Spanyolország: A spanyol liga erősebb az angolnál - Fabregas

Vágólapra másolva!
2012.09.26. 18:04
A spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Barcelona labdarúgócsapatának középpályása, Cesc Fabregas szerint a spanyol bajnokság erősebb, mint az angol.

Hosszú idő óta vitatémát szolgáltat, hogy a spanyol vagy az angol pontvadászat Európa legjobb bajnoksága. Az Arsenal korábbi csapatkapitánya, Cesc Fabregas a La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában formált véleményt a kérdésben.

„Azt hiszem, a legerősebb csapatok mindig ugyanazok maradnak – kezdte a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott játékos. – A spanyol bajnokság unalmas lenne? Nem. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Primera División sokkal versenyképesebb, mint a Premier League."

„A Barcelona és a Real Madrid olyan erős, hogy a többi klubnak nagyon nehéz tartani velük a lépést. Angliában akkor is bajnok lehetsz, ha elveszítesz öt vagy hat mérkőzést, míg Spanyolországban egy döntetlennek, vagy vereségnek nagy súlya lehet. Továbbá a spanyol csapatok taktikailag sokkal erősebbek, itt nehezebb gólt lőni és gólpasszokat adni" – tette hozzá Fabregas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik