Iniesta: „Nem akartam élni, úgy öleltem magamhoz a feleségemet, mint egy párnát”

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 12:24
null
Iniesta már jobban érzi magát a pszichológussal való munkának köszönhetően (Fotó: AFP)
Andrés Iniesta nem először beszélt depressziójáról, amely játékos-pályafutását kísérte. Barátja, Dani Jarque hirtelen halála döntötte őt ebbe az állapotba, amellyel gyógyszerekkel küzdött meg.

 

Andrés Iniesta a The Wild Project című podcastben nyilatkozott pályafutása alatti depressziójáról. A jelenleg Japánban, a Vissel Kobe csapatában futballozó spanyol legenda őszintén beszélt problémáiról. „Amikor a depressziómmal küzdöttem, a legjobb pillanat mindennap a gyógyszereim beszedése volt, utána lefeküdtem aludni. Nem volt kedvem élni. Úgy öleltem meg a feleségemet, mint egy párnát, nem éreztem semmit.”

Iniesta manapság jobban érzi magát, de folyamatos önfejlesztés jellemzi az életét. „Még mindig járok terápiára, mert szükségem van arra, hogy fejlesszem önmagamat. Szívesen hallgatok más profi sportolókat a mentális problémáikról és depressziójukról. Az idő múlásával az élet megtanít arra, hogy depresszióval és mentális betegségekkel bárki küzdhet. Ezek a betegségek függetlenek minden materiális, anyagi tényezőktől. A tiéd lehet a világ összes autója, és minden más is, amit szeretnél, de így is nehéz szembenézni az élet adta problémákkal.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik