Spanyolország: ha egy feltétel teljesül, hosszabbítanak Luis Enriquével

Vágólapra másolva!
2021.07.08. 15:14
null
Új szerződést kaphat a kapitány (Fotó: AFP)
A spanyol Diario AS értesülése szerint egy feltételnek kell mindössze teljesülnie, hogy Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnoki elődöntőbe vezető szövetségi kapitány új szerződést kapjon a helyi szövetségtől.

A spanyolok némi meglepetésre jutottak el az Európa-bajnokságon a legjobb négy közé, legalábbis azt figyelembe véve, hogy a válogatott felkészülése távol állt az ideálistól: az edzőtáborban felütötte a fejét a koronavírus, Diego Llorente és Sergio Busquets is elkapta a vírust.

Ehhez képest mindössze egy tizenegyespárbaj választotta el a spanyolokat a döntőbe jutástól, s a jó szereplésért elsősorban Luis Enriquét és a szakmai stábot illeti az elismerés. A Diario AS szerint ezt a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél (RFEF) is tudják, ezért készen állnak arra, hogy a jelenlegi, a 2022-es vb után lejáró szerződését a 2024-es Eb végéig meghosszabbítsák.

Ehhez mindössze egy feltételnek kell teljesülnie: a spanyol válogatott jusson ki a jövő évi világbajnokságra.

Ez egyébként nem lehetetlen, eddig három lejátszott vb-selejtezőjükön 7 pontot szereztek, s veretlenül vezetik a csoportjukat, egy ponttal megelőzve a svédeket, akik eggyel kevesebb mérkőzést is játszottak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik