Spanyolország: volt Real Madrid-játékos igazolt Uzuniékhoz

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 20:48
null
José Callejón hazatért Spanyolországba (Fotó: AFP)
A Real Madridnál és a Napolinál is éveket eltöltő José Callejón a spanyol másodosztályba kieső Granada labdarúgócsapatába igazolt – jelentette be az andalúziai klub a hivatalos honlapján.

 

A 35 éves szélső szerződése az elmúlt idény végén lejárt előző klubjánál, a Fiorentinánál, így ingyen került a Granadához, amelynél egy plusz egy évre írt alá.

Az andalúziai születésű, ötszörös spanyol válogatott futballista a Real Madridnál nevelkedett, a királyiak felnőttcsapatában 77 tétmérkőzésen szerepelt. 2013-ban csaknem tízmillió euróért a Napolihoz igazolt, amelyben 349 tétmérkőzésen 82 gólt szerzett és 79 gólpasszt adott; az együttessel két Olasz Kupát nyert.

Callejón a Granadánál csapattársa lesz a Ferencváros korábbi játékosának, Myrto Uzuninak.

Az andalúziai klubtól az élvonalbeli búcsú után több jó nevű csatár is távozott, így ráfért az erősítés a támadósorra: Luis Suárez tízmillió euróért az Olympique Marseille-hez igazolt, Darwin Machís a mexikói FC Juárezhez szerződött, míg a Sevillát és a Villarrealt is megjáró Carlos Bacca hazatért Kolumbiába a Junior FC-hez. Az eddigi első számú kapust, Luís Maximianót pedig több mint tízmillióért megvette a Lazio.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik