Valdano: Bízunk Benzema ártatlanságában

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 16:28
null
José Mourinho (középen) utasításait Karim Benzema (takarásban) is árgus szemekkel figyeli (Fotó: Action Images)
Kiállt a prostituált miatti botrányba keveredő labdarúgója, Karim Benzema mellett munkaadója, a Real Madrid. A klub képviseletében szerdán nyilatkozó ügyvezető igazgató, Jorge Valdano dicsérte José Mourinhót, és üzent a klub nimbuszának és önbecsülésének odapöckölő Günter Netzernek.

Kedden a francia rendőrség kihallgatta Franck Ribéryt és Karim Benzemát az idén áprilisban kirobbant prostituáltügy kapcsán. A két labdarúgó egy, a Champs-Élysées-n található klub call girl hálózatát használta a gyanú szerint. A vád szerint a prostituált nem volt még nagykorú, amikor szexuális viszonyt létesített a két játékossal. Amennyiben sikerül rábizonyítaniuk, hogy a játékosok tudatában voltak annak, hogy a lány még nem volt 18 éves, akár börtönbe kerülhetnek. Ebben az ügyben lehet erkölcsi támasza a „megtévedt" Benzemának a Real Madrid.

 A BAYERN MÜNCHEN IS KIÁLLT RIBÉRY MELLETT
„Meglátják, semmi gond sem lesz vele. A gondokkal teli elmúlt idény arra mindenképpen jó volt, hogy Ribéryben is tudatosuljon: a Bayern egy igazi család. Szerintem meg akarja majd mutatni mindenkinek, hogy a sérülésekkel és egyéb problémákkal teli év csupán egy kínos intermezzo a pályafutásában" – idézi a Münchner Merkur Uli Hoeness klubelnököt.

„Nyugodtak vagyunk, és bizakodóak" – fűzte hozzá a témához Valdano a szerdai sajtótájékoztatón, ahol szóba került a napi aktualitással bíró kínos történet, majd utalt az érintett francia játékosra is: „Ártatlannak érzi magát, és próbálja majd erről meggyőzni a bíróságot is."

„Támogatjuk őt az ügyben hozott utolsó döntésig, mert bízunk az ártatlanságában."

Ha már Real Madrid, természetesen témák, folyamatban lévő ügyek tucatjai kerülnek szóba. Itt vannak például azok az erősítések, amelyeket szinte már kész tényként közöltek a spanyol hírforrások, belső értesülésekre hivatkozva, aztán még mindig nem realizálódtak. Így többek között Maicon vagy éppen Sami Khedira sem lett még a madridiak légiósa. Valdano nem részletezte egyik esetet sem, mindössze arra emlékeztetett, hogy egy ilyen átigazolás hosszas folyamat végeredménye, amelyben főszerep jut az alkudozásnak. Miközben részinformációkból olykor téves következtetéseket lehet levonni.

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Günter Netzer véleményével kapcsolatban, miszerint „Khedira azért nem szerződött a Real Madridhoz, mert a klub már nem vonzó célpont", annyit jegyzett meg a 108 éves múltra hivatkozva, hogy: „A Real Madrid száztíz éves története során mindig is vonzó klubnak számított a futballisták számára, és ez így lesz a következő száztíz évben is."

A bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, hogy nem kizárólag két csapat versenyfutásáról szól a Primera División, mert „mindenkinek kell játszania mindenkivel", de azt azért elismerte, „egy kis előnnyel" azért bírnak a nagyok a riválisokkal szemben.

„Nagyon komoly munkát kell végeznünk, hogy megfelelően felkészüljünk a bajnokságra, ami különösen nehéznek ígérkezik most, hogy a spanyol válogatott megnyerte a világbajnokságot."

Valóban: mindez alighanem megnöveli a figyelmet, az elvárásokat és bizony a kritikai észrevételeket. A sportvezető nem ment el dicsérő szó nélkül a közös munkát a héten még csak fél csapattal megkezdő José Mourinho munkája mellett sem.

„Nagyszerű edző, aki tudja, hogy hozza ki a rábízott keretből a maximumot" – utalt a portugálra az argentin. A játékosok kellő alázattal vetették bele magukat a munkába, és Mourinhóval szembeni viszonyuk is példaértékű.

„Neki a munka a szenvedélye, amit át tud adni a játékosoknak" – nevezte nevén Mourinho erősségét Valdano.

Természetesen nem mehetett el szó nélkül Raúl és Guti jövőjét illetően sem. Az ügyvezető nem felejtette el megemlíteni, hogy a két madridi idolnak élő szerződése van a klubbal, de saját sorsukat illetően döntési helyzetben vannak, amit a klub érdemeikre való tekintettel tiszteletben tart. Azt azonban ezúttal is megerősítette, hogy a keretben egyikükkel sem számolnak pillanatnyilag.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik