Spanyolország: nem folytatják a bajnokságot a jövő hét végén – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 12:20
null
Egy darabig a Camp Nouban sem rendeznek mérkőzéseket (Fotó: AFP)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a La Liga megállapodott az összes spanyol bajnokság határozatlan időre történő felfüggesztéséről. Az újraindítás időpontjáról a kormány tanácsa alapján döntenek majd az illetékesek – áll az RFEF hivatalos honlapján megjelent közleményében.

 

A La Liga eddig érvényben lévő határozata szerint a spanyol élvonal küzdelmeit két forduló erejéig függesztették fel a koronavírus-járvány terjedése miatt, a legfrissebb döntés azonban úgy szól, hogy az összes szervezett bajnokság – így a férfi első és másodosztály, valamint a női Primera División is – határozatlan időre szünetel.

Az RFEF közleménye megjegyzi, a versenysorozatok akkor folytatódhatnak, ha a mérkőzések megrendezése nem jár egészségügyi kockázattal. Az újraindítás dátumáról a spanyol kormány tanácsa alapján döntenek majd, de hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre megtippelni sem lehet.

Spanyolországban a hétfői adatok szerint már 2182 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak, és több mint 33 ezer személynél regisztrálták a fertőzést.

RFEF on Twitter

OFICIAL | La RFEF y @LaLiga ACUERDAN la suspensión de las competiciones profesionales hasta que las autoridades consideren que se pueden reanudar sin riesgo Más info: https://t.co/y0zPe8XwvJ



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik