Mint arról beszámoltunk, Lionel Messi duplájával a Barcelona 2–0-ra legyőzte városi riválisát, az Espanyolt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 29. fordulójában.

Eddig semmi különös, Messi megint tündökölt, a Barcelona megint nyert. Az érdekességet az argentin klasszis első gólja szolgáltatta.

Itt ugyanis Messi szabadrúgásból vette be az Espanyol kapuját, ám mielőtt a labda áthaladt a gólvonalon, a vendégek egyik védője is beleért, aki fejjel akart tisztázni, ám ez nem sikerült neki.

A katalán Mundo Deportivo most ennek kapcsán csinált egy összeállítást, melyben felkeresték az Európai Sport Média (ESM) szervezet mind a 14 tagját – köztük a Nemzeti Sporttal –, és megnézték, az újságírók kinek adták a találatot.

A gól, amit – majdnem – mindenki Messinek adott (Fotó: Mundo Deportivo)

Az eredmény: tizennégyből tizenhárom Messinek adta a találatot. Az egyetlen kivétel: a madridi Marca (volt).

Amely nem titkoltan a Real Madrid felé húz. A találatot egyébként a La Liga hivatalos oldala is Lionel Messinek adta.

Véletlen egybeesés? A madridiak látták csak jól? Ön szerint kinek van igaza?

Ön szerint kinek van igaza?

Eredmények állása
 

FRISSÍTÉS! A Marca héttagú bizottságot állított fel annak megítélésére, hogy Messi találataként vagy öngólként könyvelje-e el a gólt. A testület úgy döntött, hogy Messi a gólszerző, aki így most már a madridi lapnál is 32 találattal vezeti az európai Aranycipőért folyó harcot.
 
A Marca héttagú bizottsága elemzi Messi gólját (Fotó: Marca)