Spanyolország: Luis Enrique ma kapitány lesz – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 08:16
null
Luis Enrique a Barca vezetőedzőjeként 2017-ben (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy Luis Enriquét, az FC Barcelona korábbi vezetőedzőjét hétfőn, azaz még ma kinevezik a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

 

A Marca hétfői címlapja
A Marca hétfői címlapja

Mint beszámoltunk róla, Fernando Hierro, aki beugróként – a vb előtt botrányos körülmények között távozó Julen Lopetegui helyett – irányította a spanyol válogatottat a világbajnokságon, vasárnap bejelentette: sem a szövetségi kapitányi posztot, sem a szövetség sportigazgatói posztját nem kívánja betölteni a jövőben.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöksége hétfőn ülésezik, sajtótájékoztatót is hirdettek, és a helyi sajtó szerint Luis Enrqiuének olyan jók az esélyei a kapitányi kinevezésre, hogy a Marca sportnapilap a hétfői címlapsztoriját neki szentelte, az AS pedig szinte biztos abban, hogy a déli órákban már ő lesz a kapitány.

Fontos tudni, hogy a kapitányválasztást meg kell előznie a sportigazgató-választásnak. A spanyol szövetség állítólag szeretné meggyőzni Hierrót, hogy ebben a pozícióban továbbra is alkalmazásban maradjon.

Ami a kapitányválasztást illeti, más trénerek neve is forog jelöltként (Quique Sánchez Flores, Míchel, a belga válogatottal vb-elődöntőbe jutó Roberto Martínez, valamint Víctor Sánchez), ám úgy tudni, Luis Rubiales szövetségi elnök favoritja egyértelműen Luis Enrique.

A játékosként a Real Madridban és a Barcelonában is maradandót alkotó Luis Enrique 62-szer lépett pályára a spanyol válogatottban, 2008-ban kezdődő edzői karrierje során a Barcelona B, az AS Roma, a Celta Vigo és az FC Barcelona vezetőedzője volt, utóbbival Bajnokok Ligáját is nyert.

Érdekesség, hogy napra pontosan 24 évvel ezelőtt, 1994. július 9-én játszották le a híres-hírhedt Olaszország–Spanyolország vb-negyeddöntőt (2–1), amelynek legemlékezetesebb jelentében éppen Luis Enrique volt az egyik főszereplő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik