Végigvert a gazdasági válság a Primera Divisiónon

Vágólapra másolva!
2012.08.31. 16:37
null
Egy sztár, aki hátat fordított a Ligának:<br />Javi Martínez a Bayernt választotta <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Az olimpiai izgalmak elmúltával is nagy a nyüzsgés a nemzetközi átigazolási piacon, még ha rekordok nem is dőlnek meg mostanában. Vagy mégis? Szokásos sorozatunk hetente foglalja össze az átigazolási piacokon történteket, ezúttal a spanyol futballeseményekkel foglalkozunk.

A múlt héten nem került terítékre anyagtorlódás miatt a spanyol labdarúgó első osztály heti átigazolási történéseit feldolgozó írás, de szerencsére komolyabb esés nem történt emiatt a nagyobb nemzetközi tőzsdéken. Ahol egyébként a spanyol állampapír kezd egyre jobban fialni, és ez köztudottan nem jó hír egy-egy ország gazdaságának – az állandósuló válság és főleg a 25 százalékos munkanélküliségi ráta szép lassan megrágja Spanyolországban a GDP ekonómiai, és a kisemberek idegi alapjait.

Nos, hogy mi köze van mindennek a spanyol átigazolásokhoz? Nagyon is sok, hiszen a Primera Divisiónt nem lepik el a külföldi tulajdonosok, nem csorgatnak Távol-Keletről olajmilliókat a klubkasszákba, ahová hispán állami cégek is csak elvétve folyatják be szíre-szóra az adóforintokat, és a magáncégek állami beruházásokon realizált luxusprofitjai sem jelennek meg rutinszerűen (a stadion szót pedig már le sem merjük írni).

Ennek is köszönhető, hogy jelenleg a „La Liga” negyvenmilliós mínuszban leledzik, azaz péntek reggel hét óráig ennyivel kaptak több pénzt játékosaikért az egyletek, mint amennyit kiadtak erősítésekre. Természetesen mindezt kezeljük helyi értékén, hiszen a mínusz 40 millió euró, a kiadás 126 millió, a bevétel pedig 166 millió. A negatívum oroszlánrészét egyébként a Málaga, Athletic Bilbao, Atlético Madrid trió hozta össze.

A mérlegen az sem segített, hogy Tito Vilanova „besongott” az Arsenal egyik középpályásától, Alex Songtól, és 19 milliót ad(at)ott érte, nagy riválisa, José Mourinho pedig 30 milliót fizet(tet)ett a Tottenhamnek a tavaly csaknem 100 gólhelyzetet előkészítő Luka Modricért. Javi Martínez Bilbaóból történő távozása valahol várható volt, bár inkább a ligán belül, de az új idők új dalait jelzi, hogy egyik gigász sem volt hajlandó érte 40 milliót fizetni (a katalánoknak kifejezetten elsőségi joguk volt erre), így került a Bayern Münchenhez.

A válságfútta költségvetéseket jelzi, hogy a Real a bérkereten úgy spórolt, hogy kölcsönadta Nuri Sahint a Liverpoolnak, vételi joggal, ötmillióért, Esteban Granerót pedig a Queens Park kapta meg, 4.5 millióért. Pár évvel korábban mindketten vígan maradhattak volna, be-beállva a mérkőzések végére, vagy elvegetáltak volna a kisebb kupamérkőzéseken és a tartalékok között.

Igaz, csak a Manchester City engedheti meg magának, hogy a tartalékcsapatban Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor, vagy Bellamy vitézkedjen, és ott sem sokáig tartott tavaly ez a nagy mulatság. Az utolsó távozó Santa Cruz volt, aki kölcsönbe a Málagához került. Érdekes az immáron 31 éves, paraguayi ék helyzete, ugyanis őt karrierje során hol felül-, hol pedig alulértékelték. 1999-ben a Bayern München nagy bátran ötmilliót adott érte az Olimpia Asunciónnak, a Blackburn ugyanennyiért vitte el 2007-ben, de 31.2-ért adta tovább két év múltán a Citynek. Korábban a Blackburnnél és a Betisnél is megfordult kölcsönben, párszor komolyabban megsérült, jelenleg esélye sincs, hogy beférjen klubja szűk keretébe – 2013-ig szóló, mesés szerződését viszont bolond lenne felbontani a manchesteriekkel, komoly kérő hiányában. Így került most áthidaló megoldásként a legatyásodott Málagához, ahol a Bajnokok Ligájában is villoghat, mint a régi szépben.

Ráncba szedtük kissé az igazolásokat táblázatunkban, nemcsak a Málagánál (sajnos még mindig úgy igazolnak a spanyol klubok, hogy nem jelentik be ezt szerkesztőségünkben), és felhívnánk a figyelmet újfent a Granada pompázatos, Serie A-ba kívánkozó tevékenységére.

Pár régi ismerősünk is elhelyezkedett: az egykoron a spanyol válogatottban és a Real Madridban is vitézkedő védőt, Raúl Bravót elengedte a Rayo Vallecano, ő pedig a belga Beerschothoz írt alá; az immáron 36 esztendős éves uruguayi gólvadász, Wálter „Puska” Pandiani pedig az Espanyolnak nem kellett, de a másodosztályú Villarrealnak igen. Ha már puska: „Nyuszika”, azaz Javier Saviola is visszatért a bajnokságba: az egykori argentin csodaifjú most nem a Barcelonához vagy a Real Madridhoz igazolt, hanem a Benfica ingyen elengedte a Málagához.

Ibrahim Afellay elhagyta „végre” a Barcelonát, de nem vette meg senki, hanem csak kölcsönbe vitte el egy idényre a Schalke.

Péntek este még rengeteg meglepetésben lehet részünk, talán jelenleg is dobozolnak Kakáéknál, addig is zárjunk a Rayo Vallecanóval, amely fiatalokkal és máshol felsült játékosokkal igyekszik kiharcolni a bennmaradást: érkezett kölcsönbe a Palermótól az argentin karmester, Franco Vázquez, a Citytől a ghánai szűrő, Mohammed Abu, a Valenciától az argentin-olasz támadó, Alejandro Domínguez.

Apropó, Valencia: azért ne temessük a spanyol klubokat, szokták például a „denevéreseket” elszegényedettként aposztrofálni, de nagy baj nem lehet ott, ahol 200 millió eurót ér a keret, az eladott Jordi Albát hatmillióért Aly Cissokhóval, az elküldött Miguel, Bruno kettős a 3.7 milliós Joao Pereirával, Mehmet Topalt a 3.5 milliós Fernando Gagóval, Domínguezt a paraguayi legendával, Nelson Valdezzel pótolják; és busás összegért megveszik a biztonság kedvéért még idejében Sergio Canalest.

A legszürkébb keret egyébként a Real Valladolidé: 26.5 milliót ér csupán, de ez is csaknem háromszor annyi, mint amennyit összesen a Videoton-játékosok érnek.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
Vastaggal az elmúlt két hét átigazolásai.
Rövidítések:
k.: kölcsönbe, i.: ingyen, kv.: kölcsönből vissza, kt.: közös tulajdon, jmf.: játékjoga másik fele is, vv.: visszavonult, szl.: szerződése lejárt
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Aritz Aduriz (Valencia 2.500.000), Isma López (Lugo, i.), Iago Herrerín (Atlético Madrid B), Inigo de Cerio (Numancia, kv.), Ustaritz (Betis, k.), Galder Cerrajería (Murcia, kv.), Pablo Orbaiz (Olympiakosz, kv.), Mikel Balenziaga (Valladolid, kv.)
Távozott: Aitor Ocio (vv.), Koikili (Mirandés, i.), Igor Gabilondo (Larnaca, i.), Iago Herrerín (Numancia, k.), Díaz de Cerio (Mirandés, i.), Iban Zubiaurre (Salamanca, k., i.), Pablo Orbaiz (Rubin Kazany, i.), Galder Cerrajería (szl.), Javi Martínez (Bayern München, 40.000.000)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Emre Belözoglu (Fenerbahce, i.), Cristian Rodríguez (Porto, i.), Cata Díaz (Getafe, 1.000.000), Raúl García (Osasuna, kv.), Rúben Micael (Zaragoza, kv.), Dani Pacheco (Vallecano, kv.), Borja González (Murcia, kv.), Rubén Pérez (Getafe, kv.), Leandro Cabrera (Numancia, kv.), Diego Costa (Vallecano, kv.), Jorge Pulido (Vallecano, kv.), Joel (Vallecano, kv.), Domingo Cisma (Racing Santander, i.)
Távozott: Luis Perea (Cruz Azul, i.), Antonio López (Mallorca, i.), Álvaro Domínguez (Mönchengladbach, 7.000.000), Diego (Wolfsburg, kv.), Pizzi (Braga, kv.), Regalón (Numancia), Rubén Pérez (Betis, k.), Adrián González (Vallecano), Dani Pacheco (Liverpool, kv.), Paulo Assuncao (Sao Paulo, i.), Rúben Micael (Braga, k.), Eduardo Salvio (Benfica, 11.000.000), Fran Merida (Hércules, i.), Leandro Cabrera (Hércules, k.), Alberto Noguera (Blackpool, i.)
FC BARCELONA
Érkezett: Marc Muniesa (Barcelona B), Jordi Alba (Valencia, 14.000.000), Martín Montoya (Barcelona B), Jonathan dos Santos (Barcelona B), Marc Bartra (Barcelona B), Henrique (Palmeiras, kv.), Alex Song (Arsenal, 19.000.000)
Távozott: Henrique (Palmeiras, i.), Seydou Keita (Dalian Aerbin, i.), Ibrahim Afellay (Schalke, k.)
BETIS
Érkezett: Alejandro Pozuelo (Betis B), Salvador Agra (Olhanense, i.), Juan Carlos Pérez (Braga, k.), Joel Campbell (Arsenal, k., i.), Paulao (St.-Étienne, i.), Ezequiel Calvente (Sabadell, kv.), Rubén Pérez (Atlético Madrid, k.), Juanito Calahorro (Xerez, kv.), Damien Perquis (Sochaux, 750.000), Nosa Igiebor (Hapoel Tel Aviv, 1.100.000), Ángel López (Villarreal, i.)
Távozott: Iriney (Granada, i.), Inaki Goitia (Mirandés), Roque Santa (Manchester City, kv.), Ustaritz (Bilbao, kv.), Jefferson Montero (Monarcas Morelia), Ezequiel Calvente (Freiburg, k.), Ale Bernal (Granada, i.), Juan Calahorro (Alcorcón, k.), Javier Matilla (Murcia, k.), Isidoro (Polonia Warszava, i.)
CELTA VIGO
Érkezett: Javi Varas (Sevilla, k.), Samuel Llorca (Hércules, 450.000), Dani Abalo (Gimnástic, kv.), Gustavo Cabral (Arsenal Sarandí, k., 500.000), Augusto Fernández (Vélez Sarsfield, 1.500.000), Michael Krohn-Dehli (Bröndby, 1.000.000)
Távozott: Dimitriosz Papadopulosz (szl.), Fabián Orellana (Udinese, kv.), Oier (Osasuna, kv.), Yoel Rodríguez (Lugo, k.), David Rodríguez (Gijón, k.), David Catalá (Larnaca, i.)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Juan Ruiz (Deportivo B), André Santos (Sporting CP, k.), Pizzi (Braga, k.), Felipe Ramos (Mallorca B, kv.), Evaldo (Sporting CP, k.), Abel Aguilar (Hércules, k., 700.000), Nélson Oliveira (Benfica, k., 600.000), Roderick Miranda (Benfica, k., 300.000), Carlos Marchena (Villarreal, i.), Javier Camunas (Villarreal, k.)
Távozott: Andrés Guardado (Valencia, i.), Diego Colotto (Espanyol, i.), Felipe Ramos (Valencia B, k., i.), Borja (Getafe, kv.), Pablo Álvarez (Lugo, i.), Lasszad (szl.), David Rochela (Racing Santander), Claudio Morel (Independiente, i.), Stefan Deak (Siófok, k.)
ESPANYOL
Érkezett: Diego Colotto (Deportivo La Coruna, i.), Wakaso Mubarak (Villarreal, i.), Ben Szahar (Auxerre, kv.), Manuel Molina (Huesca, kv.), Adrián Luna (Sabadell, kv.), Sergio Tejera (Mallorca), Joan Capdevila (Benfica, 350.000), Simao Sabrosa (Besiktas, k., i.), Christian Stuani (Reggina, i.), Samuele Longo (Inter, k.)
Távozott: Wálter Pandiani (Villarreal, i.), Javi Márquez (Mallorca, 1.200.000), Coutinho (Inter, kv.), Vladimír Weiss (Manchester City, kv.), Romaric (Sevilla, kv.), Didac Vila (Milan, kv.), Ben Szahar (Hertha, i.), Kalu Uche (Kasimpasa, 1.500.000), Jordi Amat (Vallecano, k.), Albert Canal (Llagostera, i.), Dani Nieto (Alcorcón, i.), Ferran Corominas (Elche, 100.000), Adrián Luna (Nacional Montevideo, k.), Manuel Molina (Valencia B, i.)
GETAFE

Érkezett: Ángel Lafita (Zaragoza, i.), David Abraham (Basel, i.), Miguel Moya (Valencia, 2.000.000), Adrián Sardinero (Hércules, kv.), Borja (Deportivo, kv.), Pedro Mosquera (Real Madrid B, kv.), Pablo Pintos (Defensor Sporting), Adrián Colunga (Gijón, kv.), Alberto Escassi (Hércules, kv.), Xavi Torres (Levante, 500.000), Jaszin Kaszmi (Stade Rennes, i.)

Távozott: Cata Díaz (Atlético Madrid, 1.000.000), Pedro Ríos (Levante, i.), Adrián Sardinero (Hércules, i.), Rubén Pérez (Atlético Madrid, kv.), Tsepo Masilela (Maccabi Haifa, kv.), Javier Arizmendi (Mallorca, i.), Javier Casquero (Almería, i.), Pedro Mosquera (Real Madrid B), Oscar Ustari (Boca Huniors, i.), Pablo Pintos (Kasimpasa)
GRANADA
Érkezett: Borja Gómez (Karpati Lviv, 800.000), Antonio Floro Flores (Udinese, k.), Gabriel Torje (Udinese, k.), Juanma Ortiz (Rangers, i.), Iriney (Betis, i.), Brayan Angulo (Baleares, i.), Pedro Barrancos (Cádiz, kv.), Kabiru Akinsola (Cádiz, kv.), Juanjo (Cádiz, kv.), Álex Cruz (Sabadell, kv.), Toti (Cádiz, kv.), David de Coz (Cádiz, kv.), Ikechi Anya (Cádiz, kv.), Jeison Murillo (Cádiz, kv.), Yohan Mollo (Nancy, kv.), Daniel Pudil (Cesena, kv.), Richard Boateng (Cádiz, kv.), Gabriel Silva (Novara, kv.), Héctor Yuste (Cádiz, kv.), Tono (Santander, i.), Odion Ighalo (Udinese), Jaime Romero (Udinese), Fabián Orellana (Udinese), Iriney (Betis, i.), Matías Campos (Universidad Católica, közös tulajdonba, 1.250.000), Goku (Alcalá, kv.), Óscar Pérez (Cádiz, kv.), Wojciech Pawlowski (Lechia Gdansk), Thomas Heurtaux (Caen), Jusszef el-Arabi (al-Hilal, 5.000.000), Darwin Machís (Udinese, kt.), Ale Bernal (Betis B, i.), José María Cases (Cádiz), Ritchie Kitoko (Tenerife), Yacine Brahimi (Stede Rennes, k.)
Távozott: Yohan Mollo (Nancy, 2.000.000), Abel Gómez (Córdoba, i.), José Figueras (Lugo, i.), Silvan Widmer (Aarau, k.), Héctor Yuste (Santander, k.), Carlos Martins (Benfica, kv.), Franco Jara (Benfica, kv.), Júlio César (Benfica, kv.), Álex Geijo (Udinese, kv.), Ikechukwu Uche (Villarreal, kv.), Henrique (Sao Paulo, kv.), Wojciech Pawlowski (Udinese, kt.), Thomas Heurtaux (Udinese, kt.), Ikechi Anya (Watford, k.), Daniel Pudil (Watford, k.), David Ferreiro (Racing Santander, k.), Ritchie Kitoko (Girona), David de Coz (Lugo, k.), Alex Goikoetxea (Santander, k., i.), Óscar Pérez (Santander, k.), Kabiru Akinsola (Santander, k.), Matías Campos (Siena, k.), Gabriel Silva (Udinese), Richard Boateng (San Roque, k.), Juanjo (Logronés), Jeison Murillo (Las Palmas, k.), José María Cases (Mirandés, k.), Álex Bernal (Mirandés, k.), Pedro Barrancos (Murcia, i.)
LEVANTE
Érkezett: Arouna Koné (Sevilla, i.), Ángel Rodríguez (Elche, i.), Míchel (Valencia, i.), Pedro Ríos (Getafe, i.), Keylor Navas (Albacete, 150.000), Héctor Rodas (Elche, kv.), Marc Mateu (Zaragoza B, kv.), Papakouli Diop (Racing Santander, 200.000), Nikosz Karabelasz (AEK Athén, i.), Dariusz Dudka (Auxerre, i.), Theofanisz Gekasz (Samsunspor, I.), Christian Lell (Hertha, I.), Xavi Torres (Málaga, 300.000)
Távozott: Javi Venta (Villarreal, i.), Asier del Horno (szl.), Rubén Suárez (Kujcsou Moutaj, i.), Francisco Farinós (szl.), Marc Mateu (Zaragoza B, i.), Pedro Botelho (Arsenal, kv.), Abdelkader Gezzal (Bari, kv.), Keylor Navas (Albacete, kv.), David Navarro (szl.), Gustavo Cabral (Arsenal Sarandí, kv.), Xavi Torres (Málaga, kv.), Xavi Torres (Getafe, 500.000), Arouna Koné (Wigan, 3.800.000)
MÁLAGA
Érkezett: Iván González (Real Madrid B, kv.), Javi López (Jaén, kv.), Sandro Silva (Internacional, kv.), Xavi Torres (Levante, kv.), Apono (Zaragoza, kv.), Edinho (Coimbra, kv.), Pol (Atlético Malagueno), Fabrice Olinga (Atlético Malagueno), Manuel Iturra (Real Murcia, i.), Javier Saviola (Benfica, i.), Roque Santa Cruz (Manchester City, k., i.)
Távozott: Ruud van Nistelrooy (vv.), Hélder Rosário (Ponferradina, i.), Javi López (Getafe B, i.), Edinho (Coimbra), Rubén (Vallecano, k.), Iván González (Real Madrid B), Recio (Real Zaragoza, k.), Xavi Torres (Levante, 300.000), Santi Cazorla (Arsenal, 19.000.000), Apono (Real Zaragoza, 1.000.000), José Salomón Rondón (Rubin Kazany, 9.000.000), Joris Mathijsen (Feyenoord, i.), Javier Malagueno (Tigre), Enzo Maresca (Sampdoria, i.), Rubén (Vallecano, k.)
MALLORCA
Érkezett: Antonio López (Atlético Madrid, i.), Rubén Mino (Barcelona B, i.), Javi Márquez (Espanyol, 1.200.000), Sergi Enrich (Huelva, kv.), Javier Arizmendi (Getafe), Ienaga Akihiro (Ulszan Hyundai, k.), Geromel (1.FC Köln, 1.500.000), Anderson Conceicao (Tombense, k.)
Távozott: Sergio Tejera (Espanyol), Pablo Cáceres (Torino, k.), Martí Crespí (Csornomorec Odessza, i.), Chori Castro (Sociedad, i.), Marvin Ogunjimi (Standard Liege, k., i.), Gianni Zuiverloon (Heerenveen, k., i.), Chico (Genoa, kv.), Fernando Tissone (Sampdoria, kv.), Joao Victor (Hapoel Tel Aviv, k.), Pablo Cáceres (Torino), Ivan Ramis (Wigan, 6.000.000), Pau Cendrós (Gent, i.), Ienaga Akihiro (Gamba Oszaka, k.),
OSASUNA
Érkezett: Manuel (Osasuna B), Sisi (Valladolid, i.), Nano (Numancia, i.), Alejandro Arribas (Vallecano, i.), Emiliano Armenteros (Sevilla, i.), Nacho Zabal (Numancia, kv.), Oier (Celta Vigo, kv.), Rúper (Elche, kv.), Jorge Galán (Real Unión, kv.), Joseba Llorente (Sociedad, k.), Anthony Annan (Schalke, k., 300.000), Sisi (Valladolid, i.)
Távozott: Javier Calleja (szl.), Sergio (Gijón, i.), Roversio (Orduspor, i.), Dejan Lekics (Genclerbirligi, i.), Eneko Satrústegui (Numancia, k.), Nacho Zabal (Huesca, k.), Raúl García (Atlético Madrid, kv.), Jukka Raitala (Hoffenheim, kv.), Ricardo (szl.), Roversio (Orduspor, i.), Dzsavad Nekunam (Esteghlal, 700.000), Óscar Vega (Leganés), Rúper (Mirandés, k.), Xavier Annunziata (Huesca, k.), Ibrahima Baldé (Kuban Krasznodar, 4.000.000)
REAL MADRID
Érkezett: David Mateos (Zaragoza, kv.), Fernando Gago (Roma, kv.), Royston Drenthe (Everton, kv.),Borja García (Córdoba, 1.500.000), Jesús Fernández (Real Madrid B), Álvaro Morata (Real Madrid B), Luka Modric (Tottenham Hotspur, 30.000.000)
Távozott: Royston Drenthe (Besiktas, i.), Hamit Altintop (Galatasaray, 3.500.000), Fernando Gago (Valencia, 3.500.000), Sergio Canales (Valencia, 7.500.000), Nuri Sahin (Liverpool, k., 5.000.000), Esteban Granero (Queens Park, 4.500.000)
SEVILLA
Érkezett: Diego López (Villarreal, 3.500.000), Hedwiges Maduro (Valencia, i.), Lautaro Acosta (Santander, kv.), Arouna Koné (Levante, kv.), Romaric (Espanyol, kv.), Bernardo Espinosa (Santander, kv.), Javi Hervás (Córdoba), Martín Cáceres (Juventus, kv.), Emiliano Armenteros (Vallecano, kv.), Bryan Rabello (Colo Colo, i.), Geoffrey Kondogbia (Lens, 4.000.000), Cicinho (Palmeiras, 2.000.000), Alberto Botia (Gijón, 3.000.000)
Távozott: Martín Cáceres (Juventus, 8.000.000), Frédéric Kanouté (Pejcsing Kuoan, i.), Arouna Koné (Levante, i.), Tom de Mul (szl.), Javi Varas (Celta Vigo, k.), Emiliano Armenteros (Osasuna, i.), Julien Escudé (Besiktas, i.), Romaric (Zaragoza, i.), Tiberio Guarente (Bologna, k.), Luis Alberto (Barcelona B, k., 200.000), Lautaro Acosta (Boca Juniors), Dani Jiménez (Mirandés, i.)
REAL SOCIEDAD
Érkezett: Javi Ros (Sanse), Chori Castro (Mallorca, i.), Yuri Berchiche (Real Unión, i.), Borja Viguera (Albacete, kv.), Jeffrey Sarpong (Breda, kv.), Rubén Pardo (Sanse), Carlos Vela (Arsenal, 3.800.00), José Ángel (Roma, k., i.)
Távozott: Mikel Aranburu (vv.), Yuri Berchiche (Eibar, k., i.), Borja Viguera (Alavés, i.), Carlos Vela (Arsenal, kv.), Tono (szl.), Vadim Demidov (Eintracht Frankfurt, 500.000), Joseba Llorente (Osasuna, k.)
VALENCIA
Érkezett: Jonathan Viera (Las Palmas, 2.500.000), Andrés Guardado (Deportivo, i.), Joao Pereira (Sporting CP, 3.684.210), Miguel Moya (Getafe, kv.), Míchel (Hércules, kv.), Alejandro Domínguez (River Plate, kv.), Fernando Gago (Real Madrid, 3.500.000), Sergio Canales (Real Madrid, 7.500.000), Nelson Valdez (Rubin Kazany, k.), Aly Cissokho (Olympique Lyon, 6.000.000)
Távozott: Jordi Alba (Barcelona, 14.000.000), Míchel (Levante, i.), Mehmet Topal (Fenerbahce, 4.500.000), Bruno (Brighton, i.), Aritz Aduriz (Bilbao, 2.500.000), Miguel (szl.), Dealbert (Kubany Krasznodar, i.), Hedwiges Maduro (Sevilla, i.), Miguel Moya (Getafe, 2.000.000), Cristiano Pereira (Braga, kv.), Alejandro Domínguez (Vallecano, i.), Paco Alcácer (Getafe, k.)
VALLADOLID
Érkezett: José Salcedo (Valladolid B), Quique (Logronés, kv.), Carlos Lázaro (Huesca, kv.), Juan Neira (Gimnasia La Plata, k.), Lluis Sastre (Huesca, i.), Antonio Rukavina (1860 München, i.), Patrick Ebert (Hertha, i.), Andrea Mancini (Manchester City, k.), Omar (Huesca, k.), Henrique Sereno (Porto, k.)
Távozott: Sisi (Osasuna, i.), José Salcedo (Huracán Valencia, i.), Mehdi Nafti (Murcia, i.), Jofre (Girona, i.), Juanito (vv.), Sergio Matabuena (szl.), Nauzet Alemán (Las Palmas, i.), Saná Camará (Bari), Fernando Varela (szl.), Jofre Mateu (Girona), Dani Aquino (Oviedo, i.), Pape Diamanka (Valerenga, k.), Carlos Lázaro (Huesca, k.)
RAYO VALLECANO
Érkezett: José Carlos (AEK Athén, i.), Pape Diamanka (Rayo B), Diego Benito (Rayo B), Leo Carrilho (Rayo B), Jorge Sáez (Rayo B), Alberto Perea (Rayo B), Nicki Nielsen (Villarreal B, k., i.), Juan Quero (Córdoba, kv.), Juli (Aszterasz Tripolisz, kv.), Rafa García (Xerez, kv.), Adrián González (Santander, i.), Rubén (Málaga, k.), Jordi Amat (Espanyol, k.), Alejandro Gálvez (Gijón, i.), Mohammed Abu (Manchester City II, k., i.), Alejandro Domínguez (Valencia, i.), Franco Vázquez (Palermo, k.), David Cobeno (Vaslui, i.)
Távozott: Raúl Tamudo (Pachuca, i.), Alejandro Arribas (Osasuna, i.), David Cobeno (Vaslui, i.), Joel (Atlético Madrid, kv.), Dani Pacheco (Atlético Madrid, kv.), Jorge Pulido (Atlético Madrid, kv.), Diego Costa (Atlético Madrid, kv.), Emiliano Armenteros (Sevilla, kv.), José Movilla (szl.) Míchel (vv.), Michu (Swansea, 2.570.000), Raúl Bravo (Beerschot, i.), Pape Diamanka (Valerenga, k.), Diego Benito (Getafe B, i.)
ZARAGOZA
Érkezett: Franco Zuculini (Hoffenheim, i.), Álvaro González (Santander, i.), Pablo (Figueirense, kv.), Matteo Contini (Siena, kv.), Raúl Goni (Cartagena, kv.), Víctor Laguardia (Las Palmas, kv.), Toni Doblas (Xerez, kv.), Paco Montanés (Alcorón), Lucas Wílchez (Colo Colo, k.), Glenn Loovens (Celtic, i.), Romaric (Sevilla, i.), Javi Alamo (Huelva, 54.000), Recio (Málaga, k.), Apono (Málaga, 1.000.000), Lucas Porcar (Villareal B, i.), Sztefan Babovics (Partizan Beograd)
Távozott: Ángel Lafita (Getafe, i.), Paulo da Silva (Pachuca, i.), Matteo Contini (Siena, i.), Pablo (Figueirense, i.), Luis García (Tigres, k.), Apono (Málaga, kv.), Pablo Álvarez (Catania, kv.), Juan Carlos (Braga, kv.), Tomiszlav Dujmovics (Dinamo Moszkva, kv.), Franco Zuculini (Hoffenheim, kv.), Carlos Aranda (szl.), David Mateos (Real Madrid, kv.), Pablo Barrera (West Ham, kv.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik