott) tok azt sejteti, hogy egyedi megrendelésre készült. 

Ez a Ferrari 308 GTS ihlette CR7 új óráját