Vadócz gólját ünneplik a társak - a magyar gólszerző háttal a képen -, de a győzelemnek a Real Madrid örülhetett (Fotó: Reuters)
Vadócz gólját ünneplik a társak (a magyar gólszerző háttal a képen), de a győzelemnek a Real Madrid örülhetett (Fotó: Reuters)

Vadócz ezúttal is a középpályán kapott szerepet, méghozzá támadófeladatokkal megbízva. Ennek a szakmai elvárásnak a magyar középpályás maradéktalanul eleget tett, ráadásul gólt szerzett, de ne szaladjunk a történtek elé.

 
 
Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?
Összes szavazat:136814
Szavazás kezdete: 2009. 08. 05
A szavazást lezárták.
Barcelona - 54%
Real Madrid - 45%
 

A kezdés a Real Madridé volt, a vezetést viszont a vendégek szerezték meg, igaz, a semmiből. A hetedik percben egy előreívelt labdát Raúl Albiol akart Iker Casillasnak hazaadni, spiccéről azonban lecsúszott a labda, amellyel így Carlos Reina Aranda léphetett ki tulajdonképpen ziccerben. A vendégek egyetlen „kinevezett” támadója meglódult a hazai kapu felé, eltolta a labdát a kifutó Iker Casillas mellett, majd a hálóőrt megkerülve tizenhat méterről a hálóba helyezett. (0–1)

Hideg zuhany, de még sok volt hátra a találkozóból, a fővárosiak nem is estek kétségbe. Inkább fokozták a tempót, majd a félidő közepéhez érve több kidolgozott, ám ki is hagyott helyzetet követően – ebben a legnagyobb szerep az Oasuna-kapusnak, Ricardo López Felipének jutott – egyenlítettek.

A 25. percben Cristiano Ronaldo tört előre a balösszekötő helyén nagy lendülettel, tulajdonképpen cseleznie sem kellett, csak finoman tolta maga előtt a labdát. Két védő hátrált vele szemben, oldalról pedig másik kettő tisztes távolból követte a mozgását. A portugál aranylabdás végül befelé tolt egyet a labdán, a majd a tizenhatoshoz érve a lábak sűrűjében visszahúzta azt a rövid, jobb alsóba. Ricardo ezúttal tehetetlen volt. (1–1)

A félidő hajrára hasonló fordulatokat tartogatott: a vendégek ismét vezetéshez jutottak, de a házigazdák egyenlítettek.

A 42. percben Aranda egy nagy bedobás után készítette le a labdát már a tizenhatoson belül a védőjéről jó ütemben leváló Vadócznak, aki rögbis módon, dropból elemi erővel lőtte ki tíz méterről, kicsit jobbról a rövid, bal felsőt. Ez volt a magyar légiós harmadik bajnoki gólja a szezonban. (1–2)

A választ a madridi balhátvéd, Marcelo mondta ki, aki a 44. percben Esteban Granero kapu elő lőtt labdájára érkezett két védő kíséretében nagy lendülettel, majd könyörületet nem ismerve stukkolt a vendégkapuba. A labda középre ment, de olyan erővel, hogy Ricardónak nem volt esélye. (2–2)

A második felvonás madridi rohamokkal indult, érezhetően kezdeni akartak valamit ellenfelükkel és a találkozóval a házigazdák. Az Osasuna azonban Ricardo kapussal az élen kivédekezte a nehéz perceket – néha a szerencse is segítette őket, a madridi lesgólt pedig helyesen érvénytelenítettek –, majd kiegyenlítetté tette a mezőnyjátékot.

 HOGYAN TOVÁBB?
 A bajnokság hátralévő részében a címvédésre hajtó Barcelona a Tenerife (otthon), a Sevilla (idegenben) és zárásként a Valladolid (o.) együttesével játszik, eközben a Real Madrid a Mallorca (i.), az Athletic bilbabo (o.) és a Málaga (i.) ellen próbálja meg gyarapítani pontjai számát.

Az idő a „blancókat" sürgette, de a végig agilis Arando vezérletével, akivel igencsak meggyűlt a bajuk a házigazdáknak, veszélyes kontrákat vezettek a vendégek a kicsit kinyíló, a támadás érdekében a védekezésre kevesebb koncentrációt fecsérlő Real Madrid ellen.

Meccslabdát érő helyzetet hagytak ki a 67. percben a vendégek: ketten vitték végig ziccerben az akciót, Vadócznál volt a labda, aki Casillashoz érve a nálánál is jobb helyzetben lévő Maszud elé passzolt, de utóbbi estében kilenc méterről a kapu mellé lőtt. Elképesztő ziccer volt, egészen elképesztő befejezéssel.

A hajrában fokozta a nyomást a Real Madrid, amely a 88. percben aztán góllá is érett. Érdekesség, a legnagyobbat éppen Ricardo kapus hibázta, aki rendkívül rosszul helyezkedett Gonzalo Higuaín bal oldali beadásánál. A labda így átszállt felette, középen meg érkezett abszolút őrizetlenül Cristiano Ronaldo, a portugál egy lépésről bólintott a hálóba. Először vezetett a fővárosi gárda, de a legjobbkor: az ellenfélnek már nem volt ideje és lehetősége egyenlíteni. (3–2)

A Real Madrid őrzi egypontos hátrányát a listavezető Barcelonával szemben. A „királyiak" 29. bajnokijukat nyerték meg a szezonban, 18. hazai fellépésükön a tizenhetediket. Az Osasuna tizenhatodszor hagyta el vesztesen a pályát, 18. idegenbeli fellépésén tizenkettedszer. 

PRIMERA DIVISIÓN 
35. FORDULÓ
Real Madrid–Osasuna 3–2 (Cristiano Ronaldo 24., 88., Marcelo 44., ill. Aranda 7., Vadócz 42.)
Sevilla-Atlético Madrid 3-1 (L. Fabiano 5., Negredo 13., 40. - mindkettőt tizenegyesből, ill. Tiago 8.)
Athletic Bilbao–Mallorca 1–3 (F. Llorente 46., ill. Chori Castro 43., Nunes 49., Aduriz 51.)
 VADÓCZ KRISZTIÁN GÓLJA