„Százezret adtam a kapusnak, hogy másfelé vetődjön"

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 11:13
null
Enrique Ortiz aggódhat, komoly vádakat hoztak fel ellene (Fotó: AS)
A mögöttünk hagyott szezonban élvonalba jutó Hércules tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy bundázott a spanyol másodosztályú bajnokság 2009–2010-es idényében a Simon Andrást is foglalkoztató Córdoba ellen. Az El País napilap nyilvánosságra hozta a gyanúsítás alapjául szolgáló telefonbeszélgetést, amelyben a tulajdonos elmondta, hogy feleslegesen „vette meg" az első gólt.

Mint beszámoltunk róla, bundabotrány robbant ki Spanyolországban, mivel a Primera División 2010–2011-es szezonjának egyik újonca, a feljutást az utolsó körben kiharcoló Hércules bundázhatott a Córdoba elleni találkozón a 36. fordulóban.

Az elmúlt hetekben Fülöp Mártonnal is hírbe hozott klub tulajdonosa, Enrique Ortiz ellen – aki egyébként építőipari vállalkozó – egy másik ügyben folytatnak nyomozást, amely során nyilvánosságra kerültek bizonyos lehallgatott telefonbeszélgetések.

Ezekben Ortiz a bundázásról beszél egy rokonával, akinek elmondja, hogy lefizette a Córdoba kapusát.

„Melyik csapat kapusa? Melyik csapatról beszélsz? Erről a meccsről?" – kérdezte Ortiz rokona. „A korábbiról, az utolsóról, amelyet megnyertünk itt. Százezer eurót adtam neki... Tote első góljánál a másik irányba vetődött. A meglepetés az volt, hogy négy nullra nyertünk... Százezer eurót kapott a kapus – válaszolta Ortiz, aki később hozzátette: – A Salamancának százötvenezer eurót kínáltunk. Nem akarták, erre lőttünk nekik is négyet."

A beszélgetés alapján egyébként a tulajdonos eleinte az egész córdobai csapatot akarta lefizetni, és 300 ezer eurót kínált nekik, de játékosok visszautasították az ajánlatot. Ám úgy tűnik, Raúl Navas elfogadta a 100 ezer eurót, bár ezt a kapus tagadja, Ortiz pedig egyelőre nem hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Talán jobb is, hogy Fülöp Márton az Ipswich Townnál (ahol már csak a hivatalos bejelentés van hátra) folytatja a pályafutását, és nem igazol a spanyol élvonal újoncához...

AZ A BIZONYOS GÓL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik