Bizarr buszbemutató egy mönchengladbachi istállóban - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.26. 09:30
null
A csapat és az új szállítóeszköz, Linie 1900 (Fotó: borussia.de)
Ha egy futballcsapatot Csikóknak becéznek, ne csodálkozzunk, halovardában mutatja be az új csapatszállítóját...

Die Fohlen, magyarul Csikók. Így becézik a szurkolók a Borussia Mönchengladbach labdarúgó-csapatát. Ezek után nem meglepő, hogy a klub egy lovardában mutatta be a gárda új csapatbuszát. Ami a keresztségben, a klub alapításának évszámára utalva, a „Linie 1900' nevet kapta (Az internetes szavazáson Joko Winterscheidt, a helyiek népszerű tévése és nagy 'Gladbach-drukker keresztneve kapta a legtöbb voksot, ő azonban szerényen visszautasította a névadás lehetőségét). A majd' 14 méter hosszú, 2,5 méter széles és 4 méter magas buszt 440 lóerős motor mozgatja.

„Nagyobb, mint az előző buszunk volt, így mindenkinek több hely jut benne. Kényelmes bőr ülésekben ülve utazhatunk, és a hosszabb utak során tudunk akár meccset is tudunk nézni a műholdas tévé segítségével. És még vezeték nélküli internetünk is van" – lelkendezett a klub honlapján a csapat egyik fiatal játékosa, Tony Jantschke.

„A mi időnkben, amikor még Rainer Bonhof játszott a csapatban, a fiúk kártyáztak a hosszú utakon, rendszerint skatot játszottak" – mesélte a Borussia Park szpíkere, Torsten Knippertz.

„Ma viszont már egészen másra van szükségük a játékosoknak – vette át a szót a csapat osztrák játékosa, Martin Stranzl. – Most minden ülés bőven el van látva elektronikus csatlakozókkal, hiszen van, aki filmet akar nézni a laptopján, más játszana a táblagépén, megint más csak szeretne zenét hallgatni. Összességében a buszon kiválóan tudunk majd pihenni a meccsek után."

A bemutató legérdekesebb része a busz keresztelője volt: a klubvezetés egy korabeli lovas tűzoltókocsin érkezett, és annak a fecskendőjével locsolták meg a Linie 1900-at, ami ezt követően ki is gördült átmeneti garázsából, hogy megkezdje szolgálatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik