Videó: amikor Messi nagyon hasonló gólt „kezezett”, mint Maradona

Vágólapra másolva!
2022.06.09. 13:42
A hétszeres aranylabdás Lionel Messi számos emlékezetes gólt szerzett az FC Barcelona színeiben. Az egyiket az Espanyol ellen immár 15 éve, 2007. június 9-én.

Mint ismert, az 1986. június 22-én a mexikói világbajnokság negyeddöntőjében a végső győztes Argentína 2–1-re legyőzte Angliát. A mérkőzésen duplázó Diego Maradona mindkét találata örökké az emlékezetekbe vésődött: az 55. percben a zseniális játékos saját félpályájáról megindulva a komplett angol védelmet kicselezve lőtt parádés gólt (az évszázad találata), az 51. percben azonban nem szépségdíjas cselsorozattal, gyönyörű megoldással vagy hálószaggató bombával hívta fel magára a figyelmet, hanem kezezésével, amit szerencséjére Ali Bin Nasszer tunéziai játékvezető nem látott, így sárga(/piros) lap helyett egy gól került a neve mellé a jegyzőkönyvbe.Diego Maradona mindkét találata örökké az emlékezetekbe vésődött: az 55. percben a zseniális játékos saját félpályájáról megindulva a komplett angol védelmet kicselezve lőtt parádés gólt (az évszázad találata), az 51. percben azonban nem szépségdíjas cselsorozattal, gyönyörű megoldással vagy hálószaggató bombával hívta fel magára a figyelmet, hanem kezezésével, amit szerencséjére Ali Bin Nasszer tunéziai játékvezető nem látott, így sárga(/piros) lap helyett egy gól került a neve mellé a jegyzőkönyvbe.

MARADONA KÉZZEL SZERZETT GÓLJA

MARADONA CSODAGÓLJA

Lionel Messit sokszor hasonlítják Maradonához, akinek a két legemlékezetesebb gólját le tudta másolni. Érdekesség, hogy mindkettőt 15 évvel ezelőtt szerezte, a hihetetlen szóló utáni találatát és a kézzel szerzettet is.

MESSI GETAFE ELLENI CSODAGÓLJA (MEGTEKINTÉSE A VIDEÓRA KATTINTVA)

MESSI KÉZZEL SZERZETT GÓLJA AZ ESPANYOL ELLEN

Messi a 2006–2007-es spanyol bajnokság utolsó előtti fordulójában vetette be a mozdulatsort: a városi rivális Espanyol elleni találkozó 43. percében egygólos hátránynál fejjel már nem tudta elérni a felpattanó beadást, így kézzel ütötte el a labdát Carlos Kameni kapus elől, amelyet szabályosnak ítélt a játékvezetői gárda. Az 57. percben, miután Messi duplázott, már a Barcelona vezetett, de az utolsó percben Raúl Tamudo is megszerezte második gólját, így elcsenve egy pontot az ellenlábastól. A sors iróniája, hogy ugyanebben a percben (egyszerre kezdték a találkozókat) a későbbi gólkirály Ruud van Nistelrooy góljával a Real Madrid pontot mentett a Zaragoza otthonában, és miután az utolsó fordulóban már sem a katalánok, sem a királyi gárda nem botlott, azonos pontszámuk mellett egymás elleni eredményeiknek köszönhetően a fővárosi csapat ünnepelhetett bajnoki címet. Úgy látszik, „Isten keze” nem mindig elég a végső sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik