Vadócz Krisztián idénybeli második bajnoki gólját szerezte (Fotó: Action Images)

Vadócz (jobbra) idénybeli második

gólját lőtte (Fotó: Action Images)

Az Osasuna már a 2. percben megszerezte a vezetést a szintén a bennmaradásért harcoló Zaragoza ellen, ám az ellenfél nem tört meg, sőt a 85. percben, Rúper kiállítása következtében emberelőnybe került.

Vadócz ekkor már a pályán volt (a 79. percben állt be Pandiani helyére), és a 90. percben ő volt az, aki biztossá tette csapata győzelmét e „hatpontos” meccsen.

A magyar középpályás jól eltalált, félmagas lövéssel, „a világ végéről”, mintegy 35-40 méterről vette be a zaragozaiak kapuját.

A gól és a győzelem azért is volt rendkívül fontos, mert az Osasuna a megelőző öt fordulóban négyszer veszített, azaz sokat rontott a pozícióján.

Vadócz ebben az idényben korábban a Gijón ellen szerzett gól, igaz, a február végén vívott mérkőzést csapata elveszítette.

A magyar középpályás az elmúlt szezonban kétszer talált a kapuba, s mind az Almería, mind az Atlético Madrid elleni találata győztes meccsen esett.

„Egy jó passzt kaptam a csapattársamtól, én arra figyeltem leginkább, hogy sikerüljön jól lefordulni a védőmről, aztán már lőttem is, mert a helyzeti előny megszerzése mellett a labda is pont jól felpattant egy kicsit" – emlékezett a gólt szerző Vadócz, aki az öltözőből kifelé jövet tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t. De méterre pontosan nem tudta belőni, hogy hol is állt a lövés pillanatában, miközben spanyol internetes oldalakon a gólvonaltól 35 és 50 méter közötti távolságra tették.

„Nem volt az ötven méter, de valóban nagyon messze volt. Egy védőre emlékszem konkrétan, akiről lefordultam, de állt a közelünkben még több zaragozai játékos is, legalábbis a gól utáni örömben kerülgetnem kellett néhányat, erre emlékszem, de hogy nem tudtak játékba avatkozni, az legyen az ő bajuk."

Vadócz – aki a 79. percben, egygólos hazai vezetésnél a kispadról szállt be a játékba csereként – elárulta: hasonló feladattal bízták meg, mint a Barcelona elleni találkozón, az ék mögötti területet kellett megjátszania. Ebbe bele kellett férjen, hogy védekezzen is, hiszen a vendégek a 85. perctől már emberelőnyben futballozhattak és bizony támadtak is az egyenlítés reményében. Utóbbit éppen Vadócz tette semmissé, aki friss erőként a kontrákba is bekapcsolódott.

VADÓCZ GÓLJA A ZARAGOZÁNAK 0:27-nél
 

 

PRIMERA DIVISIÓN 
31. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések
Athletic Bilbao–Almería 41 (Javi Martínez 13., 49., Gabilondo 32., F. Llorente 51., ill. Piatti 71.)
Deportivo La CorunaRacing Santander 11 (Riki 1., ill. Toni Moral 83.)
OsasunaZaragoza 20 (Aranda 2., Vadócz 90.)
Espanyol–Atlético Madrid 3–0 (Víctor Ruíz 47., Osvaldo 67., Alonso 90.)
Mallorca–Valencia 3–2 (Castro 7., Webó 22., M. Fernandes 63. – öngól, ill. Alba 47., Pablo 86.)
AZ ÁLLÁS