Az NFL Willy Fogja már bejárta a világ legjobb helyeit - képekben

Vágólapra másolva!
2013.07.23. 08:51
null
Larry Fitzgerald munkában: ahogy szokta, pontot szerez a Cardinalsnak (Fotó: Action Images)
Larry Fitzgerald, a Cardinals már-már legendás elkapója hét kontinens 86 országát pipálta már ki. Itt is volt, a szomszédban.

Kilenc év, 77 touchdown, 10 413 elkapott yard – ez Larry Fitzgerald imponáló statisztikája az NFL-ben. Ezzel ő az Arizona Cardinals történetének legeredményesebb elkapója. A 29 éves, hatszoros Pro Bowl-résztvevő sportoló a pályán kívül sem hétköznapi figura. Lövöldözések és letartóztatások helyett ő inkább utazgat: évente két hónapot szentel hobbijának, és profi karrierje eddigi előszezonjai során bejárta valamennyi kontinenst, és eleddig összesen 86 országban fordult meg.

Az impozáns lista csak idén tavasszal 60 nap alatt 19 országgal gazdagodott, ami azt jelenti, hogy a 2013-as előszezon kifejezetten mozgalmasra sikeredett. A Sports Illustrated blogjának jóvoltából mi is elkísérhetjük idei körútja néhány állomására.

Cartagena, Kolumbia

Januárban csapattársával, Andre Robertsszel utazott el Fitzgerald egy 18 napos közép- és dél-amerikai körútra. Kolumbiában hajót béreltek és kimentek egy szinte lakatlan szigetre, ahol álló nap egy szikláról ugráltak a tengerbe, valamint búvárkodtak. Ebédre pedig a kísérőik által frissen fogott, banánlevekben sütött halat ették.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Panama-csatorna

A 99 éve épített, az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő átkelő lenyűgözte a sportolót, aki el volt ámulva attól, hogy működhet ennyire perfektül valami, amit egy évszázaddal ezelőtt építettek.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Cerro Negro, Nicaragua

Közép-Amerika legfiatalabb aktív vulkánján mi mást lehetne csinálni, mint szörfözni. A lávaszörf újdonság volt az elkapónak, aki korábban már kipróbálta dűneszörföt Dubajban, és persze már rendes, vízi szörfdeszkán is állt. Természetesen le volt nyűgözve a korábban soha nem tapasztalt élménytől.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Tikal, Guatemala

Fitzgerald és Roberts kíváncsi turisták, így közép-amerikai túrájuk során nem hagyhatták ki a dzsungelben rejtőző maja romok felkeresését sem. A sokszínű élővilág teljesen elvarázsolta a két focistát.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Punta Arenas, Chile

A dél-amerikai kontinens legdélebbi pontjáról indulnak a hajó- és repülőjáratok az Antarktiszra. Egy februári napon innen indult hősünk is, aki egy jégtörő fedélzetén kelt át a hetedik kontinensre. Útközben egy kisebb hajóval többször is felkeresett egy-egy apróbb szigetet, ahol pingvineket és elhagyott bálnavadász telepeket nézett meg. Az Antarktiszra érkezve érezte, hogy most aztán igazán kivételes tagja az emberiségnek.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Antarktisz

A déli féltekén végül is nyár van ilyenkor, úgyhogy jöhet a fürdés a tengerben! Larry amondó, hogy azért utazik, hogy soha vissza nem térő élményekkel gazdagodjon. Az Antarktiszt körülvevő tengerben megfürdeni ilyen, még akkor is, ha olvasmányaiból tudta, hogy a jeges víz és a hasonlóan hideg levegő kombinációja már nem egy esetben okozott azonnal szívmegállást. De ez nem tarthatta vissza, és végül sikerrel abszolválta a fürdőzést.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Perito Moreno-gleccser, Patagónia, Argentína

Visszatérve az Antarktiszról utazónk megállt néhány napra El Calafate falucskában. Ez a kis település azoknak a Mekkája, akik a legendás kék gleccsert, a Perito Morenót megnézni érkeznek Patagóniába.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Szlovénia

Fitzgerald február végén áttette székhelyét Európába, ami már önmagában szokatlan lépésnek tűnik egy NFL-játékostól, akiknek többnyire az is meglepetéssel tud szolgálni, amikor megtudják, hogy az Egyesült Államokon kívül is vannak országok a világon... A meglepetést fokozandó Larry nem a London–Párizs–Róma tengelyen mozgott, hanem Kelet- és Közép-Európát fedezte föl. Ellátogatott a grúziai Goriba, a rossz emlékű szovjet diktátor, Joszif Sztálin szülővárosába, majd Szlovénia következett, ahol a jégmászást kellett feltétlenül kipróbálni.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Dubrovnik, Horvátország

A csodálatos dalmát kikötőváros minden jó érzésű embert elvarázsol, és azt már láthattuk, hogy Fitz jó érzésű ember. Oda volt és vissza hát. Az óvárosban lakott, keresztül kasul bejárta, és ámult, bámult a középkori építészet szemet gyönyörködtető emlékeit látva. Ráadásul Dubrovnik az egyik forgatási helyszínei kedvenc sorozatának, a Trónok harcának, így aztán több volt ez, mint egyszerű városnézés.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Kotor, Montenegro

A festői öbölben fekvő, ugyancsak festői városka szintén meghódította a szépre oly' fogékony elkapót. Mint írja a kép mellett: ez az egyik legszebb kikötőváros, amit eddig látott – pedig már biztos látott néhányat.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Bandhavgarh tigris rezervátum, India

Fitz utazásainak egyik kedvenc célpontja India, ahol imádja az embereket, a konyhát és az ezer színű kultúrát. A rezervátumban három napot töltött, és nagyon élvezte, hogy az Afrikában látott, egy rakáson heverésző oroszlánokkal ellentétben a tigrisek sokkal aktívabbak, minden példányt úgy kellett becserkészni.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)

Szingapúr

India után, de még a Fülöp-szigeteken vállalt jótékonysági program előtt Fitz megállt Szingapúrban. Mint írja, imádja a térség technológiai újításait és egyedülálló építészetét. Egy napra még hajót is bérelt, hogy a városállam eldugottabb részeibe is eljutva ismerkedjen annak történelmével. Végezetül pedig még leült egy üzleti tárgyalásra a Lenovo számítástechnikai cég vezetőivel.

(Fotók: mmqb.si.com)
(Fotók: mmqb.si.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik