Spanyolország: a Real szélsője a Bayernhez tart – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 07:44
null
Vázquez útja Münchenbe vezethet (Fotó: AFP)
A Bayern Münchenhez szerződhet a Real Madrid saját nevelésű szélsője, Lucas Vázquez – írja a As. A 29 esztendős spanyol állítólag „rendkívül közel áll” a megegyezéshez a német rekordbajnokkal, amely ingyen szerezheti meg.

 

Bár az idény elején úgy tűnt, csupán peremember lesz Zinédine Zidane együttesében – sőt, a francia vezetőedző akár ingyen is elengedte volna Katarba –, a társak sérülései és formahanyatlása miatt ez másként alakult. Vázquez a jelenlegi idényben 31 tétmeccsen kapott már lehetőséget, több mint 2500 percet töltött játékban, két gólja mellett pedig hét gólpassza van ez idő alatt.

A 29 éves labdarúgó a Real Madrid saját nevelésű játékosa, a királyiakon kívül csak az Espanyolban futballozott eddigi pályafutása alatt, és Barcelonában is csak kölcsönben szerepelt.

Tavaly nyáron a katariak „rendkívül busás” ajánlata mellett a Tottenham és a Napoli érdeklődéséről is beszámolt vele kapcsolatban a spanyol sajtó, ám ő végül úgy döntött a nagyobb szakmai kihívást és a Realnál maradást választja, még akkor is, ha így vélhetően jóval kevesebb játékperc jut számára. Az élet őt igazolta...

Ám Madridban ennek ellenére sem kapott új szerződést, és az As információi szerint nem is fog. Mindez kapóra jön a BL-címvédő Bayern München számára, amely a spanyol profiljához hasonló játékost keres: mindkét szélen bevethető, de ha kell, a védelemben is megállja a helyét.

Mint a spanyolok kiemelik, Münchenben az elmúlt hónapokban gondot okozott a jobb oldali védő pozíciója. Az első számú jelölt, Benjamin Pavard formája igen hullámzó, ráadásul a sérülések sem kerülték el. Cseréje, a múlt nyáron Marseille-ből igazolt Bouna Sarr pedig hiába került csak 8 millió euróba, eddig ár-érték arányban sem tűnik jó húzásnak a bajorok részéről, nem véletlen, hogy a bajnokságban csak ötször vetette be Hans-Dieter Flick vezetőedző, aki többször is inkább középső védőit, Jérome Boatenget és Niklas Sülét próbálgatta a jobb szélen, ha Pavard nem volt elérhető.

Az As szerint Vázqueznek kifejezetten tetszik a gondolat, hogy a Bayern játékosa legyen, és az sem zavarja, ha madridi szerepéhez hasonlóan Münchenben is elsősorban kiegészítő emberként számolnak majd vele.

Vázquez kilencszeres spanyol válogatott, jelenlegi piaci értékét 15 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik