Az év balhéi: ez megverte, az elütötte, a másik lehülyézte

2012.12.28. 15:23
null
Kevin Pezzonit saját lakása előtt verték meg a kölni szurkolók, most már az Auénél van (Fotó: welt.de)
Ahogy vicces jeleneteknek, úgy sajnálatos módon balhéknak sem voltunk híján a 2012-es esztendőben. Újabb év végi összeállításunkban ezúttal ez kerül a középpontba: szurkolói atrocitások, lövöldözések, petárdák, majomkodások, kábítószer, pornó, a 30 milliós sör, volt itt minden. Íme, az idei termés!

AZOK A PRECÍZ NÉMETEK

Ütötték-verték egymást a szurkolók a hamburgi teremtornán, rengetegen megsérültek

Még január elején számoltunk be a káoszba torkolló a hamburgi teremtornáról, ahol a rendőrség könnygázzal próbálta megfékezni a tömeget, 90-en megsérültek, 74 zavargót őrizetbe vettek.

Szurkolók a saját háza előtt verték össze a Köln játékosát

A német másodosztályban szereplő 1. FC Köln szerződése azonnali felbontásáról biztosította Kevin Pezzonit, aki saját kérésére hagyná el a klubot, miután egy csapat kölni szurkoló a saját háza előtt bántalmazta. A csalódottságukat agresszióra váltó szurkolók a német játékost okolták a csapat pocsék szerepléséért, ráadásul nem ez volt az első eset, hogy tettlegességhez folyamodtak a német labdarúgóval szemben.

„Egy maroknyi szurkoló a háza előtt várt a játékosra, majd verbálisan és fizikálisan is bántalmazta. Már hosszabb ideje vadásztak rá” – ecsetelte a történteket a csapat edzője, Holger Stanislawski, aki a játékos testi épségének védelmével indokolta Pezzoni szerződésének felbontását. A klub vezetői minden körülményt megvizsgáltak, és minden lehetőséget megvitattak a játékossal, akinek februárban az orrát is eltörték a szurkolók, de a történtek után a búcsú maradt az egyetlen opció.

Nem csoda, hogy a Blackburn csapatát is megjárt labdarúgó a továbbállás mellett döntött, a kölni drukkerek valósággal megkeserítették az életét: a facebookon is zaklatták, de több alkalommal talált fenyegető üzeneteket összekarcolt autója szélvédőjén…

Asztallábbal ütötték a rendőröket

Erőszakos hangulatban kezdődött, és erőszakos hangulatban ért véget a 141. Ruhr-vidéki derbi, a Bundesliga 8. fordulójának szombati játéknapján. A pályán a Schalke 2–1-re legyőzte a bajnoki címvédő és házigazda Borussia Dortmund együttesét, a stadionon kívül pedig a meccs előtt és után is dúlt a harc a két szurkolótábor között.

EDZÉSKERÜLŐK, ITALOZGATÓK

Megint baj volt Ronaldinhóval – bátyjánál így is jobban járt… – és Adrianóval; Vida 30 millás söre

A brazil Extra Globo értesülései szerint zárt ajtók mögött tanácskozott Londrinában a Flamengo elnöke, Patricia Amorim, a sportigazgató, Luiz Augusto Veloso, valamint Vanderlei Luxemburgo vezetőedző és Ronaldinho. Azt tudjuk, hogy a brazil sztárnak egyszerűen szólva az a baja, hogy szerinte nem kapja meg a neki járó összeget.

A vezetőségnek viszont Ronaldinhóval van baja. Nevezetesen az, hogy a Flamengo egyik összetartásra becsempészett magához egy szőke nőt. Amikor pedig az edző, Luxemburgo járkált egy kicsit a szálloda környékén, kibe botlott bele? Hát a táncoslábú Ronaldinhóba, akibe éppen az a bizonyos nő kapaszkodott. Luxemburgo aztán azt állította, hogy a Gaucho helytelenkedett is vele a szállodában, és a belső kamerahálózatra hivatkozott.

Ronaldinho természetesen mindent tagad, sőt ellentámadásba ment át, hogy nem lép pályára a Libertadores-kupa következő meccsén, ha nem rendezik az elmaradt fizetésének az ügyét.

Luxemburgo nem kommentálta az esetet:

„Nincs mit mondanom erről az esetről. Ezt az egész históriát a klub a belügyének tekinti.”

A dolgok később sem rendeződtek, és Ronaldinho az év közben az Atlético Mineiróhoz szerződött.

Még mindig jobban alakultak a dolgok számára, mint testvére és ügynöke számára, aki öt évet kapott pénzmosásért.

Nem Ronaldinho az egyetlen leszálló félben lévő brazil játékos, aki az edzések helyett fontosabb elfoglaltságot talál magának, erről Adriano is mesélhetne...

Van, ahol viszont igencsak komoly fegyelmi következménye van a kihágásnak, a Dinamo Zagreb horvát válogatott játékosa, Domagoj Vida 100 ezer eurós büntetést kapott egyetlen sör felciccentéséért...

Vidának sokba került a sörike (Fotó: Action Images)
Vidának sokba került a sörike (Fotó: Action Images)


Jól beivott a belga futballista, majd benzinkútba hajtott a Porschéjával

Egy benzinkútba hajtott autójával Jonathan Legear, az orosz élvonalban szereplő Tyerek Groznij belga középpályása. A 25 esztendős futballista, aki egykor Juhász Roland csapattársa volt, egy októberi vasárnap hajnalban csapódott az egyik belgiumi töltőállomásba.

Az alkohollal feltankolva volán mögé ülő Legear saját elmondása szerint nem fogyasztott sok alkoholt, „csupán” összekeverte a gáz- és a fékpedált, ezért történt a baleset. A benzinkút szóvivője 250-300 ezer euróra becsülte a keletkezett kár értékét.

Az autó olyan erővel csapódott az üzletbe, hogy egészen a pénztárpultig jutott. Az egyik vevő éppen fizetett, de szerencséje volt, mert időben el tudott ugrani, és csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A kétszeres belga válogatott labdarúgó vezetői engedélyét a hatóságok bevonták.

A 25 éves, Liege-ben született egykori Anderlecht-játékosnak nem ez az első autóbalesete. Három évvel ezelőtt egy diszkóból tartott hazafelé, amikor az útja egy falusi házban ért véget. Ezt is, azt is megúszta.

Nemi erőszak lett a vége a dortmundi védő szexpartijának?

A Borussia Dortmund 23 éves szerb védőjét, Neven Szuboticsot egy fiatal nő jelentette fel a rendőrségen, azzal vádolva a futballistát, hogy annak szerdai házibuliján őt többen is megerőszakolták. Szubotics tagadott, a BVB kiállt mellette.

AMERIKA SÖTÉT OLDALA

A jógafoglalkozás mentette meg a lövöldözéstől Hope Solóékat – Kansas Cityt viszont tragédia rázta meg

A vancouveri olimpiai kvalifikációs tornán részt vevő amerikai női futballcsapat szállodájában tört ki lövöldözés. Szerencse, hogy a lányok a jógát választották a Starbucks helyett.

Vancouver biztonságos helynek számít, az év első gyilkossága január 17-én történt. Az már az amerikai női labdarúgó-válogatott pechje, hogy ők éppen aznap a városban tartózkodtak. Sőt, abban a hotelben (Sheraton), amelyiknek a halljában a lövöldözés történt.

„Az alkalmi jógaóránk megmentette az életünket. Úgy volt, hogy lemegyünk a Starbucksba, amikor ez az egész pokoli dolog történt a szállodánk halljában. Az élet értékes...” – írta Twitter-oldalán a csapat legnagyobb sztárja, a kapus Hope Solo.

A lányok, szerencséjükre, a szálloda másik végében tornáztak, amikor a 2005 óta emberölésért körözés alatt álló, országszerte hírhedt gengszter, Sandip Duhre lövöldözni kezdett.

A lányok addig is tudták, hogy a jóga jót tesz az egészségnek, de erre talán még ők maguk sem gondoltak.

Borzalmas tragédia rázta meg Kansas Cityt

Lelőtte barátnőjét, Kasandra Perkinst, majd öngyilkos lett a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Kansas City Chiefs néhai linebackere, Jovan Belcher. A fiatal párnak három hónappal ezelőtt született gyermeke...

Magyar idő szerint 13.50-kor a helyi rendőrség kapott egy bejelentést, hogy egy fiatal nőt lelőtt a barátja. A nőt az eset után kórházba szállították, ahol nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

14.10-kor egy újabb hívást kapott a szervezet, miszerint a Kansas City Chiefs otthonául szolgáló Arrowhead edzőközpont parkolójában egy fekete bőrű ember tartózkodik fegyverrel a kezében – akinek a személyleírása megegyezik a gyanúsítottéval –, a klub néhány alkalmazottjának társaságában.

A Kansas City-beli rendőrség szóvivője, Darin Snapp megerősítette, hogy Scott Pioli vezérigazgató és Romeo Crennel vezetőedző volt Belcher társaságában, aki köszönetet mondott nekik azért, amit érte tettek a múltban, majd amikor a rendőrök a helyszínre értek, fejbe lőtte magát – sem Pioli, sem Crennel nem érezte magát fenyegetve, a játékos nem akarta bántani egyiküket sem.

Az eset után nem sokkal a rendőrség közzétett egy videofelvételt a játékosról a végzetes hajnalon.

Jovan Belcher tragédiája után árván maradt a kislánya (Fotó: onpoint.wbur.org)
Jovan Belcher tragédiája után árván maradt a kislánya (Fotó: onpoint.wbur.org)

Lövöldözött, szélvédőt tört az olimpiai bajnok női kosaras

Az atlantai rendőrség őrizetbe vette Chamique Holdsclaw-t, a 2000-es sydneyi olimpián aranyérmes amerikai női kosárlabda-válogatott tagját, miután rálőtt volt barátnőjének kocsijára.

A 35 esztendős, három éve visszavonult Holdsclaw november közepén veszekedett ex-barátnőjével, Jennifer Lacyvel, aki 2009-ben csapattársa volt az Atlanta Dreamnél. Előbb egy baseballütővel betörte Lacy autójának szélvédőjét, majd rálőtt a járműre. Az esetnél senki sem sérült meg. Holdsclaw 10 ezer dolláros óvadék fejében védekezhet szabadlábon.

EZ AZ ÉV SEM MÚLT EL RASSZISTA FELHANGOK NÉLKÜL

Majomkodó szurkolók: Egy életre kitiltották a majomkodó Pool-szurkert, de a chelsea-s sem járt jobban

Élete végéig szóló kitiltással büntette az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool vezetősége azt az 59 éves szurkolót, aki a Manchester United elleni 2–1-es FA-kupa siker alkalmával „majomtáncot” lejtve próbálta heccelni az MU francia védőjét, Patrice Evrát.

Az előzmény ismeretes, a hazaiak uruguayi csatára, Luis Suárez 8 mérkőzéses eltiltást kapott, miután rasszista megjegyzésekkel illette az MU játékosát.

Nos, az 59 éves szurkoló talán már maga is belátja, hogy nem feltétlenül ez volt a legbölcsebb visszavágás, de gondolkodni bőven lesz ideje, miután többé csak képernyőn keresztül nézheti kedvenceit.

Ez már azért több a soknál (Fotó: whoateallthepies.tv)
Ez már azért több a soknál (Fotó: whoateallthepies.tv)

Ez persze nem vette el úgy látszik mindenkinek a kedvét, az egyik Chelsea-fan a közelmúltban ismét elővette a majom-pózt...

Egy Chelsea-drukker rasszista utalásokat tesz Danny Welbeck (MU) irányába (Fotó: Daily Mail)
Egy Chelsea-drukker rasszista utalásokat tesz Danny Welbeck (MU) irányába (Fotó: Daily Mail)


Terry és az „n” betűs szó

John Terrynek a 2010-es világbajnokság előtt már volt egy kellemetlen ügye, amikor kiderült, hogy nős ember létére összeszűrte a levet volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi csajával. Bridge lemondta a válogatottságot, Terry a nemzet fekete báránya lett, de idővel elült a vihar. Ebben az évben aztán jött az újabb botrány: a Queens Park Rangers elleni bajnokin állítólag rasszista megjegyzést tett Anton Ferdinandra, válogatottbeli hátvédtársa, Rio Ferdinand öccsére. Az ügy hatalmas vihart kavart: rendőrségi nyomozás, bírósági ügy, elveszített kapitányi karszalag a válogatottban. Az FA-től viszont egyesek szerint túl enyhe, négymérkőzéses eltiltást kapott, amelyet követően a derék tajvaniak szétoltották egy pofátlan animációban.

A csapattársa mellett kiálló Ashley Cole az eltiltás után sem fogta vissza magát, inkább útszéli stílusban bírálta az FA-t.

NEM KÖNNYŰ TERMÉSZETEK

Ibrával idén sem volt könnyű

A svéd csatárklasszis még milanos korszakából előbb elsodort autójával egy újságírónőt, egy másikat meg alpári stílusban osztott ki. Egy biztos, ami Ibra szívén, az a száján. Ettől még zseniális játékos.

Maradona: a beszólások és a tettlegesség koronázatlan királya

A legendás Diego híres arról, hogy nem igen bír lakatot tenni a szájára, különösen, ha épp egy szívlelt brazilnak kell beszólni. Állandó kedvelt céltábláját, Pelét is betalálta persze, elmondása szerint mindig hülyeséget beszél, ha rossz gyógyszereket vesz be, de odamondott a PSG-be a pénz szavát követő Leonardónak is – mondjuk külön vicces, hogy épp egy olajkereskedő dollármillióiból fenntartott együttes, az al-Vaszl kispadján tette még ezt meg...

De volt itt más is az idén, előbb bunyóval védte meg feleségét a lelátón a „Sabab aljadék szurkolóitól”, majd októberben kiadta a szűrét a várandós asszonynak.


Fejbe rúgta ellenfelét a 10 éves gyerek a focipályán: letartóztatták

Hongkongban bármi megtörténhet, főleg ha rúgásokról van szó, ahogy arról már meggyőződhettünk, mondjuk Jackie Chan helyben játszódó filmjeiből. Ezúttal gyerekek léptek rá a bejáratott útra. Egy kölyökmeccsen az ESF Lions (Angol iskolák Alapítvány) csapata mérkőzött meg a Kitchee Escolával.

A felvételen azt látni, hogy az ESF játékosa nem a labdára, hanem az ellenfél fejére rúg, és talál. A pórul járt fiúnak ugyan nem voltak súlyosak a sérülései, a család mégis a rendőrséghez fordult.

„Megértem, hogy a fiú szülei a rendőrséghez fordultak, és mi mindent meg fogunk tenni, hogy elősegítsük a nyomozást” – áll az ESF hongkongi vezetője szülőknek küldött levelében.

Az esetet a rendőrség komolyan vette, és a helyi törvények alapján a vétkest őrizetbe is vette. A gyereket később persze elengedték, „szabadlábon” védekezhet, de hogy lesz néhány komoly beszélgetése a szüleivel, az biztosnak látszik.

NEMZETKÖZI BONYODALMAK

A japánok kiakadtak a franciák Fukusima-poénjára

A távol-keleti ország labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Franciaországot, amelyet követően a francia France 2 televíziós műsorában a japán kapust (Kavasima Eidzsi) négy kézzel ábrázolta, és a nagyszerű védéseket „fukusimai hatásként” aposztrofálta.

Bár a közönség élvezte Laurent Ruquier viccesnek szánt megjegyzését, a japánok nem értékelték túlzottan a nukleáris katasztrófát felelevenítő poént.

A román nacionalista politikus a tetoválása miatt fenyegette meg Vass Ádámot

Corneliu Vadim Tudornál, az egykori Nagy-Románia Párt vezetőjénél most esett le a tantusz, hogy Kolozsváron magyar játékos játszik. Ráadásul a jól kidekorált Vass Ádám tetoválásai között felfedezni vélt egy Nagy-Magyarország térképet a futballista nyakán.

Már korábban sem lopta be magát Vass a román nacionalisták szívébe, amikor azt nyilatkozta, hogy Kolozsvár magyar város, és mivel büszke magyarságára, a nyakára magyar címert tetováltatott.

Ebből aztán lett is apróbb balhé, de úgy látszik, Tudor továbbgondolta a témát, a szeme előtt már Nagy-Magyarország lebeg Vass nyakán. Be is pörgött rendesen. Állítása szerint látta is.

„Ez a Vass magyarkodik, pedig nem magyar, hanem egy szamár. Hogy mondhat ekkora hülyeséget? Van egy tetoválása a nyakán, amit láttam, Magyarország térképe, ami Erdélyt is magába foglalja. Le kellene ragasztania a tetoválást, amikor az első ligában játszik, mert másképp nem tudom, hogy tudjuk eltüntetni, anélkül, hogy ne vágjuk el a gégéjét” – nyilatkozta a GSP TV-nek. Hiába, a szélsőséges politikus mindenre ugrik...

Vass Ádám tetoválásokkal tele (Fotó: archív)
Vass Ádám tetoválásokkal tele (Fotó: archív)

A KÖDÖS ALBIONBAN SEM MINDENKI SZÁZAS

Az UEFA „csak” figyelmeztette Wilshere-t fogadási balhéja miatt

Ha igaz, ha nem, közléskényszere nagy bajba keverte az „ágyúsok” középpályását, aki decemberben saját csapata BL-meccsére kötött fogadásával kérkedett Twitter-oldalán, de megúszta a súlyosabb büntetést. Az UEFA fegyelmi bizottsága csupán figyelmeztetésben részesítette.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata tiltja a labdarúgóknak, hogy saját mérkőzéseikre fogadjanak, Wilshere ennek ellenére egy decemberi Olympiakosz–Arsenal (3–1) Bajnokok Ligája találkozón arra fogadott, hogy a mérkőzés első gólszerzője Emmanuel Frimpong lesz. Legalábbis ezt írta ki Twitterére, majd később tagadta az egészet.

Jack Wilshere a 2011–2012-es szezon egészét bokasérüléssel bajlódva, az oldalvonal mellett volt kénytelen eltölteni, csak a televízió előtt ülve szurkolhatott klubtársainak és az angol válogatottnak az Európa-bajnokságon. Ettől persze nem szükséges a bukmékerekhez rohanni, és saját csapata meccseire fogadni, főleg nem világgá kürtölni azt, ami köztudottan szabályellenes.

„Simán megért rongyos tíz fontot” – ezekkel a szavakkal kommentálta Twitterén a 150-szeres pénzt hozó fogadást Wilshere, és emiatt kezdett vizsgálódni az UEFA fegyelmi bizottsága.

„Frimmy közel állt hozzá, hogy pénzt nyerjen nekem” – tetézte a bajt a közösségi oldalon még 0–0-s állásnál, Frimpong kapura lövése után.

Később persze tagadta az egészet, és próbálta viccnek beállítani: „Valójában nem fogadtam a mérkőzésre, tisztában vagyok vele, hogy ez nem megengedett. A félreértések elkerülése végett szeretném világossá tenni, hogy nem volt több az egész egy ártalmatlan poénnál.”

Az UEFA persze nem volt humoros kedvében, de azt sem állíthatjuk, hogy túlzott szigorral járt el az ügyben, hivatalos figyelmeztetésben részesítette a pályára a 2012–2013-as szezon kezdetén visszatérő középpályást.

Balhézás miatt vették őrizetbe a Mansfield City csinos főnöknőjét

Már mi is megénekeltük Carolyn Still történetét, aki 29 évesen lett a Mansfield Town csapatának főnöke. Később éppen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy csapata playoffmérkőzésének helyszínén, York belvárosában „ledobta magáról a bicikliláncot”, és a balhézást valaki nagyon megbánta.

„Egy huszonkilenc éves retfordi nőt letartóztattunk május másodikán, mert szavakkal és mozdulatokkal fenyegetett másokat. Figyelmeztetés után elengedtük” – nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Carolyn Still nem tartja a száját, ha feldühödik (forrás: Daily Mail)
Carolyn Still nem tartja a száját, ha feldühödik (forrás: Daily Mail)

Öt évet kapott nemi erőszakért a walesi válogatott focista

A Sheffield Unitedben futballozó Ched Evanst öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután bizonyítottnak találták, hogy megerőszakolt egy nőt, aki „túlságosan ittas volt ahhoz, hogy védekezni tudjon”.

Letartóztatták a Stoke nőverő futballistáját

Jermaine Pennant, a Stoke City szélsője nem először került összetűzésbe a törvénnyel: a vád szerint ezúttal egy nőt bántalmazott egy manchesteri szórakozóhelyen.


Káromkodásért eltiltás a Tourette-szindrómás játékosnak

Owen Thompson, az angliai Ware Youth FC 14 éves, Tourette-szindrómás kapusa kétmeccses eltiltást és 25 fontos pénzbüntetést kapott, miután csapata novemberi, Bengo Tigers elleni mérkőzésén meg nem engedett szavakat intézett a játékvezető felé.

Leb*izta csapattárást a Liverpool tinije – jól megbüntették érte

Nem ízlett mindenkinek Suso humorbonbonja: az ifjú spanyolnak csapattársa, José Enrique fogorvosnál készült fotójáról jutott eszébe olyan, ami nem kellett volna.

Ez a kép ingerelte poénkodásra Susót (Fotó: metro.co.uk)
Ez a kép ingerelte poénkodásra Susót (Fotó: metro.co.uk)

BALKÁNI VADHAJTÁSOK

A szerb kézilabdában nincs sok köszönet – a bosnyákok viszont nem rettennek meg az ellentől

Óriási küzdeni tudásuk miatt a szerbek ellen sosem könnyű játszani, legyen szó bármilyen sportágról. Van azonban, amikor már kissé túlpörögnek, ilyenkor történnek az olyan esetek, hogy Milan Rasics lerángat egy nézőt a pályára vagy egy norvég kézis lányt ráncigál az edző, persze utána csodás módon kibékültek.

Boszniában csupasz fenékkel fogadták a szerbek himnuszát

Mindig hálás dolog egy kicsit kitekinteni a Balkánra, ahol a remek ételek, a jó zenék és a kedves emberek mellett olykor némi khm... vadhajtások is megfigyelhetők.

„Kedves” bosnyák fogadtatás (Fotó: Szportszki zsurnal)
„Kedves” bosnyák fogadtatás (Fotó: Szportszki zsurnal)

Szerbiában pofonokat osztottak az angoloknak

Hogy egy U21-es meccs micsoda indulatokat tud kiváltani?! A Szerbia–Anglia Eb-selejtező arról volt hivatott dönteni, hogy melyik csapat jusson ki a kontinenstornára. Volt ott minden, hiszen az angolok otthon is, idegenben is 1–0-ra nyertek. A krusevaci közönségnél és a játékosoknál azonban elszakadt a cérna.

A szurkolók ugyanis végig huhogással hergelték a színes bőrű játékosokat, ennek pedig természetes következményeként a meccs végén kiállított Danny Rose nem is rejtette véka alá a véleményét, jól bemutatott az őt gyalázó nézőknek.

„Az egész akkor kezdődött, amikor kimentünk melegíteni – emlékezett vissza a Sunderlandet erősítő játékos. – Mondtam Steve Wigley másodedzőnknek, hogy mi történik, mire ő azt válaszolta, próbáljam túltenni magam a bekiabálásokon, majd a mérkőzés után megvizsgáljuk az esetet.”

„A drukkerek majomhuhogást utánoztak, a második félidőben pedig két alkalommal is fejbe dobtak egy kővel, amikor bedobáshoz készülődtem. Hatvan perc után már borzasztóan dühös voltam. Nagyon nehéz volt a játékra koncentrálnom, hibáztam is néhányszor. Amikor a hajrában gólt lőttünk, kiszakadtak belőlem az érzelmek. A következő dolog, amire emlékszem, hogy a szerb játékosok körülvettek engem, majd verekedés tört ki a pályán” – mondta Rose.

„Nem értem, mások tudnak tanulni a figyelmeztetésekből, ők nem. El kellene őket tiltani” – szögezte le Rose.

Utána jött az ereszd el a hajamat. Ütötték egymást, ahol érték a sportolók, az edzők, a segítők. Nehezen csillapodtak a kedélyek. Pedig a szerbeknek lett volna okuk a visszafogottságra, hiszen Michel Platini már 2011-ben figyelmeztette a szerbeket, hogy kizárja őket az UEFA az Európa-bajnokságról, ha tovább folytatják a szurkolóik a vállalhatatlan cselekedeteket.

Ne legyen illúziónk, az angolok azonnal feljelentették a házigazdákat az UEFA-nál, ráadásul megszólalt David Cameron miniszterelnök is, aki „súlyos szankciókat” kért a hivatalos szervektől…

BRAZÍLIÁBAN SEM MINDEN FENÉKIG TEJFEL

Brutális tömegbunyó tizenkét piros lap egy meccsen

Totális káoszba és brutális tömegverekedésbe fulladt a Votuporanguense–Fernandópolis mérkőzés, a Sao Paulo állami bajnokság negyedik osztályának vasárnapi játéknapján. Az őrület akkor vette kezdetét, amikor 1–1-es állásnál, a meccs hajrájában a hazaiak kapusa a tizenhatos előtt buktatta a Fernandópolis csatárát, majd a bíró büntetőt ítélt és kiállította az esetünkben rosszabb későn, mint soha érkező hálóőrt.

A piros lap felmutatása azonban csak olaj volt a tűzre a többi játékos szemében – a spori hátsó zsebéből felvillant színes kártyát óriási balhé és még egy csapatnyi kiállítás követte.

Civakodás lett az egyoldalú mezcsere vége

A mezcsere egy futball mérkőzés igen fontos momentuma. Persze nem azért, mert izzadt férfiak cserélgetnek még jobban szétizzadt, a felsőtestükről alig lehámozható pólókat, hanem azért mert a meccs (vagy félidő) végén a mezcsere segít a szépre emlékezni, elsimítani a kilencven perc során felmerült nézeteltéréseket, és kibékíteni az olykor túlzottan hevesen indulatokat – tehát valóban fontos funkciója van. A vasárnapi Palmeiras–Vasco De Gama mérkőzés félidejében ennek tudatában lépett oda Eder Luis ellenfeléhez, Marcio Araujóhoz, de esetükben csak az egyik mez ért célba, a másikat még ráncigálás után sem sikerült megszerezni tulajdonosától.

Kannibálkodás

Emerson Sheik kétszer is betalált a Libertadores-kupa döntőjében, de neki ez sem volt elég. Nem csak gólra volt éhes, hanem emberhúsra is, merthogy a meccs vége felé beleharapott ellenfele kezébe. Még csak sárgát sem kapott érte. Kicsivel az után, hogy góljával biztossá tette a Corinthians első Libertadores-kupa-győzelmét, Emersonnal szemben szabálytalankodott a Boca védője, Matías Caruzzo. A brazil születésű, de már katari válogatott csatár erre megharapta Caruzzo kezét.

Fiatalon kezdik...

Nem akármilyen jelenetek játszódtak le a Bahia–Vitória U13-as brazil labdarúgó mérkőzésen. Előbbi csapat csatára szóváltásba keveredett a kapussal és a hátvédekkel, a kapuvédő pedig egy ütéssel tett pontot az eset végére. Na nem véglegeset... A támadó óriásit homorított, erre páran meg is rugdosták, a kialakult tömegverekedés során pedig volt olyan, akit gyakorlatilag az egész csapat üldözött.

Persze, azért az argentinokat sem kell ám félteni... A Boca Juniors randalírozó szurkolói átrendezték Buenos Airest

Több mint 50 ezer Boca Juniors-szurkoló vonult az utcára Buenos Airesben. Több oka is volt a megmozdulásnak. Az egyik, hogy 2012. 12. 12. volt, a másik pedig, hogy visszaköveteljék az argentin csapat kispadjára a klub legendáját, Carlos Bianchit. A felvonulás aztán eldurvult, üzletekbe is betörtek a huligánok, és a rendőrségnek kellett szétvernie a randalírozókat.

Megvette a rivális mezét, kirúgták a klubtól az argentin focistát

Ezequiel Alejandro Carboni, a Banfield játékosa hatalmas hibát követett el, amikor fiai számára nem az interneten keresztül rendelte meg a rivális Lanús mezeit.

A Catania csapatától tavaly ősszel hazatérő 32 éves középpályás annak ellenére a Banfield csapatához írt alá, hogy korábban a legnagyobb riválisnál, a Lanúsnál játszott – bár saját bevallása szerint világ életében a zöld-fehérek (azaz a Banfield) szurkolója volt.

Ugyanez viszont nem mondható el a két fiáról, akik karácsonyra Lanús-mezeket kértek aputól, már csak azért is, mert a bordók ifi csapatában rúgják a bőrt. Apu pedig bement az első, focimezeket árusító boltba, és megvette az ajándékokat.

Vesztére azonban valaki lefényképezte az akciót, a fotókat pedig nyomban feltöltötte a netre. A teljesen ártalmatlan ajándékvásárlás pedig annyira felbőszítette a Banfield drukkereit, hogy Carboninak nem volt maradása – ő és a klub vezetői is úgy látták a legjobbnak, ha szerződést bontanak a játékossal. Akinek az sem jött jól, hogy a klub mezében játszott 14 mérkőzésen egyszer sem tudott a kapuba találni – így nem nagyon voltak szimpátiapontok a neve mellett.

ENYVESKEZŰ OLASZOK

A camorra visszaadta Cavaniék ellopott óráját, Bonuccival hiába próbálkoztak Torinóban

Nápoly külvárosában, egy épület lépcsőházában találták meg azt a 18 ezer eurót érő karórát, amelyet július 24-én téptek le Maria Soledad Cavani csuklójáról. Cavani felesége egy nápolyi templomból lépett ki, amikor két, robogón ülő férfi megközelítette, és leszakította a kezéről a méregdrága órát.

„Csodával határos, ha turista ellopott órája kerül elő Nápolyban, főleg, ha ennyire drága” – kommentálta az olasz sajtó.

Az újságoknak nem volt kétségük afelől, hogy az órát a nápolyi bűnszövetkezet, a camorra szolgáltatta vissza tulajdonosának. A tolvajok nem tudták, kinek a kezéről tépték le az órát. Amikor kiderült, hogy a Napoli uruguayi sztárjátékosának feleségéről volt szó, a camorra azonnal lépett. Felkutatta a tolvajokat, és bocsánatkérően visszaadta a zsákmányt – írták a lapok.

Ugyanez történt a szintén a Napoli csapatában játszó, szlovák Marek Hamsíkkal is, akitől 2008 decemberében lopták el a szintén több ezer eurót érő óráját. A Napoli szurkolói internetes oldalaikon sürgették az óra azonnali visszaadását, amely néhány napon belül meg is történt.

Egyedül a Napoliban játszó, argentin Ezequiel Lavezzi barátnője, Yanina Screpante nem kapta vissza a csuklójáról Nápoly utcáin elrabolt órát. Talán azért, mert a lopás után Facebook-oldalán rablóvárosnak nevezte Nápolyt – jegyezte meg az olasz sajtó.

Torino valamivel nyugodtabb környéknek számít, ott Bonucci egymaga elintézte a próbálkozót.

Cavani visszakapta értékeit (Fotó: Action Images)
Cavani visszakapta értékeit (Fotó: Action Images)


EGY KIS SZEX, EGY KIS MELLÉCASH

Pornócirkusz van a sízőknél az olimpiai bajnok szerint

27 éves, kétszeres olimpiai bajnok Maria Höfl-Riesch úgy gondolta, hogy itt az ideje megjelentetni egy önéletrajzi könyvet. Természetesen ilyen könyvekből Dunát lehetne rekeszteni, de hát Maria (no meg a kiadója) is tudja, hogy mitől döglik a légy. Például attól, ha kitereget néhány szaftos részletet a síelők világának ágy közeli titkairól.

A sízők világa elég belterjes, lényegében összezárva, együtt utazgatnak az egész szezonban, sokszor ugyanabban a szállodában szállnak meg, és hát ilyenkor „hatványozottan” megindul az ismerkedés is, hiszen valahogy el kell ütni a versenyig hátralévő üres órákat. A Geradeaus, Höhen und Tiefen meines Lebens című könyvben a sportolónő állítása szerint mindenről őszintén elmondja a véleményét, saját hibáiról és a tapasztalt furcsaságokról egyaránt.

Maria Höfl-Riesch bemutatja önéletrajzi könyvét (Fotó: sport.oe24.com)
Maria Höfl-Riesch bemutatja önéletrajzi könyvét (Fotó: sport.oe24.com)

A románok örömlányokkal hálálták meg a hollandoknak a megruházást

Furcsa hír jutott a román újságok tudomására a válogatott két sztárjáról, Muturól és Maricáról, akiket a keddről szerdára virradó éjszaka egy ismert bukaresti éjszakai lokálban láttak. De nem magukban, hanem néhány holland játékos, többek között Huntelaar, Van Persie, De Jong és Afellay is velük tartott.

Saját elrablásának hírét keltve akart pénzt szerezni a német foci egykori tehetsége

2008-ban még az U19-es Eb legjobb játékosának választották Savio Nserekót, most pedig Thaiföldről toloncolták ki legutóbbi elképesztő húzása után.

A korábban az 1860 München és a Fiorentina csapataiban is megforduló Nsereko a thaiföldi bulifővárosba, Pattayára utazott, ahol néhány nap alatt 1 millió bahtot (kb. 25 ezer euró) költött el. Amikor pedig kifogyott a pénzből, akkor felhívta a szüleit azzal, hogy őt elrabolták, és 3000 euró váltságdíjat követelnek érte.

Mindenki másképp próbál boldogulni a nagyvilágban, volt olyan észt labdarúgó, akit kokainkereskedés miatt vettek őrizetbe.

Az F1 elment, az örömlányok maradtak Indiában

A Formula–1-es futam szurkolóinak „kiszolgálására” Indiába érkező kelet-európai lányok ahogy jöttek, úgy maradtak. Próbáltak még egy kis pénzt keresni a szubkontinensen...

Még egy kis India: férfinak nyilvánították a nemi erőszakkal vádolt futónőt

Genetikailag férfinak minősítették a nemi erőszakkal vádolt Pinki Pramanikot, aki a 2006-os Ázsiai Játékokon az indiai női futóváltó tagjaként szerzett aranyérmet.

A sportolót női partnere jelentette fel, és az orvosi vizsgálat során derült ki, hogy Pramanik genetikailag férfinak tekinthető.

Az atléta – akit még június 14-én vettek őrizetbe, és azóta húsz napot töltött rács mögött – tagadja a nemi erőszakot és a bántalmazást.

A hat évvel ezelőtti kontinentális játékokon indult egy másik vitatott nemű indiai sportoló is. A női 800 méteren második Santhi Soundarajan megbukott a viadal utáni nemi vizsgálaton, ezért vissza kellett adnia érmét.

Nem csoda, hogy gyanús lett: Pinki Pramanik (balról az első) egy kicsit kilógott a sorból (Fotó: Action Images)
Nem csoda, hogy gyanús lett: Pinki Pramanik (balról az első) egy kicsit kilógott a sorból (Fotó: Action Images)

Felnőttfilmes múltja miatt eltiltották az ifi rögbisektől

Kortney Olson önkéntesként próbált segíteni egy helyi U20-as rögbicsapatnak, azonban a fiatalkori botlása megbosszulta magát.

Prostituáltnak állt az olimpikon amerikai atlétanő

Legfrissebb esetünk Suzy Favor-Hamiltoné. Három olimpián képviselte az Egyesült Államokat. Háromgyermekes családanyaként jelentkezett egy eszkort céghez, amit depressziójával magyarázott. Nem tudta, hogy egy újságírónak fedi fel kilétét.

Egy call girl naplója (Fotó: Daily Mail)
Egy call girl naplója (Fotó: Daily Mail)

De azért Dubaiban sem minden tökéletes... Ellopták a drukkerek a busz kulcsát Maradona volt csapatánál

Az al-Vaszl szurkolói kiakadtak, hogy kedvenceik kikaptak a nyeretlen újonctól. Ellopták a csapatbusz kulcsát, a fiúk meg stoppolhattak vissza Dubaiba.

AZOK A DERÉK OROSZOK

Műbomba a Zenit edzésén, „Hulk, takarodj!” üzenettel

Egy házi készítésű műbombát találtak az orosz labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) címvédőjének, a Zenit csapatának edzőközpontjában – számolt be internetes oldalán a Reuters hírügynökség. A táskába rejtett műbomba mellett a klub nyáron igazolt braziljának fotóját is megtalálták.

Miközben a rendőrség és a tűzszerészek a bombának látszó tárgyat vizsgálták, a táskában megtalálták a brazil csatár, Hulk fotóját is, aa következő üzenet állt: „Hulk, takarodj!”

Az Oroszországból érkezett hírei szerint a Zenit kulcsjátékosai finoman szólva sem nézik jó szemmel, hogy az átigazolási szezon lezárta előtt közel 100 millió euró ellenében érkezett két új társuk, Hulk és Alex Witsel sokkal többet keres náluk, valamint fizetésemelést is követelnek maguknak.

A klub szóvivője nem tagadta a klub edzőközpontjában elhelyezett műbomba hírét, de kommentálni sem volt hajlandó.

Hulk hamar megérezhette az orosz vendégszeretet (Fotó: Action Images)
Hulk hamar megérezhette az orosz vendégszeretet (Fotó: Action Images)

Testükben csempészhették be lányok a petárdákat a Zenit–Dinamo meccsre

Meglepő részlettel szolgáltak az orosz nyomozóhatóságok az orosz labdarúgó botrány után: a Zenit női szurkoló intim testrészeikbe rejtve juttathatták be a stadionba a petárdákat.

November közepén a hazai csapat 1–0-s vezetésénél félbeszakadt a Dinamo Moszkva–Zenit orosz élvonalbeli labdarúgó mérkőzés, miután a moszkvaiak kapusa mellett felrobbant egy petárda.

Anton Sunyin részleges látászavarra panaszkodott, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést.

A rendőrségi nyomozás most egy meglehetősen érdekes részlettel gazdagította az orosz szurkolói folklórról eddig kialakult képet:

„A nyomozás során megállapítottuk, hogy a petárdát, ami a Dinamo Moszkva kapusának sérülését okozta, a Zenit egyik női szurkolója dobta be a pályára – idézi a rendőrség egyik munkatársát az RT orosz kereskedelmi televízió internetes oldala. – A stadion átvizsgálása során a női mosdóban több tucat óvszert találtunk, amit nem az eredeti rendeltetése szerint használtak.”

A nyomozó ezután kifejtette, hogy sejtésük szerint a szentpétervári drukker lányok az óvszerekbe csomagolt petárdákat az intim testrészeikbe rejtve juttatták be a stadionba – ott ugyanis egészen biztosan senki nem fog kutakodni a beléptetés során.

A kérdés azonban máris adott: hogy fogják a jövőben megakadályozni a hasonló eseteket, elvégre a testüreg vizsgálat bevezetése elég valószínűtlennek tűnik, ahogy a női szurkolók stadionokból történő kitiltása is.

A tettes köztük lehet (Fotó: ultras-life.net)
A tettes köztük lehet (Fotó: ultras-life.net)

Mindeközben Cipruson...

AZ ÚJSÁGÍRÓK ÉS A FOTÓSOK SEM ÚSZTÁK MEG IDÉN

Sztoicskov újságírót vert a szülinapi buliban

Hriszto Sztoicskov, a bolgár futball élő legendája egyik korábbi csapata, a Chicago Fire ünnepi rendezvényén húzott be egy honfitársának.

A temperamentumos legenda 2000 és 2002 között játszott a Chicago Fire csapatában, így egyik díszvendége volt a klub alapításának 15. évfordulójára rendezett partinak. Egy díszvendégtől pedig elvárható, hogy mindig hozza a formáját, és Hriszto eleget is tett ezeknek az igényeknek.

A Trud című bolgár lapra hivatkozva számol be arról a Yahoo Sports, hogy a jelenleg a Liteksz Lovecs kispadján ülő aranylabdás legenda legalább egy fülest lekevert honfitársának, a helyi Bulgaria Now című lapnak dolgozó Szvetlozar Momcsilovnak, amikor az interjút akart tőle kérni.

A tettlegesség tényét a bolgár lapnak megerősítette a chicagói rendőrség illetékese is, aki elmondta, hogy sértett feljelentést tett támadója ellen.

Szotoicskovnak nem ez az első ilyen ügye: 2006-ban egy amerikai fiatalember jelentette föl, akinek még 2003-ban, a DC United játékosaként törte el a lábát egy vehemens becsúszás során. Az ügy bíróságra került, de végül peren kívüli megegyezéssel ért véget, miután Sztoicskov egy nem publikus összeggel orvosolta az okozott kárt.

2008-ban pedig egy fotósra támadt rá az egyik barcelonai étteremben, aki az engedélye nélkül próbált róla felvételeket készíteni.

Nem mindenkinek jut Sztoicskov-verés, van, akinek egy lefejeléssel kell „beérnie" Woods versenyén.

Sztoicskovval nem érdemes szívózni (Fotó: Action Images)
Sztoicskovval nem érdemes szívózni (Fotó: Action Images)
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek