Videó: amikor Bale egy elképesztő sprint után eldöntötte a kupafinálét

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 13:48
null
Gareth Bale egy elképesztő sprint után döntötte el a kupafinálét (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal a napra pontosan hat évvel ezelőtt megrendezett spanyol Király-kupa döntőt, azon belül pedig Gareth Bale nem mindennapi sprintje után szerzett győztes gólját elevenítjük fel.

2014. április 16-án a Real Madrid a Barcelonával találkozott a Király-kupa Valenciában megrendezett döntőjében. A mérkőzésen előbb Ángel Di María, majd Marc Bartra rezegtette meg a hálót, így a finálé a hajrára fordulva döntetlenre állt. Amikor már szinte mindenki azt hitte, jön a hosszabbítás, a ráadás helyett Gareth Bale érkezett, méghozzá egy elképesztő sprinttel.

A walesi klasszis a döntő 85. (!) percében egy kontra közben az oldalvonalon túl, azaz a pályán kívül vágtázott, és mutatott be olyan sprintet, amelyre a legtöbb játékos a meccsek hajrájában már képtelen lenne. A Barcelona védője, Marc Bartra nem is tudta tartani a lépést a madridi támadóval, így született meg a kupagyőzelmet érő gól.

KIRÁLY-KUPA, DÖNTŐ
BARCELONA–REAL MADRID1–2(0–1)
Valencia, Mestalla.V:Antonio Mateu Lahoz
BARCELONA:Pinto – Dani Alves, Bartra (Alexis Sánchez, 86.), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, a szünetben) – Xavi, Busquets, Iniesta – Cesc Fabregas (Pedro, 60.), Messi, Neymar.Vezetőedző:Gerardo Martino
REAL MADRID:Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Isco (Casemiro, 88.), Modric – Bale, Benzema (Varane, 90.), Di María (Illarramendi, 86.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gsz.:Bartra (68.), ill. Di María (11.), Bale (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik