Tragédia: elhunyt a spanyol válogatott José Antonio Reyes

Vágólapra másolva!
2019.06.01. 13:18
null
José Antonio Reyes 1983–2019 (Fotó: AFP)
A Sevilla labdarúgócsapata a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy közlekedési balesetben, 35 évesen elhunyt a klub korábbi játékosa, a 21-szeres spanyol válogatott támadó, José Antonio Reyes, aki a most befejeződött idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában játszott.

Az egyik legjelentősebb spanyol napilap, az ABC információi szerint Reyes Sevillából szülővárosa, Utrera felé tartott. 11.40-kor az autó letért az A-376-os autópályáról, és kigyulladt. A hírek szerint a játékoson kívül ketten utaztak még a járműben, egyikük az El Periódico információi szerint Reyes unokatestvére volt, és szintén életét vesztette.

Reyes halálhíréről elsők között számolt be nevelőklubja, a Sevilla FC, melynél két részletben kilenc évet húzott le, csaknem 200 élvonalbeli meccsen szerepelt a klub színeiben, háromszor Európa-ligát nyert a klubbal.

Játszott három évet az Arsenalban, 2004-ben angol bajnok, 2005-ben FA-kupa-győztes lett a londoniakkal. A 2006–2007-es idényben kölcsönben szerepelt a Real Madridban, mellyel spanyol bajnok lett. Majd megfordult az Atlético Madridnál (2007–2011), mellyel kétszer nyerte meg az Európa-ligát, a 2008–2009-es évadban pedig a Benfica kölcsönjátékosaként portugál bajnokságot is nyert. Azt követően visszatért Sevillába (2012–2016), majd játszott az Espanyolnál is, az elmúlt években pedig, egy féléves kínai kitérőt leszámítva alacsonyabb osztályú spanyol csapatoknál futballozott. Két hete még játszott a másodosztályú Extremadurában.

A spanyol válogatottban 21-szer lépett pályára, négy gólt szerzett a nemzeti csapatban, 2006-ban tagja volt a spanyolok vb-keretének, Szaúd-Arábia ellen pályára is lépett a németországi tornán.

Néhány hónapja még azt lehetett olvasni vele kapcsolatban, hogy a pályafutása befejezését követően az Arsenal szakmai stábjában kaphat munkát. 35 évesen hunyt el. Felesége és három gyermeke gyászolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik