Spanyolország: Marcelo lett a Real Madrid történetének legsikeresebb játékosa

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.05.02. 11:30
null
„Én vagyok az a játékos, akinek a legtöbb trófeája van a világ legjobb klubjában. Ez megfizethetetlen.” (Fotó: AFP)
A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő legendás klub, a Real Madrid valaha volt legsikeresebb labdarúgója lett Marcelo azzal, hogy az Espanyol szombati legyőzésével a 24. trófeáját is megszerezte a klubbal. A 433-nak azt nyilatkozta, mindez megfizethetetlen.

 

A 33 éves brazil klasszis az egyetlen hatszoros BEK-győztes (Bajnokcsapatok Európa-kupája) labdarúgó, az idén januárban elhunyt Francisco Gento rekordját döntötte meg. A Real Madrid a honlapján úgy fogalmaz, Marcelo a 24. trófeájával tovább erősítette a „legendás státuszát”.

A védő 2007-ben, 18 évesen a téli átigazolási időszakban 6.5 millió euróért szerződött a brazil Flumineséből a „királyiakhoz”, s feladata nem volt egyszerű: a hamarosan, 2007 nyarán a Fenerbahcébe távozó Roberto Carlos nyomdokaiba kellett lépnie a bal szélen. A január 7-i debütálása nem sikerült túl jól: a csapat 2–0-ra kikapott a Deportivo La Coruna elleni bajnokin.

De ezután megkezdődött Marcelo azóta is íródó, fényes madridi története: 545 mérkőzésen 38 gólt szerzett, négyszer nyert Bajnokok Ligáját, ugyanennyiszer klubvilágbajnokságot, háromszor Európai Szuperkupát, hatszor spanyol bajnokságot, kétszer Spanyol Kupát és ötször Spanyol Szuperkupát.

A France Football által az előző évtized álomcsapatába választott játékos tökéletesen tisztában van azzal, hogy mennyit ér a páratlan eredménysor: „Én vagyok az a játékos, akinek a legtöbb trófeája van a világ legjobb klubjában. Ez megfizethetetlen.”


A „királyi gárda” nem mellesleg históriájának 35. bajnoki címét szerezte meg a hét végén. S habár Marcelo napjainkban kevesebb szerephez jut az együttesben, az Espanyol ellen végig a pályán volt, csapatkapitányként. A klub honlapjának elmondta, még mindig nagyon keményen dolgozik a sikerekért.

„Az egész csapat munkájának, odaadásának eredményeként nyertük meg a bajnokságot, végig élveztük a játékot. Az egészben az a legjobb, hogy a szurkolóinkkal együtt, hazai pályán ünnepelhettük a címet, ez a leghihetetlenebb dolog, ami labdarúgóval történhet. Olyan nap volt a szombati, amelyet ünnepelni kell, még akkor is, ha közeleg a következő nagyon fontos esemény, a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója. Mindentől függetlenül természetesen motiváltak vagyunk, és koncentráltan lépünk pályára szerdán” – zárta le legendához méltó módon Marcelo.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik